مسوولان در بحث تقسیمات کشوری در کازرون عجلهای نداشته باشند/ کار کارشناسی دقیق و همهجانبه با درنظر گرفتن خواسته همه مردم شهرستان انجام شود/ مردم نسبت به کم لطفی مسوولان کشور و استان به شهرستان کازرون گله دارند
مسوولان صدای یکپارچه مردم شهرستان کازرون را بشنوند!
به گزارش کازرون نگاه؛ نماز جمعه امروز (۱۸ اسفند ۹۶) کازرون با حضور باشکوه مردم و مسئولین متحدانه برگزار شد و همه یکصدا اتحاد و یکپارچگی همه شهرستان کازرون را فریاد زدند!
اینبار همه مردم و مسئولین با هر نوع تفکر و گرایشی، تنها یک چیز را به گوش مسوولان کشور رساندند: #کازرون_یکپارچه_بماند!
حجت الاسلام محمد خرسند امام جمعه شهرستان در خطبه های این هفته نماز جمعه با تبریک ولادت حضرت زهرا س و امام خمینی ره و با توجه به جشن نیکوکاری و تاسیس کمیته امداد امام خمینی ره گفت: خانوادههایی هستند که شاید پدر و مادر از نظر مالی شرمنده فرزندانشان باشند و نتوانند شب عید لباسی را تهیه کنند که وظیفه ماست منتظر ادارات دولتی نمانیم و در بین ایتام و خانواده های نیازمند یا بی سرپرست حاضر شده و کمک کنیم.
وی با توجه به هفته درختکاری و منابع طبیعی گفت: در بحث درختکاری به شهرداری کمک کنیم. در محله و خانه خود درخت را غرس و حفظ کنیم. همچنین مسئله ابخیز داری که مقام معظم رهبری به آن توجه داشتند، هم می تواند منابع آب را تقویت کرده و هم از سیلاب، ریزگرد ها و آلودگی هوا جلوگیری می کند. که امیدواریم مسوولین مربوطه توجه ویژه ای به این امر داشته باشند.
حجت الاسلام خرسند با گرامی داشت سالروز تاسیس بنیاد شهید توسط امام خمینی (ره) گفت: به جهت اهمیت و قداست خانواده شهدا، این نهاد تاسیس شد تا اختصاصا به امور خانواده شهدا و ایثارگران رسیدگی کند و حفظ راه شهدا که بر دوش ما نیز هست دنبال کند. که امیدواریم بنیاد شهید نیز درانجام این وظیفه موفق تر عمل کند. در بحث تصاویر و گلزار شهدا بخصوص گلزار شهدای سید محمد نوربخش بارها گفته ام که نیاز به بهسازی دارد، اکنون این گلزار در حال تعمیر است که لازم است فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر کمک کرده و بودجه ای برای این موضوع اختصاص بدهند. یک سال پیش نیز فرماندهی تیپ تکاور امام سجاد (ع) قول ترمیم تصاویر را دادند که همچنان این امر رخ نداده است.
امام جمعه کازرون با توجه به اتفاقات اخیر در بحث تفکیک شهرستان بیان داشت: در مسائل اخیر شهرستان با رعایت شرط تقوا نکاتی را عرض میکنم. این روزها بحث تقسیمات کشوری باعث شده که فضای شهرستان ملتهب شود و به رسانه های داخل، خارج و حتی معاند کشیده شود که به جهت امکان سوءاستفاده شبکه های معاند مطلوب نیست.
حجت الاسلام خرسند با انتقاد از کم توجهی مسوولان به خواسته مردم کازرون گفت: اما دو نکته، از حال و روز امروز مردم کازرون، بویژه خود شهر کازرون؛ مردم نسبت به کم لطفی مسوولان کشور و استان نسبت به شهرستان کازرون گله دارند. گلایه هم این است که مسوولان نمیخواهند بدانند که مسئله مردم کازرون چیست. من در تودیع فرماندار سابق و اسبق و به استانداران دولت قبل و فعلی نیز عرض کردم که مردم کازرون سرخورده شده اند. حل مشکلات شهر اینست که دلیل این سرخوردگی را کشف کنند اما ندیدم کسی به این موضوع توجه کند. آقایان در اتاق های دربسته میشینند و بین مردم هم کمتر حضور دارند و نمی دانند. اما من بچه این شهرم، بین مردم زندگی می کنم و محافظ نیز نداشته و نمی خواهم داشته باشم. وقتی مشکلات مردم را هم میگوییم فکر میکنند داریم متعصبانه میگوییم. برخی مسئولان نیز که مربوط به این شهرستان نبوده و متوجه نیستند.
خطیب جمعه کازرون ادامه داد: تنها کسی که کازرون را خوب شناخت و حق آن را ادا کرد، مقام معظم رهبری بود. سال ۸۷ که مقام معظم رهبری تشریف اوردند، معمول است که به مراکز استان بروند و شهرستان ها را نیز هیئت می فرستند. اما فرمودند که کازرون را خودم باید بروم. ایشان در کازرون فرمودند که من در واقع به مردم کازرون بدهکار بودم. کازرون شهری شاخص و بیاد ماندنی است. تاریخ کازرون، تاریخ پر افتخاری است و مردمی نمونه هستند. شما مردم کازرون بدانید همچنانی که شما به مسوولین و بنده حقیر ابراز محبت میکنید دل ما نیز از محبت شما لبریز و مالامال است. اما مسوولین دیگر اینچنین هستند؟ بحث امروز سیاسی و جناحی نیست. این دغدغه امروز دغدغه همه مردم کازرون در همه جناح های سیاسی و اجتماعی و حامی یا منتقد دولت است.
وی افزود: اینکه استانداری بعد از یازده ماه مسوولیت تازه به شهرستان کازرون تشریف می اورد. یا اینکه استاندار دیگری که البته فردی مومن و متدین میباشد، شش ماه استاندار است اما هنوز در مرکز شهرستان تشریف نیاورده اند، که البته به بازدید سد و جاده رفته اند اما اینکه حرف مردم را بشنوند، صورت نگرفته است. مسئله بی توجهی یکی از آن نکات است. بی توجهی به پروژه های عمرانی در شهر و تبعیضی که هست از جمله موارد نارضایتی است. تونل محرم را وزیری دوبار امده قول داده اما هیچ خبری نشده است. بیمارستانی را دانشگاه ازاد ساخته و سه سال است که گفته اند افتتاح می شود اما نشده است. مشکل مردم کازرون این است که خب جایی سر باز میکند.
حجت الاسلام خرسند پیرامون تقسیمات کشوری گفت: یک مشکل دیگر نیز بحث تقسیمات کشوری است. سخنرانی آقای نماینده محترم در ۲۱ اسفند ۹۴ در بین الصلاتین همین نماز جمعه سخنرانی کردند و اجازه پخش ندادیم تا فضا ملتهب نشود. اما اگر لازم باشد پخش می کنیم. گفتند به ما تهمت میزنند که می خواهم جاهایی را از کازرون جدا کنم اما چنین چیزی نیست. در صورتی که الان میبینیم این موضوع در حال شکل گیری است. یا حرف آن روز ایشان صحیح بوده یا کار امروزشان، ما واقعیت امروز را داریم میبینیم، حرف که زیاد زده میشود.
وی اضافه کرد: ما با تقسیمات کشوری مخالف نیستیم، شاید مردم منطقه ای دوست داشته باشند که مستقل باشند اما باید شرایطش فراهم باشد. شرایط را نمی شود دستوری یا ارفاقی فراهم کرد. ما میگوییم اگر یک منطقه با ارفاق میشود شهرستان شود، پنج شش سال است که می گوییم کازرون نیز با یک ارفاق می تواند فرمانداری ویژه شود، چرا آن را انجام نمیدهید؟ اگر بناست به حرف مردم توجه شود، باید همه جانبه باشد. اگر شهرستانی بناست ایجاد شود، همانطور که با زور نمیشود به مردم بخشی بگوییم که زیر نظر شهرستان بمانید، خب نمیشود به مردم منطقه دیگر نیز بگوییم که شما باید به شهرستان جدید ملحق شوید.
امام جمعه کازرون خاطر نشان کرد: مردم قایمیه نیز در هر صورت برای ما عزیز و محترم هستند. بنا نیست که با تشکیل شهرستانی، مرز و ویزا بوجود بیاید. اما تقسیمات کشوری شرایطی را ایجاد میکند. مردم بخش نودان و بویژه دشت برم، سالیانی است که طومار نوشته اند و حرف می زنند که میخواهیم زیر نظر بخش مرکزی باشیم چرا که فاصله ما تا کازرون نزدیکتر است. وقتی سوال میکنم استدلال چیست که میخواهید شهرستان ایجاد کنید، می گویند چطور کسی ۳۰ کیلومتر طی کند تا به مرکز شهرستان بیاید، خب این قانون برای مردم دشت برم نیز هست چرا که آنان باید بعدا ۴۰-۵۰ کیلومتر بروند تا به مرکز شهرستان تازه تاسیس باید بروند. بنابراین باید کارشناسی شود.
وی با انتقاد از عدم کارشناسی مناسب در مسئله تفکیک شهرستان بیان داشت: گلایه ما از استاندار سابق و مجموعه استانداری کنونی است که به مشورت رجوع نکرده و کارشناسی درستی نشد. گویا خود را عقل کل میدانسته و می دانند. ما با خواسته مردم در قایمیه مخالف نیستیم، اما با اصول و معیار خودش و همه جانبه، کار کارشناسی شود نه کار چاق کنی بشود.
خطیب جمعه کازرون ادامه داد: بنده در وزارت کشور با مدیرکل تقسیمات کشوری ساعت ها جلسه گرفتم و گفتم که کارشناسی درستی کنید و پذیرفتند. اینکه نمیشود برای موضوعی به این مهمی را بی سر و صدا خانمی را بفرستید و حساب شده تنها افراد خاصی او را ببینند و به او گزارش دهند. سپس بر اساس کارشناسی ناقص، چیزهایی را تنظیم کنید و برای دولت بفرستید. که ایشان گفتند من خودم به همراه کارشناسان متعدد به کازرون می آیم، پس چرا نیامدید؟ ما با کار کارشناسی مخالف نیستیم اما با زد و بند مخالف هستیم. که متاسفانه امروز در برخی دستگاه ها بویژه در مراودات دولت و مجلس این مسائل را می بینیم.
وی اضافه کرد: شما حتی افکار عمومی که هیچ، حتی همفکران سیاسی خود را نیز در شهرستان نتوانستید راضی بکنید. ما نیز حامی دولتیم و کارها خوبشان را حمایت کرده اما انتقاد نیز میکنیم. شما که میگویید پیغمبر و مقدسات را نیز می توان نقد کرد، ما میخواهیم دولت، وزارت کشور و استانداری را نقد کنیم، ما نیز تابع منطق و قانونیم.
امام جمعه کازرون گفت: مسوولین شهرستان نیز اجازه بدهند مردم حرفشان را بزنند، حق مردم است که اعتراض کنند. وقتی شما قانونا اجازه نمی دهید مردم اعتراض کنند، خب اجتماعات غیر قانونی شکل می گیرد. موضوعات اجتماعی را امنیتی نکنید، نیروی انتظامی را مقابل مردم نگه ندارید. دستگاههای امنیتی و قضایی به این مسئله توجه بکنند، خودشان را جای مردم بگذارند. مردم کازرون اهل اغتشاش نیستند. از بعد از پیروزی انقلاب یک مورد را بیاورید که در این شهر اغتشاش شده باشد. در همین اغتشاشات دیماه خیلی از شهرهای استان مشکلاتی داشتد اما در کازرون مشکلی نبود. اینجا مردم نجیباند و به نظام علاقه دارند. این یادواره های شهدایی که در کازرون برگزار می شود، در هیچ شهر دیگر استان برگزار نمی شود. بنابراین مردم را تکریم کنید، شعار دولت شعار تدبیر و امید بوده است. کجای این تدبیر و امید است. چرا این مردم باید ناامید باشند.
حجت الاسلام خرسند تاکید کرد: لذا من ضمن احترام به عزیزانمان در بخش قائمیه، میگوییم این قضیه بر اساس معیار و قانون و توجه به محدوده جغرافیای و مشورت با مردم آن مناطق و توجه به بحث فرمانداری ویژه کازرون که چیزی کمتر از جهرم، فسا و لار ندارد، پیگیری شود. شهرهای دیگر فرودگاه، چندین بیمارستان، دانشگاه علوم پزشکی دولتی مستقل دارند و ما اندر خم یک بیمارستان در این شهر هستیم. از وزیر کشور، معاونت سیاسی وزیر کشور درخواست دارم که به خواسته مردم توجه کنند. من به عنوان امام جمعه، خادم همه مردم، طرفدار حق هستم، خواسته این مردم را به این شکلی که گفتم حق می دانم و تا جایی که زورم برسد از این حق دفاع خواهم کرد.
وی افزود: گزارشهای یک طرفه به مرکز رفته و متوجه نیستند که حرف این مردم چیست. خود معاون رییس جمهور گفتند که نباید بگذاریم نقد مردم به مسوولین به کینه از نظام تبدیل شود که البته مردم پای نظام هستند و برنمیگردند. از مسوولین می خواهیم که عجله ای در تصویب این کار نکنند. چون زمزمه هایی بر ارایه زودهنگام آن در دولت است. باید کارشناسی شود. خواسته مردم در نظر گرفته شود، شما که نمی توانید مردمی را برخلاف میلشان به قسمت دیگر ملحق کنید. هویت تاریخی، مذهبی و طبیعی مردم کازرون و حق مردم که فرمانداری ویژه هست که میگویند چیزی نیست و تابلو است، ما نیر میگوییم همین تابلو را به ما بدهید. میگوییم بحث کارشناسی دقیق و همه جانبه شود در آن صورت ما نیز تن به قانون و مقررات خواهیم داد. باید مراقب باشیم که وسواس الخناس ها تفرقه نیاندازند. که در فضای مجازی بحث شهری و روستا نشود. این حرف ها از حلقوم هرکسی با بوی اختلاف خارج شود در اختیار دشمن است.
کازرون پاینده باشی
تا زمانی که روند مهاجرت کازرونی های اصیل، به شیراز، بوشهر، اصفهان و … به همین شکل ادامه داشته باشه، وضع همینه. دیگه کسی کازرون نمونده که بخواد از حق شهر دفاع کنه. محرومیت ها و مشکلات شهر باعث شده که شهری مثل شیراز، قبله آمال بسیاری از مردم کازرون بشه و امروز خیلی ها، رویاهاشون رو در مهاجرت به مرکز استان می بینن. سالانه چندین خانواده کازرونی دارن از اینجا میرن، چه کسی حاضر شده درباره اون آسیب شناسی کنه.؟؟
کازرون با کازرونی ها، کازرون شده. بدون این مردم، دیگه هویتی برای این شهر نمیمونه. وقتی میدون خالی باشه، هر مسئول بی هنر و تازه به دوران رسیده ای، برای این شهر تصمیم میگیره.
کاملا موافقم?