طبق روایات و فتاوای فقهای بزرگوار که مبیّن احکام الهی است، بیمارانی که روزه برای آنان ضرری ندارد و توانایی به جا آوردن آن را دارند، مانند سایر مکلفان باید این وظیفه واجب را به جای آورند.
اما اگر بیمار خودش تشخیص می دهد که روزه برایش مضر است، نباید روزه بگیرد و چنانچه ضرر ندارد باید روزه بگیرد. در صورتی که خودش نتواند تشخیص دهد، می تواند به پزشک متخصص و مورد اطمینان مراجعه کند.
اما از آنجا که وضعیت بسیاری از بیماری ها نسبت به روزه داری برای اکثر بیماران و حتی عده زیادی از پزشکان ناشناخته است، به اهتمام فرهنگستان علوم پزشکی و موسسه موضوع شناسی احکام فقهی، با حضور پزشکان متخصص و فوق تخصص در رشته های مختلف و عالمان حوزه علمیه، با برگزاری جلسات متعدد و بررسی انواع بیماری های مختلف جهت راهنمایی بیماران محترم، نتیجه بحثهای موشکافانه و دقتهای متخصصانه و احتیاطهای متعهدانه، نتیجه آن در تصویر بالا تقدیم می شود.
امید است بیماران محترمی که وظیفه خود را نسبت به روزه داری تشخیص نمی دهند، با مراجعه به جدول پیوست و شناخت وضعیت و وظیفهشان، بتوانند به تکلیف خود عمل کنند.
یادآوری میشود این جدول برای بیماران در وضعیت آب و هوای متعادل فعلی است و ممکن است در فصل های گرم سال و در مناطق غیر متعارف که روز بسیار طولانی و شبهای کوتاه دارند، وضعیت بیماری و روزه داری متفاوت باشد.