امروز:شنبه, ۹ فروردین
تاریخ انتشار:2025-02-18

کازرون، مهد تعزیه ایران، شکوه هنرهای آیینی در همایش حماسی

کازرون نه‌تنها مهد تعزیه فارس، بلکه مهد تعزیه کشور خواهد شد.

به گزارش کازرون نگاه، این همایش با هدف بررسی روند هنرهای آیینی کشور و ایجاد ارتباط نزدیک‌تر میان دانشجویان و هنرهای ایرانی، به همت انجمن هنرهای آیینی و تعزیه استان فارس، شهرستان کازرون و با همکاری دانشگاه‌های آزاد اسلامی، پیام نور و سلمان فارسی برگزار گردید.

در حاشیه این همایش، کارگاه هنرهای آیینی حماسی نیز با حضور استادان و کارشناسان حوزه تعزیه و شبیه‌خوانی، در دو بخش نمایش و موسیقی، در سالن مردانی، واقع در اداره ارشاد، برپا شد.

غلامرضا توکلی، دبیر انجمن هنرهای آیینی و تعزیه استان فارس، در گفت‌وگو با خبرنگار کازرون نگاه، تعزیه را نمایشی مذهبی با ریشه در عزاداری‌های شیعیان دانست و اظهار داشت: این هنر از اواخر دوره صفویه شکل گرفته و در دوران زندیه قوت بیشتری یافته است، امیدواریم با برگزاری چنین همایش‌هایی، ضمن بررسی چالش‌ها، مسیر پیشرفت تعزیه هموار شود.

وی افزود: شهرستان کازرون با نسخه خطی دریس، نوشته حاج علی‌اکبر نظری که در اردیبهشت ۱۴۰۲ با تأیید بنیاد بین‌المللی عاشورا و آیت‌الله سید حسن اختری رونمایی شد، به عنوان مهد تعزیه استان فارس معرفی شده است.

توکلی همچنین به کشف نسخه‌ای دیگر از متون تعزیه در کازرون اشاره کرد و گفت: این نسخه که در اختیار صمد فاضل‌پور قرار دارد، به سال ۱۱۱۷ یا ۱۱۲۷ هجری بازمی‌گردد. در صورت تأیید اصالت آن، با توجه به اینکه قدیمی‌ترین نسخه ثبت‌شده در کشور مربوط به شهرستان اراک تفرش در سال ۱۱۳۶ است، کازرون نه‌تنها مهد تعزیه فارس، بلکه مهد تعزیه کشور خواهد شد.

در پایان مراسم، از مهمانان با هدایای صنایع‌دستی کازرون تقدیر شد که این هدایا توسط فرماندار ویژه شهرستان و رئیس اداره ارشاد به رسم یادبود اهدا گردید.

خبرنگار: اسما مظفری
عکاس: کوثر رمیار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *