امروز:یکشنبه, ۴ آذر
تاریخ انتشار:2015-02-23

مدرس دانشگاه سیراکیوز آمریکا؛

نامه رهبر ایران می‌تواند زمینه‌ساز کاهش احساسات ضداسلامی در غرب شود

من مطمئن نیستم که چه کشوری غیر از ایران می‌تواند کاری در این زمینه انجام دهد. به‌نظر من بیشترین مسئولیت به‌عهده کسانی است که در اروپا و آمریکا به سر می‌برند. ما باید سؤالات مهم مطرح شده از سوی رهبر ایران را از یکدیگر، دوستان، بستگان، نزدیکان و همکاران‌مان بپرسیم. رسانه‌های عمده و دولت چنین کاری نخواهند کرد، بنابراین این امر به‌عهده خود ما است”.

«دریک فورد» مدرس دانشگاه سیراکیوز آمریکا با اشاره به نامه رهبر ایران خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی تصریح کرد که ایجاد پلی بین اسلام و دنیای غرب یکی از مهمترین اولویت‌های دوران کنونی است.

وی گفت: “سؤالاتی که در پی انتشار نامه اخیر رهبر ایران خطاب به جوانان مغرب‌زمین مطرح شد، در مبارزه با فرهنگ غالب ضد اسلامی موجود در غرب می‌تواند مؤثر باشد، خاصه که در این نامه اسلام‌هراسی به‌عنوان بخشی از فرآیند تاریخی گسترش ترس و وحشت به تصویر کشیده شده است. زمانی که ما این پرسش را مطرح می‌کنیم که چرا سیاست گسترش ترس و هراس، اسلام را هدف قرار داده است، متوجه می‌شویم که این امر ارتباطی با دین ندارد، بلکه تماماً ریشه سیاسی و اقتصادی دارد. به‌عبارت دیگر، نامه رهبر ایران به ما کمک می‌کند که ضد‌اسلام‌گرایی را به اولویت‌های امپریالیسم و سرمایه‌داری مرتبط کنیم”.

این مدرس دانشگاه سیراکیوز در ادامه گفت: “محتوای این نامه این قابلیت را دارد که به اصلاح احساسات ضد اسلامی غالب در غرب منجر شود. پرسش عمده کنونی این است: ما چگونه می‌توانیم این پیام را به‌گونه‌ای مؤثر به دست جوانان غربی برسانیم؟”.

دریک فورد افزود: “جایی که من ساکن هستم، در ایالات متحده آمریکا، اکثریت قریب به اتفاق رسانه‌ها در دست تعداد معدودی از شرکت‌ها هستند، همان شرکت‌هایی که از به تصویر کشیدن مسلمانان به‌صورت “دیگران” منعفت می‌برند، همان‌هایی که از جنگ علیه عراق، افغانستان، سوریه و لیبی سود می‌برند. این شرکت‌ها مشتاق یک جنگ دیگر علیه ملت مستقل ایران هستند زیرا دولت و مردم ایران مقابل خواسته و اراده امپریالیستی آمریکا سر خم نمی‌کنند. به همین خاطر این این رسانه‌ها علاقه‌ای به انتشار این نامه ندارند”.

به‌گفته وی “یکی از مهمترین بخش‌های این نامه در این نکته است که رهبر ایران عنوان کرده از زمان فروپاشی شوروی است که اسلام بدنام شده است. این یک نکته بسیار مهم است، زیرا درباره نیاز ایالات متحده برای داشتن یک “دیگری” و یک دشمن که می‌تواند هرچیزی باشد، سخن می‌گوید. این همان چیزی است که منجر به تقویت هراس و تشنج در آمریکا می‌شود؛ دشمن واقعی در وال‌استریت و پنتاگون مستقر است”.

وی همچنین گفت: “در حال حاضر یک نیاز ضروری برای تعامل مردم آمریکای شمالی و اروپا با افکار و اقدامات جاری در جهان اسلام وجود دارد. البته، جهان اسلام در این قاره‌ها نیز امتداد یافته است. من امید دارم ک این نامه بتواند به تسهیل و تقویت این تعامل بینجامد”.

این مدرس دانشگاه سیراکیوز آمریکا در مورد اثرگذاری این نامه در ایجاد تمایز بین اسلام حقیقی و داعش گفت: “هرچند این نامه کاملاً در راستای این اهداف است، اما آنچه می‌تواند به تمایز بیشتری بین اسلام و داعش بینجامد اقدامات ایران است، اینکه ایران خود یکی از سرسخت‌ترین مخالفان داعش است”.

“تصویر منحرف و معوج از اسلام که نه تنها از سوی داعش، بلکه از سوی رسانه‌های آمریکایی بازتاب داده می‌شود، یکی از شدیدترین نیروهایی است که بین مردم آمریکای شمالی و اروپا در جریان است. در واقع امر، اسلام‌هراسی  ــ و نه اسلام ــ یک باور تروریستی است. اسلام‌هراسی توجیه کننده تروریسمی است که توسط قدرت‌های جهانی و ارتش‌های استکباری آنها به دامان مردم خاورمیانه افتاده است. اگر مردم نگاهی واقعی به تاریخ غنی تفکر اسلامی بیندازند، می‌توان با این دکترین خطرناک اسلام‌هراسی مبارزه کرد”.

دریک فورد در نهایت تصریح کرد: “من مطمئن نیستم که چه کشوری غیر از ایران می‌تواند کاری در این زمینه انجام دهد. به‌نظر من بیشترین مسئولیت به‌عهده کسانی است که در اروپا و آمریکا به سر می‌برند. ما باید سؤالات مهم مطرح شده از سوی رهبر ایران را از یکدیگر، دوستان، بستگان، نزدیکان و همکاران‌مان بپرسیم. رسانه‌های عمده و دولت چنین کاری نخواهند کرد، بنابراین این امر به‌عهده خود ما است”.

نامه روشنگرانه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپایی و آمریکای شمالی برای خنثی کردن پروژه توسعه اسلام ستیزی و اسلام هراسی در غرب، نگارش یافته منتشر شد.

ماجرا هم از این قرار بود که پس از حوادث اخیر تروریستی در فرانسه که حول محور توهین یک نشریه هتاک به ساحت مقدس پیامبر اسلام(ص) اتفاق افتاد و موج جدید اسلام ستیزی و اسلام هراسی در غرب، آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب، چهارشنبه اول بهمن پیام روشنگرانه‌ای را خطاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی صادر کردند.

در این پیام به فرازهایی از تاریخ رقم‌خورده توسط دولت‌های غربی از جمله «برده داری در اروپا و آمریکا»، «ستم بر رنگین‌پوستان و غیرمسیحیان» و «خونریزی‌هایی که به نام مذهب بین کاتولیک و پروتستان و یا به اسم ملیت و قومیت در جنگ‎های اوّل و دوم جهانی صورت گرفت» اشاره شده که امروزه محققین و مورخین غربی از آنها، عمیقاً ابراز سرافکندگی می‌‎کنند.

رهبر انقلاب با اشاره به اینکه این بیداری‌ها در وجدان عمومی غرب همیشه با تأخیری چند ده ساله و گاهی چند صد ساله صورت می‌گیرد از جوانان اروپا و آمریکای شمالی خواسته‌اند، از طریق مراجعه مستقیم به قرآن و تعالیم پیامبر اسلام (صلّی الله علیه و آله و سلّم) با این دین بزرگ و تمدن‌ساز آشنا شوند و نگذارند چهره‌پردازی‌های موهن و سخیف، بین آنها و واقعیت، سد عاطفی و احساسی ایجاد و امکان داوری بیطرفانه را سلب کنند.

 

منبع : تسنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *