امروز:یکشنبه, ۴ آذر
تاریخ انتشار:2015-01-14

علی اسدزاده ؛

در رابطه با روز کازرون

ا تقدیر و سپاس از همه عزیزانی که از روی […]

ا تقدیر و سپاس از همه عزیزانی که از روی خیرخواهی و تعصب نسبت به زادگاه و وطن عزیزشان و با توقع مشارکت، همفکری   در امور مربوط به شهرستان شهیدپرورشان کازرون، بیتفاوت نبوده، و در خصوص تعیین عنوان روز کازرون، که مزین به نام شهدای والامقام بوده و خواهد بود، به اظهارنظر، و ارائه پیشنهاد و نقد پرداختهاند.

این فضای نقد و پیشنهاد، البته در چارچوب منطق و با ادبیاتی متین و فاخر، بطوری که حرمت همدیگر رعایت، و حق مطلب هم ادا گردد؛ بسیار دلپذیر و گفتمانی سازنده خواهد بود.

ان شاءا… که پیشرفت، ترقی، تعالی در زمینههای مادی و معنوی و آبادی و عمران کشور، استان، شهرستان، شهرها و روستاهایمان، نقاط اشتراکمان باشد؛ و ورای اختلاف سلایقمان در زمینههای مسائل سیاسی، اجتماعی، هر کس با قدم، قلم و زبان در رابطه با نقاط مشترک پیش گفته، طرحی، پیشنهادی و یا انتقادی دارد و مخلصانه ارائه نماید، مورد استقبال و حمایت قرار گیرد و اگر رقابتی هم هست، که بد نیست، واقعاً فقط رقابت باشد، به بیانی دیگر، بیاییم حداقل حول محور مصالح و منافع شهر و شهرستانمان متحد باشیم. حول محور عقاید و سلایق که جای خود دارد و نقاط مشترک در این موارد هم که کم نداریم.

در خصوص تعیین روزی به نام کازرون، باید به چند نکته اشاره کنم:

به اقتباس از اصفهانیها، اصفهان شهرستانی با آن سوابق مدنیت، فرهنگ، هنر، تدین و انقلابی و مذهبی و داشتن آن همه     جاذبههای گردشگری، در عین حال روزی را که در دفاع مقدس بیشترین شهید داشتهاند، روز اصفهان نامیدند؛ حال در این فضا ممکن است به نظر مسئول محترم و زیربطی یا مرئوس خدمتگزاری برسد که خوب است کازرون هم با داشتن سوابق  مدنیت، فرهنگ، دیانت و انقلابیگری و بیگانهستیزی و جاذبههای گردشگری ،که در دفاع مقدس هم اگر نسبت به شهرستانهای مشابه جلوتر نباشد، عقبتر هم نبوده است و حضور دلاورمردان و رزمندگان کازرون در گردانهایی از لشکرهای المهدی و فجر، مهندسی رزمی الهادی، توپخانه یونس، تیپ امام حسن(ع) و جهادسازندگی و راهاندازی و حضور در تیپ فاطمهزهرا(س) و تیپ ذوالفقار، بیانگر شایستگی کازرون و کازرونیهاست که روز کازرون به نام شهدا مزین و مبارک گردد که همه خوبیها و زیباییها در آن مستتر است و روز چهارم دی ماه، روز عملیات کربلای چهار که دلاورمردان کازرونی در دو محور ایذایی شلمچه و اروند(آبادان)، در گردانهای فجر، حضرت زینب(س) و امام رضا(ع)، خطشکن بودهاند و با نیروی ایمان و شجاعت کمنظیر از موانع طبیعی و مهندسی صعبالعبور گذشته و دژ و خط محکم و مطمئن دشمن را شکستند و مقدمه و زمینه و راهکار عملیات بعدی، یعنی کربلای پنج را فراهم آوردند و تلفاتی بر دشمن وارد کردند. در این روز حدود ۷۸ شهید هم تقدیم آستان اسلام نمودند.یکی از آن روزهای با مسمی است.

آن طور که شنیده شده، این پیشنهاد از طرف سپاه ناحیه کازرون و فرمانده محترم آن در جلسه شورای فرهنگ عمومی و شورای عالی بسیج که همه از فرهیختگان هستند مطرح شده، و پس از شور در این جلسات به تصویب رسیده است، و مراسم بزرگداشت باشکوهی هم به همین مناسبت و پاسداشت ۱۱۰۰شهید کازرونی، برگزار شده که در نوع خود، به قول خود منتقدین محترم، کمنظیر بوده است. به حق باید گفت دستشان درد نکند و خدا به دستاندرکاران خیر دهد.

اما حرف این حقیر جامانده، بل وامانده از کاروان آن عزیزان سبقت گرفته و به لقاءا… رسیده، این است که:

اولاً توقع نظرخواهی بیشتر از اقشار مختلف، خاصه فرهنگیان، دانشگاهیان، رزمندگان، جانبازان گرامی، توقع بجا و حقی است و هر چه گسترهی نظرخواهی بیشتر، نتیجه بهتر و همهجانبهتر، البته این هم باید توجه داشت که همیشه و در همه موارد هم نظرخواهی به طور گسترده شاید میسور نباشد.

ثانیاً، پیام امام جمعه محترم و رئیس شورای فرهنگ عمومی شاید دال بر بلااشکال بودن این کار فرهنگی از نظر ایشان باشد.

ثالثاً، عملیاتهای انجام شده با طرحهای آفندی، پدافندی، تک و پاتک، ایذایی و اصلی و محدود و گسترده، همه و همه مثل یک حلقه به هم پیوسته، مرتبط، مقدمه، راهکاریابی و تاثرگذار برای عملیات بعد و با استفاده از دستمایههای عملیاتهای قبلی     میباشد و هر کدام به طور مجزا هم، قابل تفسیر و تحلیل است که در دانشگاهها و دورههای عالی فرماندهی و ستادی، ریز و درشت آن مورد تحلیل و نقطه قوتها و ضعفها مورد بررسی قرار     میگیرد.

ثالثا در بعضی از نقدها و پیشنهادها واژهها و جملههائی بکار رفته که در اینجا نادرست و دون شان است، گرچه نویسندگان آن از روی خیرخواهی نوشتهاند ولی تذکر آن لازم است، مثل شکست، روز نامیمون، تلفات، افتخاری برای رزمندگان نبود. شکست ما و پیروزی دشمن و…؛ زیرا در همین عملیات محور آسیب پذیری دشمن شناخته شد و راهکار مراحل بعدی یعنی کربلای پنج درهمین جا بدست آمد

و کربلای ۵ در همان محور ایذایی شلمچه آغاز شد و از نظر بعضی صاحبنظران نظامی، عملیاتهای چهار و پنج با فاصله کمی که بین آنها بوده، یکی تلقی میشود و بعد از آن هم دشمن همچنان مورد حمله رزمندگان اسلام بوده است.

لازم به ذکر است که اگر عملیات را شکست خورده بدانیم؛ که مهمترین عامل آن، گرفتن اطلاعات از تحرکات ما توسط رادارهای آمریکایی بودکه در اختیار عراق قرارگرفت؛ پس میبینیم که رزمندگانی که به تکلیف عمل کردند و در این راه بزرگ و سخت، سرافرازانه بدون ذرهای ترس و وابستگی دنیایی، در اوج شجاعت و شهامت، عاشقانه به سوی خدا پرواز کردند و یا فرماندهان و طراحان که شبانهروز تلاش کردند تا به تکلیف خود عمل کنند و با همه دقت برای پیروزی کار کردند و نتیجه را به خدا واگذاردند، اینها شکست نداشتند و سرانجام هم دیدیم که پیروزی با امام و مردم عزیز ما بود.

همچنین باید بدانیم که کربلای چهار همچون عاشورا، روز درس و عبرت و روز تجدید خاطرات حماسهسازیها و ایثارگریهای آن دلاورمردان است؛ نه روز نامیمون، روز افتخار و مباهات به آن مردان بزرگی است که در این آزمایش سخت پیروز شدند و سرافراز گردیدند، تلف نشدند زیرا که حیات و زندگی را از دست ندادند، بلکه حیات و زندگی جاوید را بدست آوردند، زنده هستند و نزد خدا روزی میخورند. و اینکه گفته شده در این عملیات  هزاران نفر از بهترین جوانان این مملکت در کمتر از هشت ساعت به شهادت رسیدند. این هم نادرست و اغراقآمیز است. انشاءا… که هنگام نقدکردن دقت لازم را بنمائیم و این تذکر برادرانه هم جای نگرانی نباشد. گمان میکنم از طریق سپاه و شورای فرهنگ عمومی هم راه بحث و گفتگو در این رابطه باز، و بنبستی نباشد.

3 پاسخ به “در رابطه با روز کازرون”

  1. مهدی گفت:

    کاملا مشخص است که ایشان هیچ حرفی از خودشان ندارند کاملا حرب بادی صحبت کرده اند وبر پایه ی نا آگاهی بوده است.از بند اول صحبتم مشخص میشود.

  2. محمدی گفت:

    بسیار متین و زیبا بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *