امروز:سه شنبه, ۲۰ آذر
تاریخ انتشار:2024-11-25

انتظار مجوز صنایع تبدیلی برای تهیه اسانس گل نرگس در منطقه جره و بالاده کازرون

شهرستان‌کازرون‌بزرگ‌ترین تولیدکننده گل‌نرگس در ایران فرصتی برای توسعه گردشگری است.

زهرا بنا کارشناس مسئول واحد باغبانی جهاد کشاورزی کازرون با بیان اینکه ۲ سال از ثبت ملی شدن نرگس‌زارهای منطقه جره و بالاده کازرون گذشته افزود:ویژگی خاص منطقه جره و بالاده که از سال ۱۳۹۵از سوی انجمن گل و گیاه کشور به عنوان خانه نرگس ایران شناخته شده، داشتن بزرگترین گلزار نرگس در کشور است.

وی افزود: استان فارس بخش مهمی از نیاز بازار گل تهران، گل فروشی‌های شیراز و استان‌های مجاور را تامین می‌کند، اما با چالش‌هایی نظیر نبود واحدهای فرآوری روبه‌رو است.

وی ادامه داد: مطالعات برای راه‌اندازی صنایع فرآوری اسانس گل‌نرگس‌وعرقیجات انجام شده و منتظر صدور مجوز هستیم تا کسب و کار نرگس‌کاران با ایجاد ارزش افزوده رونق بیشتری بگیرد‌، علاوه بر اسانس و عرقیات موارد دیگری هم از جمله صنایع دارویی، آرایشی و بهداشتی، بسته‌بندی و صادرات نیز شامل صنایع تبدیلی گل نرگس می‌شود که هنوز برای آن اقدامی صورت نگرفته‌ در حالی که فرصت مناسبی برای سرمایه‌گذاری و اشتغالزایی است.

زهرا بنا درباره مساحت زیر کشت گل نرگس افزود: در این منطقه از هر هکتار تقریبا ۵۰۰ کیلوگرم گل برداشت می‌شود، سطح زیر کشت گل نرگس در منطقه جره و بالاده ۲۶۰ هکتار است که ۱۱۰ هکتار آن به صورت یکپارچه دیمزار است، متوسط عملکرد در مترمربع بین ۵۰ تا ۷۰ شاخه گل نرگس است، اگر بارندگی خوب باشد تا ۱۰۰ شاخه در هر مترمربع نیز برداشت می‌شود.

کارشناس مسئول واحد باغبانی جهاد کشاورزی کازرون بیان کرد: برای اشتغالزایی به طور متوسط هر هکتار نرگس‌زار ۳ تا ۵ نفر به صورت مستقیم و ۴ تا ۶ نفر به صورت غیر مستقیم مشغول کارند و همچنین اشتغال فصلی گل نرگس در زمان برداشت و کاشت پیاز به ۱۰۰ نفر در هکتار می‌رسد و حدود ۲۰ هزار نفر در کشور در کشت و تولید گل نرگس فعالیت می‌کنند که افزایش سطح زیر کشت برای افزایش اشتغالزایی بومیان یکی از برنامه‌های در دست اجراست.

لازم به ذکر است که افزایش بهره‌وری درکشت از دیگر مزایای ذخیره ژنتیکی گل نرگس است که در فصل برداشت نرگس این منطقه میزبان گردشگران بسیاری است که مردم محلی هم با تهیه انواع غذاهای محلی و صنایع دستی از آنان پذیرایی می‌کنند، حفظ این تنوع ژنتیکی و بهره‌گیری از آن نقش مهمی در توسعه پایدار مناطق روستایی و اقتصادی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *