امروز:جمعه, ۲ آذر
تاریخ انتشار:2016-06-26

آتش سوزی در شهر باستانی بیشاپور کازرون:

مهمترین موضوع اجتماعی ، فرهنگی برخی روزنامه های روز یکشنبه ششم تیر

آتش سوزی در شهر باستانی بیشاپور در استان فارس موضوعی بود تا شماری از روزنامه های امروز در گزارش هایی به آن بپردازند.

آتش سوزی در شهر باستانی بیشاپور

به گزارش کازرون نگاه،آتش سوزی در شهر باستانی بیشاپور،از جمله مهمترین موضوع های اجتماعی و فرهنگی است که برخی روزنامه های روز یکشنبه ششم تیر۱۳۹۵ به آنها پرداخته اند.
آتش سوزی در شهر باستانی بیشاپور در استان فارس موضوعی بود تا شماری از روزنامه های امروز در گزارش هایی به آن بپردازند.
روزنامه «شرق» در گزارشی با عنوان «شهر ساسانی بیشاپور در آتش»، نوشت: شهر و منطقه تاریخی بیشاپور در کازرون فارس طعمه آتش شد. این شهر بازمانده از دوره ساسانی، یکی از گزینه‌هایی است که گفته می‌شود شانس ثبت‌شدن در فهرست جهانی یونسکو را دارد. آتش‌سوزی در شهر تاریخی «بیشاپور» در ١٢٠‌کیلومتری جنوب شیراز و ٢٣ کیلومتری غرب شهرستان کازرون، به‌ واسطه پوشش گیاهی خشک این محوطه تاریخی به‌سرعت گسترش یافت.
در ادامه این گزارش می خوانیم: این اولین‌باری نیست که این محوطه دچار آتش‌سوزی گسترده می‌شود. ٣٠ اردیبهشت ١٣٩١ نیز در این محوطه آتش‌سوزی رخ داد که بخش‌هایی از این شهر سوخت و محوطه آن کاملا سیاه شد.
همچنین روزنامه «جام جم» در گزارشی دیگر با عنوان «آتش‌سوزی بیشاپور به خیر گذشت»، نوشت: قسمت‌هایی از محوطه تاریخی شهر بیشاپور عصر جمعه چهارم تیر ۹۵ دچار حریق شد که آتش بلافاصله مهار شد و آسیبی به مجموعه تاریخی و آثار تاریخی موجود در مجموعه وارد نشده است.
در ادامه این گزارش آمده است: به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، این آتش‌سوزی را نیروهای مردمی، یگان حفاظت میراث فرهنگی شهرستان کازرون، کارمندان و کارکنان اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کازرون و نیروهای پایگاه شهر تاریخی بیشاپور و آتش‌نشانی مهار کردند که مهار آتش حدود دو ساعت طول کشید.
روزنامه «فرهیختگان» نیز با انتشار عنوان «جان بیشاپور ساسانی سوخت»، نوشت: علی هژبری باستان‌شناس، درباره تاثیر آتش بر تخریب آثار سنگی شهر بیشاپور گفت: «تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که قسمت‌هایی از بناهای تاریخی شهر بیشاپور در آتش قرار گرفته‌اند. باید توجه داشت حرارت و رطوبت دشمنان آثار سنگی هستند، چراکه آتش سنگ را به آهک تبدیل می‌کند و با اولین بارندگی سنگ شسته می‌شود و از بین می‌رود.»
در ادامه این گزارش می خوانیم: هژبری درباره علت احتمالی این آتش‌سوزی بیان کرد: «آن‌طور که تصاویر نشان می‌دهد شدت آتش بیشتر از آن است که بتوان گفت بر اثر سوختن خس و خاشاک رخ داده و به نظر می‌رسد باید به دنبال دلیل جدی‌تری بود. اما اگر هم وجود علف باعث بروز این آتش‌سوزی شده باشد به این دلیل ایجاد شده که به موقع پاکسازی نشده است.»
این باستان‌شناس درباره بهترین راه برای حذف علف از محوطه‌های تاریخی افزود: «بهترین راهی که می‌شود علف‌ها را از بین برد سم‌پاشی است که به این ترتیب دیگر علف رشد نمی‌کند، اما مشکل اساسی این است که این کار هزینه‌بر بوده و میراث فرهنگی بودجه کافی را برای این اقدام ندارد.»

منبع:ایرنا

یک پاسخ به “مهمترین موضوع اجتماعی ، فرهنگی برخی روزنامه های روز یکشنبه ششم تیر”

  1. محمد خلیل محمودی گفت:

    با سلام به نظر من قبلا از اظهار نظر در مورد آتش سوزی بیشاپور و پیشنهاد سم پاشی چند نکته باید در نظر گرفته شود
    _سم پاشی باعث از بین رفتن اکوسیستم طبیعی شهر بیشاپور می شود
    _در صورت سم پاشی علاوه بر مشکلات محیط زیستی باعث شده بعد از بارندگی تبدیل به اسید شده و خود مشکل آفرین جهت فرستیش سریع سنگ و گچ شود
    _با توجه به وجود چشمه سار ها در شمال بیشاپور سم باعث شده در حوزه آب ریز چشمه ها نفوذ کند
    لذا از کارشناس محترم تقاضا دارم نسبت به تحقیق بیشتر در مورد شرایط سم پاشی و مجموعه های تاریخی اقدام نماید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *