به قلم: امان اله دهقان فرد
قسمتِ پنجم : از سلسله یادداشت های “ بررسیِ عواملِ تاثیر گذار بر انتخابات های کازرون ، راه های « شناختِ » کاندیداها و « تفکیکِ » شعاری ها از شعوری ها !”
برای مشاهده بخش چهارم کلیک کنید
پنهان سازیِ افکار و دیدگاه های سیاسی ، فرهنگی ، اعتقادی ، اقتصادی و.. تا زمانی که افراد در مَعرَضِ قِضاوت عمومی قرار نگرفته اند و صرفا در خانه و یا مکان های شخصی و خصوصی به فعالیت اشتغال دارند ، امری قابل توجیه و تحمل بوده و قانون و شرع نیز جستجو و تَفَحُص در امورِ شخصیه ی دیگران را موردِ مَذَمَت قرار داده اند در عین حال به مَحضِ تصمیمِ اشخاص برای حضور در پُستْ ها و جایگاه های عمومی ، به ویژه مجموعه هایی که نیازمندِ شناختِ کافیِ مردم به سوابق و توان مندی های این افراد خواهند بود ، نه تنها ضرورتِ « شفافیت » و « آشکار سازی » نقطه نظرها مورد تاکید واقع گردیده بلکه هر گونه خودداری از بیانِ واقعیِ اندیشه ها و یا « خِلاف گویی » و « وارونه سُراییِ » تفکرها ، به نوعی بیان گرِ نِفاقِ درونی و نشانه ای از بی مبالاتی در پذیرشِ مسئولیتِ مورد نظر خواهد بود . با عنایت به این توضیحات ، مطالبِ قابلِ طرح در امورِ مرتبط با کاندیداهای انتخاباتی ، موردِ اشاره قرار می گیرند .
یکم )- شیوه ی اندیشیدن های سیاسی و روش های انتخابیِ کاندیداها برای حلّ و فصلِ مشکلاتِ اقتصادی ، فرهنگی ، زیر بنایی و همچنین نوعِ نِگاه آنان به « مردم » و حوزه های انتخابیه ، تاثیرِ غیرِ قابلِ انکاری را بر عملکرد های آنان در طی چهار سال حضور در مجلس به دنبال خواهد داشت و در چنین حال و هوایی طبیعی است صاحِبانِ رأی و عامه ی ساکنانِ این مناطق حق دارند « بدانند » ، فردی که قرار است به مدتِ چهار سال ، از حقوق و آرای شان دفاع کند ، از چه پُشتوانه ی علمی ، تجربیاتِ عَمَلی ، خُلْق و خُویِ فردی و سَمْت و سُویِ شخصیتی برخوردار است ؟ .
دوم )- شهرستان بزرگ کازرون با تاریخ و تمدنِ چند هزار ساله ، نُخبِگان ، علما ، شاعران و طیفِ وسیعی از مردمِ انقلابی ، مُتَدَین و ولایت پذیر ، البته که سال هاست با مشکلات متعددی در زمینه های کشاورزی ، راه های دسترسی به مرکز و بخش های تابعه ، بی کاری نسل های تحصیل کرده ، ناهماهنگی سطوحِ مدیریتی و.. روبرو گردیده و بدیهی است چنین آدم هایی با این مشخصاتِ نورانی ، شایسته ی نمایندِگان و مدیرانِ توان مند ، دل سوز ، وحدت آفرین ، کاردان ، فهمیده ، با تجربه ، به دور از حواشیِ قومیتی و منطقه ای و نهایتا مُتَعَلِق به تمامیِ روستاها ، بخش ها ، شهرها و مرکزِ شهرستان بوده و بدیهی است در صورت « ناشناختِه گُزینیِ » افراد و یا اشتباه در انتخابِ وابستِگان به کانون های ثروت و قدرت های مَحفِلی و چِهره های امتحان پس داده امّاٰ ناتوان در پاسخ به مطالباتِ عمومی ، قطعا شاهدِ اوضاعی بدتر از گذشته خواهیم بود .
سوم )- ضمن اذعان به محدود بودنِ ظرفیت های قانونی نمایندگان و تعلق آنان به تک تکِ آحاد ملتِ بزرگِ ایران ، در عین حال به دلایلِ مختلفی از جمله وکالتِشان از ساکنان حوزه های انتخابیه و.. لازم است کاندیداهای محترم ضمن شفاف سازی مواضع و روشن نماییِ سوابق ، به پرسش های زیر ، که در جامعه ی کازرون و بین نخبگان و عمومِ مردم مطرح است ، به صورتِ صریح ، شَفاف ، یک پَهْلُوْ ! و قابلِ فهمِ هَمِگانی ، پاسخ گو باشند که :
الف )- کازرونی ها [ شاملِ تمامی ساکنانِ روستاها ، بخش ها و مرکزِ شهرستان ]طی سِه سال گذشته ، به ویژه فروردین و اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ ، با مشکلاتِ ناشی از یک تصمیمِ غیرِ جمعی و عوارضِ غیرِ قابل جبرانِ آن در سطحِ شهرستانی ، استانی و کشوری مواجه بوده اند و علی رغم تلاش های عده ای از دل سوزان و علاقه مندانِ نظام ، انقلاب و منطقه ، جهت ختمِ به خیر شدنِ این پرونده ، متاسفانه اما به عللِ مختلفی از جمله ناپُخته گی های مدیریتی و.. نهایتا به اتفاقاتِ ناگُواری مُنجَر گردید ، در همین راستا مردم حق دارند بپرسند « نمایندِگانی » که سال ها با شعار حمایت از حقوق ساکنان شهرستان واردِ مجلس شدند و ادعای نفوذ در حاکمیت و ادای کمک به مُوَکِلین خود را داشته اند ! و یا کسانی که ضمن حضور در ترکیبِ مدیریتیِ استانی و .. مُدعیِ بِلامُنازِع بودنِ محبوبیتِ خود بین اکثریتِ کازرونی ها بوده و هستند ! ، چرا در آن ایامِ پُر التهاب و روزهای سخت ، وَلیِّ نِعْمَتانِ خود را فراموش و ضمن پرداختن به شغل های شریفِ طبابت ، قضاوت ، ریاست ، حراست ، وکالت و.. ، در لاکِ سیاست و کیشِ شخصیت فرو رفتند و حاضر نشدند قدمْ ، قلمْ و کلامی را برای کاهشِ تنش ها و کمک به حلِّ « کُنِش » ها بردارند ؟
ب )- سال ۱۳۸۸ هم زمان با طراحی های صورت گرفته توسط عده ای از دنباله های جاسوسی و عقب ماندِگانِ سیاسی ، « فتنه » ی بزرگی برای مقابله با حاکمیت دینی و حکومتِ مردمی ایرانِ اسلامی صورت گرفت در همین راستا کاندیداهایی که طی ۱۰ سال گذشته یا نماینده ی مردم در مجلس بوده اند و یا در دیگر مراکز ، نهادها و شرکت های خصوصی و عمومی حضور داشته اند بایستی مشخص نمایند چرا مواضعِ شَفافِ خود راجع به فتنه گران را اعلام ننموده اند ؟ و علی رغم حضورِ گسترده ی مردمِ ایران و شهرستان در « نُهم » دی ماه های همه ساله ، متاسفانه هیچ گونه همراهی و هم سویی با آنان نداشته اند !؟ .
ج )- علی رغمِ علم به پیش رفت های همه جانبه و غیر قابلِ قیاسِ کشور ، استان و شهرستان با قبل از انقلاب اما مشکلاتِ باقی مانده ی عمرانی ، پروژه های نیمه تمام بیمارستانی ، عملیات های نا تمامِ تونل های کوهستانی ، طرح های بی سرانجامِ اجرایی و نامشخص بودنِ وضعیتِ پیش رفت و توسعه ی شهرستانی ، مجموعا محصولِ کم کاری ، ناتوانی ، کم بهره گی ، خام اندیشی و شعار زدِگی های مدیریت های ناهمگون و ناهمگون بودنِ مدیریت ها ! بوده و طبیعی است « قربانیانِ » این ناهمگرایی ها حق دارند بپرسند علی رغم مشارکت های گسترده در ۱۰ دوره انتخاباتِ قبلیِ مجلس و گزینشِ ۷ نماینده و حضور در ده ها انتخاباتِ دیگر ، چرا نه تنها مشکلاتشان حل و فصل نشده بلکه سال به سال نیز مٌعضلاتِ اجتماعی ، فرهنگی ، زیر ساختی و حتی تقسیماتی دیگری در این مناطق به وجود آمده است ؟ کاندیداهای محترمی که دارای سوابق نمایندِگی بوده اند و احتمال دارد مجددا فیلِ مبارکشان یادِ الماس های هندوستان بیُفتَد ! و یا آن دسته از مدیرانی که به اقتضای مسئولیت و جایگاهِ مدیریتی اشان می توانستند کمک کنند اما ترجیح دادند پنهان بمانند ! و.. بایستی نقشِ خود و اطرافیانشان را در عدمِ توسعه ی حوزه های انتخابی و عللِ یاری نکردنِ مردم در رفعِ معضلات و دفعِ ناملایماتِ گذشته و حالِ حاضر را تبیین فرمایند !؟ .
د )- مردم عزیز و با صداقتِ ایران ، به ویژه هم استانی ها و هم شهرستانی های گرامی ، حتما یادشان باشد ، کسانی که آنان را تنها « ابزاری» برای صعود به پُستْ های مدیریتی و نردبانی جهت نیل به آرزوها ، قدرت طلبی ها و ریاست جویی های خود و اطرافیانشان تلقی می کنند و حاضرند برای رسیدن به چنین جایگاه هایی ، به صورت مرتب تغییر موضع داده و از نظر سیاسی ، اعتقادی ، فرهنگی و منطقه ای به رنگ های مختلفی در آیند ! ، قطعا در « بِزَنْگاه » های اصلی و مشکلاتِ واقعی نه تنها خودشان را در پُشتِ خاکریزهای سیاست بازانه پنهان می نمایند بلکه حاضرند برای از دست ندادنِ پایگاه های منطقه ای و قومیتی و حفظ تعداد هواداران انتخاباتی حتی « پُشت » کردن به همان مردم را نیز پیشه ی خود سازند . لذا شاهد هستیم که علی رغم تواناییِ آنان برای حضور در صحنه هایِ مختلفِ نظام و انقلاب اما بعضا از مُشارِکت در هشت سال دفاعِ مقدس خودداری و در روزهای سختی ، مانندِ طرحِ تقسیماتی ، تلفن هایشان نیز خاموش و غیرِ قابل دسترس بوده و در مقابله با فتنه گران و توطئه سازانِ داخلی « سکوتِ » مطلق را در پیش گرفته و البته با کمالِ پُر رویی ، خود را مدافعِ حقوق مردم ، عاشق خدمت به نظام و توانْ مندْ برای حلّ و فصلِ مشکلات عمومی جلوه می دهند .
ان شااله ادامه دارد …
امان اله دهقان فرد
۱۳۹۸/۱/۱۴