به قلم هادی غضنفری
واژگونی خودرو به اندازه یک میلی ثانیه طول میکشد و این میلی ثانیه شاید زمانی باشد که راننده با سرعت زیاد در حال حرکت است یا برگشته تا به فرد کناری خود لبخندی بزند و یا میوه پوست کندهای را از دست او بگیرد در آنی وارد شانه خاکی جاده میشود و بعد دیگر کسی چیزی حس نمیکند به غیر از غلطیدن یک اتومبیل در کنار جاده و یا در حالت تاسف بارتر در دره یا دامنه کوهستان.
سالها است که فارس و به ویژه شهرستان کازرون را به جاده های ناایمنش می شناسند. عده ای می گفتند از ناهمواری ها و جاده های دوطرفهاش متوجه می شویم که وارد کازرون شدهایم.
جاده های رخ به رخی که در دنیا منسوخ شده اما در در شهرستان همچنان وجود دارند.
در همه حال زنگ خطر در جاده های شهرستان با صدای رسا شنیده میشود اما روند توسعه ای در مسیرهای جاده ای شهرستان آنچنان به کندی پیش می رود که سالانه شاهد حادثه های بیشماری هستیم که باعث داغدار شدن خانواده های بسیار زیادی شده است.
سالها است که مردم منتظر اقدام جدی نمایندگان ادوار مختلف مجلس و مسولین شهرستان برای اقدام عملی و برخورد قاطع در سطوح مختلف از جمله وزارت راه بوده اند، برخی از نماینده گان ادوار مختلف شهرستان انگار قصد ندارند و نداشتن با دولت مقابله کنند یا قصد ندارند واکنش منطقی به خرج دهند و فقط در حد تبلیغات و سیاسی کاری های معمول به جلسات صمیمی با مسولین اکتفا میکنند و در مقابل شاهد این هستیم که شهرستان های همتراز و یا حتی کوچکتر از کازرون در زمینه عمرانی بخصوص جاده سازی بیشرفت های قابل قبولی داشته اند.
البته این قضیه نشان میدهد بعضیها در استان فارس به شکل خودمحوری عمل میکنند، این رفتارها و نگاههای منطقهای باعث شده که بودجهها ناعادلانه در بین شهرستانها تقسیم شود؛ البته نباید منکر برخی از اقدامات موثر در این حوزه شد.
کارهای عمرانی در برخی از شهرستانها رونق دارد ولی در برخی از نقاط استان بسیار ضعیف است
حالا سال ها هست که مشاهده میکنیم جاده های شهرستان هنوز قربانی می گیرند، قربانیانی که نشان می دهد کازرون هنوز جاده با کیفیت ندارد
کازرون شهرستانی استراتژیک که در محور مواصلاتی چند استان قرار دارد که هنوز یک کیلومتر آزادراه ندارد، نقاط حادثه خیزش به کندی رفع می شود بطور مثال میتوان به احداث تونل محرم اشاره کرد که تا کنون ۱۰سال از شروع به کار آن میگذر و همچنان شاهد شنیدن وعده و وعید ها هستیم تا این جاده های نا امین باشد که سرنوشت مردم را همین جاده ها تعیین میکند.
هرچند گفته می شود که در تصادفات رانندگی سه عامل راننده، خودرو و جاده دخیل هستند اما باید توجه داشت در مقابل سهل انگاری و اشتباهات رانندگی بحثی وجود دارد به نام “جاده بخشنده” به این معنا که اگر عامل انسانی اشتباه کرده است و وسیله نقلیه هم نتواند؛ ایمنی را تامین کند، جاده باید به گونهای باشد که راننده را ببخشد و تمام اشتباهات را کنار بگذارد و موجب شود که راننده به آهستگی و آرامی توقف کند و حادثهای برای او پیش نیاید.
حال جای این سوال است که مسئولان و شهرستان از خود بپرسند چه نمره ای به”ضریب بخشندگی جادههای کازرون” میدهند؟!