پس از درگذشت حضرت موسى (ع) و هارون(ع) ، قوم بنىاسرائیل روز به روز ضعیف تر شدند به طوری که در برههاى از زمان ستمگران، آنها را از خانه و کاشانهشان بیرون کردند و فرزندان آنها را به اسیرى گرفتند. در این هنگام خداوند پیامبرى برای آنها فرستاد. بنی اسرائیل از پیامبر خود خواستند که براى آنها فرماندهى تعیین کند که تحت فرمان او با دشمنان خود بجنگند. آن پیامبر که از سستى این گروه آگاه بود به آنها گفت: اگر من کسى را به فرماندهى برگزینم شما تحت فرمان او مردانه خواهید جنگید؟ گفتند: چگونه تن به جنگ ندهیم در حالى به ما ظلم شده و از خانه و کاشانه خود رانده شدهایم؟ (أَ لَمْ تَرَ إِلَى الْمَلاَ ِ مِنْ بَنی إِسْرائیلَ مِنْ بَعْدِ مُوسى إِذْ قالُوا لِنَبِیّ لَهُمُ ابْعَثْ لَنا مَلِکاً نُقاتِلْ فی سَبیلِ اللّهِ…. بقره/۲۴۶)
پیامبرشان از جانب خدا براى آنها فرماندهى انتخاب نمود، که نام او طالوت بود. طالوت چوپان فقیرى بود که از هیچ شهرتى برخوردار نبود، ولى شخص بسیار لایق و کاردانى بود. آنها گفتند: طالوت قدرت مالى ندارد و ما از او براى فرماندهى شایستهتر هستیم .ولى پیامبر گفت : خدا او را برای این کار برگزیده است و او را از لحاظ علم و جسم برتری داده است (وَ قالَ لَهُمْ نَبِیُّهُمْ إِنَّ اللّهَ قَدْ بَعَثَ لَکُمْ طالُوتَ مَلِکاً قالُوا…. بقره/۲۴۷) و یک نشانه براى شایستگى او این است که به زودى «تابوت عهد» که مایه آرامش شماست، به شما باز مىگرداند. وقتی طالوت تابوت عهد را به آنها برگرداند، آنها فرماندهى او را قبولکردند. (وَ قالَ لَهُمْ نَبِیُّهُمْ إِنَّ آیَهَ مُلْکِهِ أَنْ یَأْتِیَکُمُ التّابُوتُ فیهِ سَکینَهٌ مِنْ رَبِّکُمْ وَ….- بقره/۲۴۸)
لذا طالوت به جمع آورى نیرو پرداخت و هنگام بسیج عمومی برای اینکه لشکر خود را از نیروهای سست اراده تصفیه کند اعلام کرد کسانی که تجارت یا بنای نیمهکاره و … دارند، همراه من نیایند.
زمانی که طالوت سپاهیان خود را بیرون می برد به آنها گفت: خداوند شما را به وسیله نهرآبی امتحان میکند، پس هر کس از آن سیر بنوشند از من نیست و هر کس از آن نخورد از من است، مگرکسی که فقط به اندازه کفی از دست خود آب بیاشامد.( فَلَمَّا فَصَلَ طالُوتُ بِالْجُنُودِ قالَ إِنَّ اللَّهَ مُبْتَلِیکُمْ بِنَهَرٍ فَمَنْ شَرِبَ مِنْهُ فَلَیْسَ مِنِّی وَ مَنْ لَمْ یَطْعَمْهُ فَإِنَّهُ مِنِّی إِلَّا مَنِ اغْتَرَفَ غُرْفَهً بِیَدِهِ- بقره/۲۴۹). طالوت میخواست بداند لشکر تا چه اندازه، فرمان او را اطاعت میکنند، به ویژه اینکه آنها با تردید و حتی اعتراض، رهبری او را پذیرفته بودند، ولی جز عده کمی، همگی از آن آب نوشیدند. ( فَشَرِبُوا مِنْهُ إِلَّا قَلِیلًا مِنْهُمْ- بقره/۲۴۹ ). اکثریت از بوته این امتحان سالم بیرون نیامدند. به این ترتیب، دومین تصفیه در ارتش طالوت انجام یافت،
هنگامی که طالوت و افرادی که به وی ایمان آورده بودند از آن نهر گذشتند فریادشان از کمی نفرات بلند شد و گفتند: ما با این جمعیت اندک توانایی مقابله با جالوت و سپاهیان او را نداریم ( فَلَمَّا جاوَزَهُ هُوَ وَ الَّذِینَ آمَنُوا مَعَهُ قالُوا لا طاقَهَ لَنَا الْیَوْمَ بِجالُوتَ وَ جُنُودِهِ- بقره/۲۴۹ ). تنها گروه کوچکتری از این گروه اندک که به روز رستاخیز و وعدههای الهی ایمان داشتند به بقیه هشدار دادند که نباید به کمیت جمعیت نگاه کرد، زیرا بسیار شده که جمعیت اندک، با توکل به خدا برجمعیت های انبوه پیروز شده اند. ( قالَ الَّذِینَ یَظُنُّونَ أَنَّهُمْ مُلاقُوا اللَّهِ کَمْ مِنْ فِئَهٍ قَلِیلَهٍ غَلَبَتْ فِئَهً کَثِیرَهً بِإِذْنِ اللَّهِ وَ اللَّهُ مَعَ الصَّابِرِینَ- بقره/۲۴۹ ). و این سومین مرحله آزمایش بود،
زمانی که طالوت و سپاه اندک او، لشکر نیرومند جالوت را دیدند، دست به دعا برداشتند و گفتند: پروردگارا ! صبر و استقامت را بر ما فرو ریز و گام های ما را استوار بدار و ما را بر جمعیت کافران پیروز گردان (وَ لَمَّا بَرَزُوا لِجالُوتَ وَ جُنُودِهِ قالُوا رَبَّنا أَفْرِغْ عَلَیْنا صَبْراً وَ ثَبِّتْ أَقْدامَنا وَ انْصُرْنا عَلَی الْقَوْمِ الْکافِرِینَ- بقره/۲۵۰).
آنان از خداوند سه چیز طلب کردند صبر و استقامت، گام های استوار ، یاری و نصرت خدا برای پیروزی برکافران .
لشکر طالوت با یاری خدا سپاه دشمن را شکست دادند ( فَهَزَمُوهُمْ بِإِذْنِ اللَّهِ- بقره/۲۵۱ ). و داود جوان، با قلاب سنگی ، یکی دو سنگ آن چنان ماهرانه پرتاب کرد که بر پیشانی جالوت کوبیده شد و جالوت کشته شد . (وَ قَتَلَ داوُدُ جالُوتَ- بقره/۲۵۱). پس ترس و وحشت تمام سپاه جالوت فرا گرفت و به سرعت فرار کردند و طالوت پیروز میدان گردید.
آری ، اگر خداوند ستم بعضی از مردم را به وسیله بعضی دیگر دفع نکند، فساد سراسر زمین فرا می گیرد ، ولی خداوند نسبت به تمام جهانیان، لطف و احسان دارد (وَ لَوْ لا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَفَسَدَتِ الْأَرْضُ وَ لکِنَّ اللَّهَ ذُو فَضْلٍ عَلَی الْعالَمِینَ- بقره/۲۵۱).
در زمان معاصر ما حضرت امام خمینی (ره) این خلف صالح پیامبر اسلام (ص) با پیروی از اجداد مطهرش علیه ظلم و بیدادگری ستمگر زمان خود با هدف برقراری حکومت اسلامی قیام کرد. در این مبارزه الهی ، مجاهدان شکنجه های دردناک رژیم ستم شاهی را تحمل کردند و برخی نیز جان خود را فدای این راه مقدس نمودند تا انقلاب به هدف اصلی که برقراری حکومت اسلامی بود ، برسد.
بالاخره به برکت خون پاک شهدا حق بر باطل پیروز شد، اما دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی هیچگاه آرام نبوده اند و همواره با ایجاد اختلاف افکنی بین قومیت ها ، به شهادت رساندن شخصیت های انقلابی ، کودتای نظامی ، حمله نظامی ، جنگ روانی، تهاجم فرهنگی و جنگ نرم و … علیه راه روشن حضرت امام خمینی (ره) و امام خامنه ای توطئه ها کرده اند.
شیطان صفتان با مکر و حیله گری، زشتی ها را تزیین کرده اند تا بلکه افراد جامعه را، از توجه به اهداف اصلی که همانا برپایی احکام اسلام است، باز دارند و یا برای ادامه مسیر دلسرد و مایوس نمایند .
باری داستان ها و حوادث واقعی که در قرآن آمده است به ما مسلمانان می آموزد که همواره در مسیر حق و حقیقت گام برداریم و برای رسیدن به آرمان های والای الهی هیچ شک و شبهه ای به دل راه ندهیم و از رهبران دینی پیروی کنیم تا خداوند بزرگ نیز صبر و شکیبایی را بر ما فرو ریزد و گام های ما را استوار بدارد و ما را بر جمعیت کافران پیروز گرداند. ان شاالله
توضیح : تابوت عهد همان صندوقی بود که مادر حضرت موسی(ع) ، زمانی که فرزندش به دنیا آمد او را در آن گذاشت و در رود نیل انداخت . این صندوق در دربار فرعون بود تا این که به دست بنی اسرائیل رسید و حضرت موسی(ع) اشیایی از جمله الواح مقدس که احکام خدا را برآن نوشته بود و زره خود را در آن می گذاشت و دست به دست میان پیامبران و قوم بنی اسرائیل می گشت. این تابوت را دشمنان بنىاسرائیل از آنها گرفته بودند.
محمد بارونی