امروز:پنج شنبه, ۱۵ آذر
تاریخ انتشار:2024-01-09

بلاتکلیفی ۹۹۸ خانواده متقاضی طرح نهضت ملی مسکن کازرون پس از ۲ سال

پروژه های ساخت مسکن در شهرستان های دیگر استان فارس به جز کازرون، که زیر نظر بنیاد مسکن ساخته می شود، کاملا قرارداد مشخصی دارد و روشن است که ماهیانه و سالانه چقدر باید پرداخت شود.

محمودرضا طالبان، مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس در آخرین بازدید از طرح نهضت ملی مسکن شهرستان های کازرون، کوهچنار، نورآباد و رستم گفت: «پروژه های نهضت ملی مسکن مورد توجه ویژه دولت و مسئولین است و در تمام شهرهای استان فارس در دست اجرا است.»

این در حالی است که دو پروژه طرح نهضت ملی مسکن شهرستان کازرون قریب به ۲ سال است بدون هیچگونه پیشرفتی رها شده و مدیرکل راه و شهرسازی فارس از آن بی اطلاع است.

همچنین مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس در تاریخ ۳۱ مرداد ماه امسال گفت: «در بازدیدهای میدانی از پروژه های دوان ۱ و ۲ و پردیس شهرستان کازرون مشکل صدور پروانه های ساختمانی حل و پیگیری های لازم جهت فعال شدن این پروژه ها انجام و مشکل تسهیلات این پروژه ها از طریق بانک مسکن پیگیری شد.»

این در حالی است که هنوز بعد از چند ماه از این خبرسازی ها و شعارهای بدون عمل، نه تنها مشکل این پروژه ها حل نشده بلکه بعد از دو سال نقشه و موقعیت زمین این پروژه ها به تایید شهرداری شهرستان کازرون نرسیده است ومدیرکل راه وشهرسازی استان فارس از این موضوع نیز بی اطلاع است و در این میان مردمی هستند که کل سرمایه زندگی خود را باخته اند و زمینی محصور که قرار است روزی در آنجا خانه های آنها ساخته شود.

یکی از متقاضیان پروژه ۹۹۸ واحدی طرح نهضت ملی مسکن شهرستان کازرون گفت: ما متقاضیان مسکن ملی شهرستان کازرون،بعد از قریب دو سال از ثبت نام و یک سال از واریز اولین آورده، هیچگونه پیشرفتی را به جز حصارکشی نمی بینیم و پیشرفت پروژه دوان ۱، هم بسیار کُند است و به ۱۰ درصد هم نمی رسد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰ ثبت نام کردیم و اولین آورده خود را در سال ۱۴۰۱ واریز کردیم، گفت: سال ۱۴۰۱ اولین آورده به مبلغ ۴۰ میلیون تومان واریز کردیم. دو ماه پیش نیز پیامکی از اداره کل راه و شهرسازی استان فارس مبنی بر اینکه یک ماه فرصت دارید که آورده دوم را واریز کنید و بنابراین ۶۵ میلیون تومان واریز کردیم. یعنی برای پروژه ای که هیچ پیشرفتی ندارد ۱۰۵ میلیون تومان پرداخت کردیم.

این در صورتی است که پروژه های ساخت مسکن در شهرستان های دیگر استان فارس که زیر نظر بنیاد مسکن ساخته می شود، کاملا قرارداد مشخصی دارد و روشن است ماهیانه و سالانه چقدر باید پرداخت شود.

این متقاضی با بیان اینکه متولی ساخت پروژه های مسکن ملی کازرون، اداره کل راه و شهرسازی استان فارس است و پیمانکار این پروژه ها «شرکت ره آورد سازندگی آزادگان» (رسا) است، گفت: این پروژه ها به دلیل عدم نظارت و نبود ناظر و تغییر مداوم مسئولان و مدیران اداره کل راه و شهرسازی، بدون پیشرفت رها شده است و هر مسئولی هم که می آید، مشکل را به گردن مسئول قبلی می اندازد و در اینجا فقط مردم متضرر می شوند.

از سوی دیگر شهرداری کازرون اعلام کرده است که این زمین گنجایش ساخت این تعداد طبقات و واحد های مسکونی را ندارد. در این زمین قرار است دو پروژه ۳۵۰ و ۶۴۸ واحدی دوان و پردیس (مجموعا ۹۹۸ واحد) ساخته شود و شهرداری هنوز مجوز نقشه و زمین را تایید نکرده است و طبق گفته مسئولین شهرستان کازرون، همین دلیل اصلی عدم پیشرفت پروژه ها است اما این مساله چه ارتباطی به مردم دارد؟

وی در ادامه گفت: طبق گفته فرماندار شهرستان کازرون پروسه واگذاری این پروژه ها از شرکت رسا ( پیمانکار قبلی) به پیمانکار جدید، به طور کامل انجام نشده است و پیمانکار جدید که کازرونی است، مصالح ساختمانی را دپو کرده که به نفع مردم تمام شود اما مگر مشکل مسکن ما متقاضیان با دپو مصالح حل می شود؟ طبق گفته فرماندار شهرستان کازرون، پیمانکار جدید باید با پیمانکار قبلی به توافق برسد اما در اینجا فقط پول و زمان مردم در حال هدررفت است و اگر ما این پول ها را دو سال پیش سرمایه گذاری کرده بودیم، امروز صاحبخانه بودیم.

این متقاضی تاکید کرد: متولی ساخت این پروژه ها قبل از اینکه به اداره کل راه و شهرسازی استان فارس واگذار شود، به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سپرده شده بود اما به دلایل نامعلوم دوباره به اداره کل راه و شهرسازی سپرده شد. این در حالی است که اگر این پروژه ها به سبک خود مالکی ساخته می شد، تا امروز تحویل متقاضیان شده بود. (سبک خود مالکی این است که زمین دولتی را به مردم تحویل می دهند و مردم با مشارکت دیگر متقاضیان و با وام ساخت مسکن، شروع به ساخت می کنند) تمام پروژه های مسکن ملی شهرستان های دیگر استان فارس که به سبک خودمالکی ساخته می شوند، در حال حاضر رو به پیشرفت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *