امروز:چهارشنبه, ۲۱ آذر
تاریخ انتشار:2023-10-08

آشنایی با ائمه جمعه کازرون

به مناسبت ۱۶ مهرماه، سالروز انتصاب اولین امام جمعه کازرون با حکم امام خمینی(ره)، آشنایی کوتاهی با ۴ امام جمعه کازرون خواهیم داشت.

#کازرون_شناسی | #مشاهیر

کازرون نگاه- به مناسبت ۱۶ مهرماه، سالروز انتصاب اولین امام جمعه کازرون با حکم امام خمینی(ره)، آشنایی کوتاهی با ۴ امام جمعه کازرون خواهیم داشت.

آیت الله اسدالله ایمانی(ره) اولین امام جمعه کازرون_از سال ۱۶ مهر ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۰

اسد‌الله ایمانی در سال ۱۳۲۶ در کازرون به دنیا آمد. پدرش شیخ محمدصادق از روحانیون برجسته کازرون بود که به پیشه بزازی اشتغال داشت و برادرش نصرالله نیز در جنگ هشت ساله دفاع مقدس به شهادت رسید.

وی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به تحصیل علوم دینی، تبلیغ معارف اسلام و مبارزه علیه رژیم طاغوت می‌پرداخت و پس از انقلاب اسلامی نیز در سمت‌هایی از جمله امام جمعه و نماینده ولی فقیه در کازرون، بوشهر و شیراز و نماینده فارس در مجلس خبرگان رهبری فعالیت داشت.

او علاوه بر اشتغالات علمی(مانند تدریس در حوزه های علمیه و همکاری در نگارش تفسیر نمونه) منشا اقدامات عام المنفعه و اجتماعی فراوانی مانند احداث یا احیا چندین دانشگاه و مدرسه، بیمارستان، جاده، مصلی جمعه، حوزه علمیه و… در کازرون و دیگر نقاط مسئولیتی خویش بود‌.

آیت الله ایمانی در سال ۱۳۹۷ به علت بیماری درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.

آیت الله آقا بزرگ بنیادی کازرونی- دومین امام جمعه کازرون_از سال ۱۳۸۰ الی ۱۳۸۶

بزرگ بنیادی در سال ۱۳۲۱ در کازرون متولد شد. تحصیل علوم دینی، مبارزه علیه رژیم طاغوت، فعالیت های پژوهشی و تبلیغی از جمله برنامه های او قبل از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

وی پس از انقلاب در سمت امام جمعه سپیدان، مدیر و مدرس حوزه علمیه و امام جمعه کازرون به فعالیت پرداخت.

آیت الله بنیادی در سال ۱۳۸۶ به علت بیماری، از ادامه فعالیت به عنوان امام جمعه کازرون کناره گیری کرد‌‌.

شهید حجت الاسلام محمد خرسند(ره)- سومین امام جمعه کازرون_از سال ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۸

شهید محمد خرسند در سال ۱۳۴۶ در کازرون متولد گردید. وی ضمن تحصیل، به صورت متناوب در جبهه های جنگ حضور داشت و به درجه رفیع جانبازی نائل شد.

شهید خرسند پیش از منصوب شدن به عنوان امام جمعه کازرون، در مسئولیت هایی مانند اولین رئیس دارالقرآن و رئیس ستاد اقامه نماز کازرون و دبیر هیئت های موتلفه اسلامی در کازرون و قم فعالیت داشته است. وی که جزو تحلیلگران برجسته سیاسی بود، از سال ۱۳۹۱ تا پایان عمر عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی بود.

او که به‌ویژه در سال‌های پایانی عمر به‌دلیل غیرت و دفاع‌های جانانه از کازرون و مطالبات آن، محبوبیت دوچندان در بین مردم داشت، در سحرگاه شب بیست‌وسوم ماه رمضان سال ۱۳۹۸ پس از مراسم احیای شب قدر، توسط فردی با انحرافات فکری، در مقابل خانه خود با ضربات چاقو به شهادت رسید. تشییع جنازه شهید خرسند از بزرگترین اجتماعات تاریخ شهرستان کازرون محسوب می‌شود. مزار وی در قطعه شهای گلزار سید محمدنوربخش کازرون است.

حجت الاسلام محمد صباحی- چهارمین امام جمعه کازرون_از سال ۱۳۹۸ تاکنون

محمد صباحی در سال ۱۳۵۳ در شهرستان بوانات متولد شد و از کودکی در شهر قادرآباد استان فارس به زندگی پرداخت. وی پس از دیپلم، تحصیلات حوزوی خود را در کازرون پیش گرفت و سپس در سمت‌هایی مانند امام جماعت مسجد الزهرا(س) کازرون، معاون حوزه علمیه این شهر، رئیس دفتر آیت الله بنیادی امام جمعه وقت کازرون، در این شهر مشغول به فعالیت شد.

حجت الاسلام صباحی پیش از قرار گرفتن در جایگاه امامت جمعه کازرون، معاونت اجرایی نهاد نمایندگی ولی فقیه در استان فارس در زمان آیت‌الله ایمانی و امامت جمعه شهر خرامه را در کارنامه خود ثبت داشت.

شایان توجه است که در طول سالیان متمادی، در کنار ائمه جمعه اصلی، روحانیون شاخص دیگری همچون شهید عبدالرحیم دانشجو به عنوان امام جمعه موقت و اولین شهید محراب کازرون (شهادت در شب عید فطر توسط منافقین)، در اقامه نمازجمعه این شهر سهیم بوده اند.

همچنین در سالیان اخیر حجج اسلام والمسلمین محمدجواد عزمی و محمود صحرایی به عنوان ائمه جمعه موقت خطبه های متعددی در مصلی جمعه کازرون قرائت کرده اند؛ که در سال ۱۴۰۱ بنا به درخواست خود این اشخاص و در راستای جوان گرایی، حجج اسلام عبدالحسن مهبودی و سجاد شریفی جایگزین اساتید خود شدند.

یک پاسخ به “آشنایی با ائمه جمعه کازرون”

  1. مهدی گفت:

    خداوند حجت الاسلام محمد صباحی را هم بیامرزد عالمی آگاه و بزرگوار بود. متاسفانه صبح امروز به شهادت رسید. شهادت هنر مردان خداست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *