امروز:جمعه, ۲ آذر
تاریخ انتشار:2015-11-06

برداشت انار و نگهداری آن در سردخانه های سنتی (خس) در شهرستان کازرون آغاز شد+عکس

شهرستان کازرون با دارا بودن سطحی معادل ۳۱۳۰ هکتار باغ انار یکی از مناطق مهم تولید این محصول در استان فارس محسوب می گردد بطوریکه مقاوم سوم را در سطح زیر کاشت و تولید در استان فارس به خود اختصاص داده است .

به گزارش روابط عمومی جهادکشاورزی شهرستان کازرون ؛ مهندس مهرداد بازیار معاونت فنی مدیرت جهاد کشاورزی شهرستان کازرون با بیان این مطلب که خشکسالی و سرمازدگی حادث شده در سالهای اخیر تاثیر نامطلوبی درکمیت انار داشته ولی به لحاظ توجه باغداران به توصیه های فنی کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و انجام عملیات بهزراعی مناسب پیش بینی می گردد میزان تولید آن در سال جاری بالغ بر ۴۵ هزار تن باشد. به گفته ایشان محصول تولیدی باغداران حدود ۳۰% در داخل شهرستان ۴۰% درداخل کشور و ۳۰% به کشورهای عربی حوضه خلیج فارس – روسیه و سایر کشورهای استقلال یافته شوروی سابق و بخشی هم به اروپا صادر می گردد .

به گفته وی چون طول دوره برداشت انار در مقطع زمانی کوتاهی صورت می گیرد، همین موضوع گاها موجب ضرر و زیان به باغداران می گردد زیرا عرضه و تقاضای انار در زمان برداشت نامطلوب می باشد و قیمت انار در بازار کاهش پیدا می کند و باغداران برای جلوگیری از این کار معمولا ۲۰% از انار را یا به صورت معمولی در انبارهای داخل باغها و یا در محل هایی که به آن خس میگویند و بیشتر در روستای گاوکشک متداول است نگهداری می کنند.

مهندس بازیار در رابطه با ویژگی های خس افزود: در این روش باغداران حوضچه هایی به ابعاد مختلف متناسب با سطح زیرکشت باغ ایجاد میکنند و کف و سطوح داخلی حوضچه ها را که همان خس نامیده می شود با استفاده از سنگ های رودخانه می پوشانند و انارهای برداشت شده را به آرامی در داخل این حوضچه ها قرار داده و بعد از پر شدن به وسیله شاخ و برگ درختان چنار روی آنها را می پوشانند.ایشان با بیان اینکه: در مناطق انار کاری معمولا سردخانه ها صنعتی وجود ندارد و در صورت انتقال انار به این سردخانه ها علاوه بر هزینه نگهداری هزینه حمل و نقل نیز به قیمت تمام شده انار اضافه شده و همچنین انارهایی که در سردخانه صنعتی نگهداری می شوند پس از خروج از سردخانه باید بلافاصله مورد مصرف قرار گیرند تا از لحاظ کیفیتی با مشکل مواجه نشوند ولی ،انارهایی که در خس نگهداری می شوند علاوه بر اینکه هزینه ای برای باغدار ندارد و قابل دسترس می باشد خوشبختانه کیفیت انارهم تغییری نمی کند. شایان ذکر است انار در این سردخانه های سنتی از ۱۵ روز تا ۳ ماه قابل نگهداری می باشد.مضافا اینکه جهت نگهداری انار در سردخانه های سنتی(خس) از هیچگونه مواد نگهدارنده ای استفاده نمی گردد و میوه سالم به دست مصرف کننده می رسد. ایشان خاطر نشان داشت که جدای از نگهداری میوه در انبار یا سردخانه های صنعتی و سنتی بازار یابی مناسب ، توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی ، فرآوری و بسته بندی کمک مناسبی به باغداران در زمان رکود بازار نیز می باشد.

برداشت انار

برداشت انار1

برداشت انار2

برداشت انار4

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *