علی نجفی کارشناس مسوول واحد مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت کازرون با بیان اینکه با آغاز فصل سرما، شیوع عفونت های تنفسی مانند آنفولانزا افزایش می یابد، گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا بهترین و موثرترین راه پیشگیری از عوارض و خطرات ناشی از بیماری آنفلوانزا است.
او افزود: طرح ایمنسازی و تزریق واکسن آنفلوآنزا برای کارکنان شاغل در بیمارستان ها و حوزه بهداشت، بیماران دارای ضعف سیستم ایمنی و گروههای پرخطر در جامعه ایثارگران و جانبازان، زنان باردار نیازمند مراقبت ویژه و زنان تا دو هفته پس از زایمان، اجرا و در خانه های بهداشت، مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان ها توزیع و تزریق می شود.
نجفی با تاکید بر اینکه این واکسن بی خطر و موثر در پیشگیری از ابتلا به آنفلوانزاست و عوارض جانبی خفیفی دارد، ادامه داد: واکسن های جدید آنفلوانزا چهار ظرفیتی است که هر کدام یک ساب تایپ متفاوت از ویروس را شامل می شود و از شایع ترین عوارض جانبی این واکسن، درد، قرمزی و تورم در محل تزریق و گاهی تب، سردرد یا درد عضلانی است.
این کارشناس مبارزه با بیماری های واگیر اضافه کرد: شیرخواران با سن کمتر از ۶ ماه، افراد دارای سابقه واکنشهای آلرژیک شدید به واکسن آنفلوانزا و یا هریک از اجزای واکسن تا ۷ روز پس از واکسیناسیون و افراد دارای بیماری حاد متوسط یا شدید با یا بدون تب، نباید واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.