امروز:سه شنبه, ۲۹ آبان
تاریخ انتشار:2024-06-30

تله گذاری و مراقبت حشره شناسی پشه آئدس در شهرستان کازرون

دو گونه مهم این پشه، آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس است که در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل گسترش یافته و گیاه لاکی بامبو، یکی از زیستگاه های مورد علاقه این پشه به شمار می رود.

علی نجفی کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت با بیان اینکه پشه آئدس از حشره هایی است که می تواند بیماری هایی مانند تب دانگ، زیکا و چیکونگونیا را به انسان منتقل کند، گفت: دو گونه مهم این پشه، آئدس اجیپتی و آئدس آلبوپیکتوس است که در مناطق گرمسیری، نیمه گرمسیری و معتدل گسترش یافته و گیاه لاکی بامبو، یکی از زیستگاه های مورد علاقه این پشه به شمار می رود.

وی در زمینه خصوصیات رفتاری پشه های آئدس افزود: از انسان و مهره داران خونخواری می کنند، زمان خونخواری این پشه ها اوایل صبح و هنگام غروب آفتاب است، اغلب در ظروف تیره رنگ با حجم کم آب تخم ریزی کرده و از مهمترین راههای انتقال این پشه از مناطق آلوده به جاهای دیگر، از طریق تجارت لاستیک، حمل و نقل هوایی، زمینی و دریایی کالاها و تجارت گیاه لاکی بامبو است.

نجفی از مهمترین اقدام در راستای کنترل پشه های آئدس به بهسازی محیط با از بین بردن و جمع آوری ظروف و لاستیک های رها شده در محیط، مدیریت پسماند ها، پر کردن چاله ها و در نهایت از بین بردن هر گونه زیستگاه این پشه ها، استفاده از لباس روشن و بلند، استفاده از دور کننده حشرات، استفاده از پشه بند، نصب توری روی درب و پنجره ها اشاره کرد.

این کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر با تاکید بر اهمیت برنامه نظام مراقبت بیماری های منتقله از پشه آئدس، اضافه کرد: با توجه به وجود پشه آئدس در استان های همجوار، ورود مسافرین از مناطق  پرخطر و امکان اپیدمی در صورت عدم کنترل و مراقبت مطلوب، در کانون های احتمالی این پشه در محدوده جغرافیایی شهرستان، تله گذاری و مراقبت حشره شناسی انجام شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *