امروز:پنج شنبه, ۱ آذر
تاریخ انتشار:2014-12-24

علی اکبر فرشته حکمت ؛

مسؤولیت شهرداری و اداره‌ی بهداشت چیست؟!

ساکنین شهر علاوه بر این که شبانه روز شاهد تحمل سر و صدای کامیون‌های غول پیکر باشند بوی تعفن محموله‌های گنداب کامیون‌ها را نیز باید تحمل کنند!!

شهروندان ساکن شرق و شمال و شمال شرق شهر کازرون مُستحضرند که صبح‌گاهان بر اثر سکون و سردی هوا، وارونگی هوا رُخ می‌دهد و یا نسیم ملایم صبح‌گاهی از جانب کوهستان‌های شرق، وزیدن می‌گیرد و همراه خود بوی تعفن و فضولات و چکله‌های مرغ را وارد فضای شهر می‌کند و ساکنین آن نواحی چنین بوی نامطبوعی را مدام استشمام می‌کنند.

چند روز قبل از تاسوعای حسینی محرم امسال یکی از کامیون‌های حامل چکله‌های مرغ حین عبور از شهر بر اثر نشتی کامیون، سطح آسفالت خیابان را آلوده کرده به گونه‌ای که بوی تعفن آن از پایانه‌ی شهر و خیابان‌های گلزار و براتی و بهشت زهرا آن قدر مشمئز کننده و غیر قابل تحمل بود که صدای همگان را درآورد! شیرابه و چکله و فضولات مسنون مرغ به اندازه‌ای نفوذ پذیر است که عَلی‌رغم تلاش کارگران سخت کوش خدمات شهرداری کازرون برای جاروب کردن و شستن مسیر آلوده تا روز بعد هم آثار تعفن آن، مردم را آزار می‌داد! حال تصور کنید ناحیه‌ی شرق شهر در شمال باغ حاج  پیرویان محل انبار و دِپو کردن این فضولات است! و عَلَی‌الدَّوام کامیون‌های حامل چکله‌های مرغ از شهرهای مختلف وارد شهر شده، شب‌ها دور از چشم مردم و مسؤولان و از طریق معابر درون و اطراف، بار فَضَلات خود را به محل مذکور انتقال داده و تخلیه‌ می‌کنند و شبانه روز از همان مکان به وسیله‌ی انواع کامیون‌های کوچک و بزرگ و بارکش‌های متصل به تراکتور، آن مواد متعفن را جهت پخش در اراضی کشاورزی بارگیری می‌گردد. لذا ساکنین شهر علاوه بر این که شبانه روز شاهد تحمل سر و صدای کامیون‌های غول پیکر باشند بوی تعفن محموله‌های گنداب کامیون‌ها را نیز باید تحمل کنند!! حضور و افزایش حشرات مزاحم به ویژه مگس از تبعات قهری فضولاتی است که در جوار اماکن مسکونی رها می‌شود! نکته‌ی حائز اهمیت این که محل تلمبار شدن ضایعات مذکور، بر سفره‌ی منابع آب شرب شهر واقع شده است! و لذا آب مصرفی مردم هم در معرض تهدید آلوده شدن قرار دارد! از آن‌جا که چکله و فضولات مرغ به لحاظ مصرف انواع مواد دارویی و شیمیایی در مرغ‌داری حاوی آلودگی‌های سمّی و بیماری‌زاست لذا رها شدن این مواد شیمیایی در فضای باز و درون خاک کشاورزی باعث می‌گردد به زیست گاه‌های گیاهی و جانوری( به ویژه زیستگاه پرندگان) و ایضاً آلودن محصولات زراعی آسیب وارد آید! نگارنده نه از جایگاه تخصّصی بلکه به عنوان یک دغدغه، به مسؤولان جهاد کشاورزی و بهداشت شهرستان پیشنهاد می‌کنم این موضوع مهم را پی‌گیری و مورد مطالعه قرار داده و نتیجه را از طریق جراید در اختیار افکار عمومی قرار دهند. اما به لحاظ بهداشت عمومی وزدودن پَلَشتی‌های محیط، شهرداری و بهداشت شهر اقدامات در خور توجهی انجام دهند و اولاً از تردد کامیون‌های حامل فضولات در سطح شهر و میان نواحی مسکونی اکیداً ممانعت به عمل آورند ثانیاً مکان انبار و تلمبار کردن چنین مواد متعفنی را از جوار شهر و حریم آن دور سازند امیدواریم نهادهای ذکر شده در جریان امر قرارگرفته و مصرّانه پی‌گیر این قضیه باشند و شهر کازرون را از گذرگاه (ترانزیت) چکله‌ها و فضولات مرغ خارج سازند.

علی اکبر فرشته حکمت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *