هشدار پلیس فتا شهرستان کازرون : چگونه در شبکههای اجتماعی ایمن بمانیم؟
به گزارش کازرون نگاه، به مناسبت هفته ناجا، پلیس فتا شهرستان کازرون در گزارشی به راه های ایمن ماندن از خطرات شبکه های اجتماعی پرداخت:
شبکه های اجتماعی یک انقلاب جهانی است و میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا را قادر می سازد در تماس با دوستان خود باشند و تجربیات، عکسهایشان را به اشتراک گذاشته و به مبادله اطلاعات شخصی بپردازند، اما ماهیت شبکههای اجتماعی یعنی ناشناس بودن کاربران آن، خطراتی را برای استفاده کنندگان از آن به همراه دارد.
سایتهای شبکههای اجتماعی ابزار با ارزشی هستند که توسط بسیاری از شرکتها و افراد برای توسعه ارتباطات و انتقال پیامهای بازاریابیشان مورد استفاده قرار میگیرند.
ماهیت شبکههای اجتماعی یعنی ناشناس بودن کاربران آن، خطراتی را برای استفادهکنندگان از آن به همراه دارد که یکی از آنها هدفگذاری افراد توسط مجرمان سایبری است.
خطرات استفاده از این شبکهها عبارتند از:
• افشا اطلاعات شخصی توسط شما یا دوستان تان و یا در تماسهایتان.
• زورگیریها.
• کمین اینترنتی و مواجهه با رفتارهای تهدید آمیز.
• در معرض محتوای نامتناسب با رنج سنی قرار گرفتن.
• کودک آزاری.
• مواجهه با محتواهایی که مضمون پرخاشگرانه، جنسی، افراط گرایی و نژاد پرستانه دارند و یا برخورد با فعالیتهای تهاجمی و نگرشهای پر از نفرت.
• تلاش برخی از افراد برای متقاعد سازی یا آزار شما در جهت تغییر عقاید یا ایدئولوژیهایتان و پذیرفتن موضع افراطی توسط شما.
• تحت پیگرد قانونی قرار گرفتن به دلیل ارسال محتوای نا مناسب یا توهینآمیز.
• ایمیلهای فیشینگ که از سایت شبکههای اجتماعی ارسال میشود اما در در واقع شما را تشویق به بازدید از وب سایتهای نامناسب و کلاهبردار مینماید.
• پستهایی از طرف شرکتها و دوستانتان که شما را تشویق به اتصال به لینکها و یا وب سایتهای نا مناسب و کلاهبردارانه مینماید.
• هک افراد، هک حساب و صفحه شخصی شما.
• ویروسها یا نرمافزار های جاسوسی قرار داده شده در داخل فایلهای پیوست یا عکسها.
شبکه اجتماعی امن شما با دنبال کردن رهنمودهای زیر میتوانید از این خطرات دوری کرده و از مزایای حضور در شبکههای اجتماعی استفاده کنید:
۱- اجازه ندهید همسالانتان و افراد دیگر شما را مجبور به عضویت در این سایتها یا انجام اقداماتی کنند که بر هم زننده آرامش شما است، کنند.
۲- در مورد انتشار اطلاعات هویتیتان هشیار باشید، اطلاعاتی که در پروفایل و پستهایتان منتشر میکنید حاوی اطلاعات شماره تلفن، تصویر خانه، محل کار، مدرسه و یا آدرس و تاریخ تولدتان نباشد.
۳- از کدهای کاربری استفاده کنید که اطلاعات شخصی شما را در خود نداشته باشد. برای مثال کد کاربری که اسم شما در آن ثبت شده است.
۴- از پسوردهای قوی استفاده کنید.
۵- حساب ایمیل جداگانهای برای ثبتنام و یا دریافت ایمیل از این سایتها ایجاد کنید. با این روش به سادگی میتوانید در هر زمان که میخواهید حساب ایمیلتان را متوقف کنید. باز کردن حساب ایمیل جدید بسیار ساده و سریع است.
۶- پروفایلتان را ببندید و تنها به دوستانتان اجازه چک کردن پروفایلتان را دهید.
۷- آنچه که به صورت آنلاین گذاشته میشود، آنلاین باقی میماند. چیزی نگویید و یا عکس را منتشر نکنید که ممکن است بعدها باعث خجالت شما و یا افراد دیگر شود.
۸- هرگز پستهایی که توهینآمیز هستد و یا منجر به توهین به گروهی از افراد جامعه میشود را ارسال نکنید.
۹- در مورد مطالبی که دوستانتان در مورد شما میگذارند و یا پاسخهایی که به پستهای شما میدهند، به ویژه در مورد اطلاعات شخصی و فعالیتهای شما، هشیار باشید.
۱۰- به خاطر داشته باشید بسیاری از شرکتها به صورت روزانه صفحات اجتماعی کارمندان احتمالی یا کارمندان فعلیشان را بررسی میکنند، در مورد چیز هایی که میگویید و تصاویری که پست میکنید و یا بر روی پروفایلتان میگذارید، دقت داشته باشید.
۱۱- تاریخی که به تعطیلات میروید را به انتشار نگذارید- یا عکسهای خانوادگی در حالی که مسافرت هستید- سایتهای شبکههای اجتماعی ابزار جستجوی مورد علاقه برای سارقان امروزی هستند.
۱۲- در مورد استفاده صحیح از سایتها یاد بگیرید از ویژگیهای حریم خصوصی برای محدود کردن دسترسی افراد غریبه استفاده کنید. مراقب افرادی که اجازه اشتراک در شبکهتان را به آن را میدهید باشید.
۱۳- گارد خودتان را در برابر کلاهبرداریهای فیشینگ شامل درخواستهای دوستی جعلی و پستهایی که از طرف افراد و شرکتها شمارا دعوت میکنند از صفحات یا سایتشان بازدید کنید، حفظ کنید.
۱۴- اگر در دام کلاهبرداران گرفتار شدید، مطمئن شوید که شما هرگونه مجوز نصب نرمافزار را از حساب خود پاک کردهاید.
۱۵- اطمینان پیدا کنید که آنتی ویروس به روز و مؤثر، نرمافزارهای ضد جاسوسی را دارا هستید و فایروال قبل از آنلاین شدن شما اجرا میشود.
منبع: www.cyberpolice.ir/ پلیس فتا
احسنت