به گزارش کازرون نگاه ، مدیر آموزش و پرورش ناحیه چهار شیراز در این آیین گفت: رصد خانه پرفسور ریاضی مستقر در کانون فرهنگی تربیتی سمیه، مجهزترین رصد خانه جنوب کشور و چهارمین رصد خانه شیراز است.
جمشید محمد صادقی افزود:این رصد خانه در فضایی به مساحت ۳۰ متر مربع ساخته شده که شامل قسمت های مختلفی از جمله اتاق رصد ، گنبد پیشرفته سه متری با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه ای و تلسکوپ پیشرفته ۱۴ اینچی سلسترون است.
وی اظهار کرد: این تلسکوپ از دقت و قدرت بالایی در رصد اجرام آسمانی برخوردار است به گونه ای که از نظر اعتبار علمی و فنی در سطح کشور در رتبه پنجم است و قابلیت رصد تمام اجرام منظومه شمسی را دارد .
مدیر آموزش و پرورش ناحیه چهار شیراز ادامه داد: این تلسکوب با توانایی بزرگنمایی تا ۷۰۰ برابر ، دارای آیینه ای است که امکان جذب نور ، تا ۳۶۰۰ برابر چشم انسان را دارد .
پرفسور نعمت الله ریاضی کیهان شناس ایرانی که این رصد خانه به نام وی نامگذاری شده است نیز در این آیین گفت: علم نجوم به دلیل جذابیت ویژه ای که در بین همه اقشار جامعه و به ویژه جوانان و نوجوانان دارد، برای گسترش تنها نیاز به امکانات دارد.
وی علم نجوم را پشتوانه بسیاری از تغییر و تحولات و پیشرفت های علمی دانست و افزود :تاریخ علم نشان می دهد که نجوم تا چه اندازه در گسترش سایر علوم نقش داشته است ، و با تهیه امکانات لازم در جذب دانش آموزان به این علم ، می توان زمینه رشد استعداد های علمی آنها را فراهم نمود، تا در آینده افرادی زبده و متخصص تحویل جامعه گردد.
این کیهان شناس مشهور ایرانی ، زمینه آشنایی خود را با این علم ، مدرسه عنوان کرد و افزود: هم اکنون نیز تعداد زیادی از دانش آموزان به نجوم علاقمند هستند که با ساخت چنین رصد خانه هایی ، می توان زمینه در رشد و گسترش این علم در بین دانش آموزان را فراهم کرد.
نعمت الله ریاضی یکشنبه اول خرداد ماه سال ۱۳۳۹ در کازرون استان فارس زاده شد. آموزش های پایه دبستان و دبیرستان را در کازرون و شیراز سپری کرد. دوره کارشناسی فیزیک را با به دست آوردن رتبه ممتاز در دانشگاه شیراز در سال ۱۳۶۴ به پایان رساند.
وی دوره کارشناسی ارشد اختر فیزیک و همچنین دوره دکتری کیهان شناسی را در دانشگاه ساسکس انگلستان گذراند و دانش آموخته شد.
عنوان رساله کارشناسی ارشد او «سن جهان» به راهنمایی پروفسور لئون مستل وعنوان رساله دکتری وی «تأثیر ویمپ ها در تحول ستارگان کم جرم رشته اصلی» به راهنمایی پروفسور راجر تیلر بود.
نعمت الله ریاضی پس از بازگشت به ایران در بخش فیزیک دانشکده علوم دانشگاه شیراز به تحقیق و تدریس پرداخت ومراتب استادیاری دانشیاری و استادی را در آنجا گذراند.
دکتر ریاضی از بهمن ماه ۱۳۹۱ به عضویت هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه شهید بهشتی در آمده است.
نعمت الله ریاضی در سال ۱۳۹۰ به عنوان استاد نمونه کشوری در گروه علوم پایه برگزیده شد. کتاب های درآمدی بر اخترفیزیک نوین و درآمدی بر کیهان شناسی نوین از جمله تالیفات وی است.
ریاضی در زمینه کیهان شناسی، اخترفیزیک و نظریه سالیتون مقاله های متعددی را در ژورنال های تخصصی علمی به چاپ رسانده است.
منبع : ایرنا