امروز:دوشنبه, ۵ آذر
تاریخ انتشار:2017-10-23

کشاورزان کازرونی برای نخستین بار چغندرقند کاشتند

مدیر جهاد کشاورزی کازرون: یکی از دلایل کشت چغندر قند را در این شهرستان لزوم استفاده بهینه از آب است.

عبدالصاحب قائمی، مدیر جهاد کشاورزی کازرون؛ کشت چغندرقند در این شهرستان را با هدف تحقق سیاست های راهبردی وزارت جهاد کشاورزی در رسیدن به خودکفایی و کشت جایگزین به جای کشت های پرمصرف آب عنوان کرد.
قائمی ادامه داد:با توجه به واردات حدود ۷۰ در صد شکر از کشورهای خارج کشت این محصول که با قیمت تضمینی از کشاورز خریداری می شود علاوه بر کمک به خود کفایی در تولید شکر برای کشاورزان ایجاد اشتغال پایدار خواهد کرد.
مدیرجهاد کشاورزی کازرون گفت که امسال برنامه ریزی کردیم تا کشاورزان اقدام به کشت چغندر کنند و قراردادی که کشاورزان با کارخانه قند فسا منعقد کرده اند تا کنون بیش از ۷۰ هکتار از زمین ها به کشت چغندر اختصاص یافته است و با توجه به استقبال خوب کشاورزان پیش بینی می شود این میزان تا ۲۵۰ هکتار افزایش پیدا کند.
آنگونه که این مقام می گوید کشت چغندر در فصل پاییز نسبت به کشت هایی که در بهار کشت می شود ۵۰ درصد درمصرف آب صرفه جویی دارد چون با رسیدن فصل بارندگی بخش عمده ای از آب مورد نیاز از نزولات آسمانی تامین می شود و تا قبل از بارندگی ازطریق آبیاری نواری می توان آب را تامین کرد.
لادن دهقانی کارشناس مدیریت جهاد کشاورزی نیز گفت:‌با توجه به شرایط آب وهوایی شهرستان کازرون برای کشت چغندرقند از دو نوع بذر سازگار با محیط استفاده شده است که در تولید بازدهی بیشتری دارد.
چند تن از کشاورزان با اظها رضایت از اجرای این طرح اعلام کردند ما در سال گذشته هندوانه و صیفی کشت می کردیم که علاوه بر مصرف بالای آب، زیان بسیاری متحمل می شدیم و امسال با توصیه جهاد کشاورزی اقدام به کشت چغندر کردیم که چون تضمینی خریداری می شود مشکل ما حل خواهد شد.
کشـت چغندرقند پاییزه معمولا از اواخر شهریور تا اوایل آذر صورت می گیرد و برداشت آن در بهار است.

خبرنگار: ناصر درخشنده

ایرنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *