اگر ذهن خاطره گوی برخی پشیمانان از انقلاب، یاری نمی کند، اذهان همیشه بیدار جامعه به خوبی گواهی می دهد که اولا، انقلابی گری هیچ ارتباطی به شهری یا روستایی بودن ندارد و اصولا هیچ فضیلتی در پیش شماره ۹۱۲ و پلاک های شماره تهران وجود ندارد که کسی بتواند به آن افتخار کند. ثانیا همه ما به استثناء عده قلیلی در شهر ها و روستاهای کوچک ریشه داریم و تعدادی از اقواممان هم هنوز در آنجا سکنی دارند، پس کتمان اصالت، افتخار نیست.
از همه این ها گذشته، روستاها در کشور ما حقی عظیم بر گردن انقلاب اسلامی دارند. اگر تنها، آمادگی هزینه دادن برای نظام و کشور را خصلت انقلابی گری بدانیم، روستاها بیشترین هزینه را در راه اعتلا و ابادانی این نظام پرداخت کرده اند. به عنوان مثال بیشتر شهدای جنگ تحمیلی از روستاهای کشور بوده اند. یکی از این روستاها که به روایت آیت الله حایری شیرازی تمام مردانش در جنگ تحمیلی، خون خود را صرف آبیاری نهال انقلاب کردند، روستای «چم بیان» شهرستان خرمبید فارس است. این روستا در طول جنگ تحمیلی آن قدر شهید داد که شهید آباد نام گرفت.
اهالی روستا عشایر کوچ رویی بوده اند که در سال ۱۳۵۰ در این منطقه اسکان یافته اند. نام نخست این روستا «چم بیان» بوده است که در سال ۶۲ و در جریان سفر آیت الله مهدوی کنی، به لحاظ تعداد زیاد شهدا، به عنوان روستای نمونه کشوری انتخاب شد و نام آن به «شهیدآباد» تغییر یافت. این روستای که اکنون ۱۸۰ خانوار دارد، علاوه بر داشتن ۴۲ شهید، ۵ آزاده و ۵۲ جانباز تقدیم انقلاب کرده است.
مادر ۴ شهید این روستا می گوید: یکبار ما را پیش آقای هاشمی رفسنجانی بردند. آن موقع رئیس جمهور بود. اعتقاد [باور] نمی کرد که هر چهار نفر، فرزندانم بوده اند! گفت هیچ کدام نوه ات هم نیست؟ گفتم نه، همه بچه هایم هستند.
مردمان این روستا برعکس برخی مسئولین مدعی، هنوز هم احساس بدهکاری به انقلاب می کنند.
حاجیه ستاره اکبری بانوی ۷۸ ساله شهیدآباد می گوید: یک بار از [گروه تلویزیونی] «روایت فتح» به خانه ما آمدند و گفتند حاج خانم! چه خواسته ای از دولت داری؟ گفتم من که بچه هایم را نداده ام که خواسته ای بگیرم. فقط دیدار با رهبری به دلمان ماند! دو سه ماه گذشت. آنها دوباره آمدند و گفتند که با شنیدن حرفت، خیلی دلمان سوخت. آمده ایم که با ماشین خودمان شما را پیش رهبر ببریم و رفتیم. بعدها پیش آقای خامنه ای هم رفتیم. رهبری گفتند: حاجیه خانم چهار تا داغ دارد. خیلی سخت است.
منبع: شیرازه