امروز:شنبه, ۱۹ آبان
تاریخ انتشار:2015-06-24

چشم هایی که با نور قرآن روشن است

اگر چشمهایشان کلام وحی را بر صفحه کتاب آسمانی نمی بیند اما این کلام را بر صفحه قلب و جانشان به ثبت رسانده اند و عاشقانه از نقش این کلام بر لوح جانشان سخن می گویند ، اگر نوری بر دیده هایشان ندارند اما با نور قرآن قرابتی پیوسته و پایدار دارند.

به گزارش کازرون نگاه اگر توانایی حرکت در دست و پا ندارند اما عزم راسخشان آنان را بر مرکب اراده و انگیزه نشانده و به سوی آینده هدایت می کند.

سمیه و اصغر از زمان تولد با چشمانی بی بهره از نور و دست و پاهایی محروم از حرکت حیات را آغاز کردند،این آغاز اگر چه قصه زندگی این خواهر و برادر را با غصه هایی وصف ناشدنی برای پدر و مادرشان همراه ساخت اما تلالو نور قرآن طلوعی بی غروب را برای خانه قلب هایشان به ارمغان آورد.

کم کم به میانه واپسین روز از فصل بهار ۹۴ نزدیک می شدیم که به روستای پیر سبز بخش چنار شاهیجان کازرون ، زادگاه سمیه و اصغر کاویانی حافظان قرآن کریم رسیدیم در مقابل در خانه ، پدر این دو جوان با خوشرویی به استقبال آمد ، وقتی به اتاق رسیدیم با صدای احوالپرسی میزبان که تا درگاه اتاق ادامه داشت ، سمیه و اصغر هم که بر ویلچر نشسته بودند با صدای پدر همنوا شدند و به ما خوش آمد گفتند.

به راستی نام سمیه (دخترکوچک والامقام) زیبنده این قامت است که بر چرخ آهنی قرار دارد و چهره اصغر برادرش که همانند او بر ویلچر نشسته ، بیانگر عزم پولادین او برای شکست همه موانع پیش رویش بود.

اینجا به سخن گفتن چشم ها نیازی نیست زیرا چهره ها با تو سخن می گویند.

** آرزو دارم با سواد شوم

به رسم ادب گفت و گو را با اصغر که ۳۰ ساله و برادر بزرگ است آغاز کردم ، گفت: با وجودی که سواد ندارم و امکاناتی هم برایم وجود نداشت ، از طریق گوش کردن به نوار کاست، کار حفظ قرآن را شروع کردم و هم اینک حافظ ۲۸ جزء قرآن هستم و تا دو ماه آینده کل قرآن را حفظ می کنم.

اصغر گفت:آرزو دارم با سواد شوم تا بتوانم بهتر با قرآن انس بگیرم و پیشرفت کنم دیگر این که مسوولان همت کنند تا به زیارت امام رضا (ع) بروم.

گفته های اصغر برای فرازیدن و صعود به سمت آرزوهایش به سمیه که کمی اضطراب و لرزش داشت ، آرامش بخشید و او نیز از

خود و آرزوهایش گفت.

سمیه اظهار کرد:۲۴ سال سن دارم و حافظ ۱۴ جزء قرآن هستم و می کوشم با کمک مربی بیت الاحزان شهر قائمیه (از توابع کازرون)

تا پایان سال ۹۴ حافظ کل قرآن شوم.

او با شوق از فراگیری قرآن حرف می زد و بیان کرد:قرآن به من آرامش و امید می دهد و همین آرامش باعث شد با یاری خداوند با این که معلول و نابینا هستم توانستم تاکنون ۱۴ جزء قرآن حفظ کنم .

سمیه از پدر و مادرش که پس از ۲۴ سال هنوز چهره های آنها را ندیده اما همواره از نعمت وجود گرم و آرامش بخش آنان در کنار خود و برادرش برخوردار بوده با قدرشناسی از آنان یاد کرد و گفت:آنها نقش عمده ای در یاد گیری و پیشرفت من برای فراگیری قرآن داشتند.

پدر و مادر اصغر و سمیه که پنج فرزند سالم دیگر دارند، زیر پوشش کمیته امداد قرار دارند و سال هاست از این دو فرزند روشندل و معلول جسمی حرکتی خود با عشق پرستاری می کنند و اوج این تیمار عاشقانه را از کلامشان می توان دریافت که گفتتد:نور قرآن در زندگی ما جاری است ، کمبود جسمی این دو با کیمیای ارزشمند نور قرآن برای ما جبران شده است و به همین دلیل نگران و ناراحت نیستیم و این بهترین نعمت الهی برای ماست.

** عشق به آموزش مشکل فاصله ها را حل کرد

مربی سمیه و اصغر که کار آموزش قرآن این دو خواهر و برادر را برعهده گرفته در مورد چگونگی تصمیم به این کار گفت:با این که محل زندگی من فاصله بسیاری تا این روستا دارد اما به دلیل این که خود حافظ کل قرآن هستم و به این کار عشق می ورزم ، حدود یک سال و نیم است که به این دو جوان برای حفظ قرآن کمک می کنم.

منیژه حسین زاده ، از نحوه یادگیری و پیشرفت خوبی که این دو روشندل برای فراگیری قرآن دارند با اشتیاق سخن می گفت و اظهار کرد:مهر و علاقه ای که به این کار دارم باعث شده که محنت و سختی دوری راه را از سر بیرون کنم.

پس از مطالب این مربی ،فاطمه قیصری رییس اداره بهزیستی شهرستان کازرون هم که در این جمع پنج نفره برای دیدار با سمیه و اصغر که از مددجویان زیر پوشش این نهاد هستند، حضور داشت قول مساعد داد تا امکانات بیشتری از جمله ویلچر در اختیار این خانواده قرار بدهد .

** برای شناسایی و حمایت از چنین روشندلانی تلاش شود

مسوول بیت الاحزان شیراز نیز در دیدار با سمیه و اصغر که هدف از انجام آن اهدای لوح تقدیر و هدایای مدیر کل بهزیستی استان فارس بود اظهار داشت:خدا را شاکریم که این دو نفر اگر چه قادر به دیدن و حرکت کردن نیستند اما این چنین با قرآن مانوس هستند.

حجت الاسلام احمد جودکی افزود:باید برای شناسایی این گونه افراد همت و از آنها برای حرکت در چنین مسیرهایی حمایت کنیم.

او گفت:هم اینک بیش از ۳۰ هزار نفر زیر پوشش ۱۴۹ شعبه بیت الاحزان مشغول فراگیری قرآن هستند و ۷۰۰ مربی کار آموزش آنها را بر عهده دارند و تا کنون یک هزار و ۲۰۰ نفر از آنان موفق به حفظ قرآن شده اند.

امام جمعه قائمیه نیز به وضعیت بیت الاحزان چنارشاهیجان (مرکز بخش قائمیه) اشاره کرد و اظهار داشت:این بیت الاحزان دارای سه شعبه است که در منطقه قائمیه ، نودان و ملای انبار فعالیت دارد.

حجت الاسلام قهرمان عباسی بیان کرد:در مجموع سه هزار نفر تحت پوشش این سه بیت الاحزان هستند و تا کنون ۱۹ نفر موفق به حفظ قرآن کریم شده اند و ۲۵ نفر نیز حافظ یک جزء تا ۲۶ جزء قرآن هستند.

او گفت:ماهانه ۴۰ میلیون ریال هزینه اداره این سه بیت الاحزان است که از محل نذورات مردم و کمک های خیرین تامین می شود.

** به آرزوی سمیه ها و اضغرها بیندیشم و عمل را فراموش نکنیم

دیدار افرادی همچون سمیه ها و اصغرها ، شنیدن آرزوها و امیدهاشان ، نقطه پایان بر تکلیف ما نیست بلکه باید سرآغازی برای شناسایی و حمایت انسان هایی از این دست باشد که ما هنوز هیچ نام و نشانی از بسیاری از آنها در اختیار نداریم و شاید حتی طرح و برنامه ای برای یافتن آنها پی نیفکندیم.

برای سمیه ها و اصغرها که خود توانایی جسمی کافی برای پی گرفتن آمال و آرزوهاشان ندارند، عمل به آمال آنها نخستین شرط پایبندی به صدق در گفتار است زیرا آنان بیش از تعریف و تجمید به تحقق آرزوهاشان نیازدارند و نیم کردار را به دو صد گفته ترجیح می دهند.

منبع:ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *