به گزارش کازرون نگاه ،به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه کازرون، مشروح خطبه دوم نماز جمعه ۲۰آذر ۹۴ به امات حجت الاسلام و المسلمین خرسند بدین شرح است:
این روزها ، روزهای آخر ماه صفر است.این ایام حزن آلود ، ارتحال جان گداز پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) و شهادت سبط اکبرش امام مجتبی و هم چنین فردا آخر ماه صفر روز شهادت حضرت ثامن الحجج علی بن موسی الرضا را به محضر حضرت بقیه الله الاعظم ارواحناه له الفدا و به حضور شما شیعیان و ارادتمندان و عزاداران گرامی تسلیت عرض می کنیم.
این مملکت افتخارش این است که مملکت علی بن موسی الرضاست و حرم مطهرش کعبه ی آمال و آرزوهای این ملت است و به برکت حضورش در این کشور و سپس هجرت امام زادگان دیگر در این مملکت ، امروز ایران اسلامی به حق حرم اهل بیت عصمت و طهارت است. لذا بزرگ داشت امام رضا (ع) به ویژه در روز شهادتش و راه اندازی دسته جات عزاداری و حضور در محافل این حضرت حداقل وظیفه ای است که بر عهئده ی ما گذاشته شده است که امیدوارم همه ی شما عزیزان در مراسم هایی که امشب و فردا برگزار است حضور با شکوهی خواهید داشت.
همین جا این نکته را عرض کنم که یکی از آرزوهایی که بنده داشته ام و پی گیری هایی هم شده است و امیدواریم با عنایات این حضرت و مساعدت افراد خیراندیش انجام شود ، ساخت و یا خرید یک زائرسرا و حسینیه ای به نام کازرونی ها در مشهد مقدس است که عزیزانی که از این شهر و دیار به مشهد عزیمت می کنند جایی برای استراحت و یا عزاداری و راه اندازی دسته جات عزاداری وجود داشته باشد. سال قبل بنده توفیق داشتم روز شهادت حضرت رت در مشهد بودم ، دیدم دسته جات عزاداری سراسر کشور در آن روز در مشهد حضور دارند ، مردم کازرون هم باید یک جایی در مشهد داشته باشند.شهری که همه دا داده ی علی بن موسی الرضا هستند.این همیشه در ذهن من بوده است، از خود حضرت هم خواسته ام که ان شاالله زمینه اش را فراهم کند.امروز هم در آستانه ی شهادت این حضرت این را عرض می کنم که اگر خیرین و افراد متمکنی در این زمینه آمادگی دارن با یک سازمان دهی بشود این کار را به یک سرانجام مطلوبی برسانیم.
امروز ۲۰آذر ماه سالروز شهادت معلم اخلاق ، سومین شهید محراب ، آیت الله سید عبدالحسین دستغیب است. این انسانی که یکپارچه نور بود و کلماتش چون از دل بر می آمده است بر دل می نشیند و این پیرمرد به جرم حق گویی ئ دفاع از اسلام و ولایت در حین عزیمت به نماز جمعه در سال ۶۰ به شهادت رسید. یادش گرامی باد.
لازم است از همهی کسانی که که عزاداری های امسال را با شکوه برگزار کردند تشکر کنم.از همه ی هیئات مذهبی ، مساجد ، حسینیه ها ، عزیزانی که در منازلشان اقامه ی عزاداری کردند، اصناف که در بازار عزاداری کردند و بسیجیان و نیروهای انتظامی که در نظم و انضباط این مراسم ها زحمت کشیدند کمال تشکر را دارم.
از ابتکار خوبی که امسال آموزش و پرورش داشت(در دهه ی اول) که ان شاالله سال های آینده با شکوه تر شود و آن هم راه اندازی دسته جات عزاداری توسط دانش آموزان بود که این کار ها باعث می شودنسل جوان ما به هویت های اسلامی و مذهبی و شیعی خودشان بیشتر توجه کنند
مطلب بعد در مورد راهپیمایی عظیم اربعین حسینی است که الحمدلله امسال هم با شکوه تر از هر سال به کوری چشم دشمنان اهل بیت برگزار شد.بدون حتی یک حادثه و حاشیه.این عظمت ابی عبدالله الحسین و هظمت اهل بیت را نشان می دهد.یک جمعیتی که بنا به نقل های مختلف در فاصله ی اول ماه صفر تا اربعین بین ۲۰ تا ۲۵ میلیون جمعیت وارد کربلا و از کربلا خارج شد. عمده ی آن ها هم با پای پیاده.
این جمعیت را مردم استقبال و پذیرایی می کنند بدون اینکه کسی بخواهد نسبت بابت خواب یا غذا پولی پرداخت کند.سطح زندگی مردم عراق به یژه عشایر هم سطح پایینی است اما با امکانات کم از مردم پذیرایی می کنند.باید از اقدامات خوب دولت عراق و دولت جمهوری اسلامی ایران هم تقدیر و تشکر شود، اّا این هنر اهل بیت است که یک مراسم به صورت خودجوش و مردمی اداره بشود و چنین عظمتی را ایجاد کند.مراسم اربعین نمایش یک سبک زندگی اخلاقی و دینی است، این محبت زوار به یکدیگر ، اصراری که برای اسکان و پذیرایی می کنند با محوریت اهل بیت است. این زیبا ترین و بالا ترین سرمایه اجتماعی است که متعلق به اسلام و اهل بیت است.اربعین یک منور ظلم ستیزی و نمایش قدرتی برای وحدت مسلمین است.در این مراسن نه فقط شیعیان،اهل سنت و مسیحین هم می آیند. زیارت اربعین مقدمه سازی برای ظهور حضرت مهدی (عج) است.زیارت اربعین زمینه ساز استکبار ستیزی و زوال رژیم صهیونیستی خواهد بود.
مطلب بعد در مورد با بزرگداشت روز دانشجو در کشور و به ویژه در دانشگاههاست که چند نکته ای را عرض می کنم.
جنبش دانشجویی در کشور ما مطفه اش با استکبار ستیزی و با دشمنی با آمریکا آغاز شده است،آن دانشجویانی که در ۱۶ آذر به شهادت رسیدند در اعتراض به سفر معاون رئیس جمهور آمریکا به تهران بود. بعد از کودتای سال ۱۳۳۲٫این جنبش دانشجویی ریشه در در استکبار و دشمنی با آمریکا دارد.اما متأسفانه برخی ها می خواهند روز دانشجو و محیط های دانشگاهی را نماد سازش کاری با آمریکا جلوه دهند ، متأسفانه دیدیم که عوامل فتنه امسال به دانشگاهها رفتند برای اینکه چهره ی آمریکا را بزک کنند.کسانی که ید طولایی در سوء استفاده های مالی دارند و سابقه ی قضایی دارنند، می روند در دانشگاهها و طلب کارانه نظام را متهم به فساد می کنند.چهره ی نظام را زشت جلوه می دهند. یکی از همین آقایان که چهره ی شناخته شده ای هم هست می گوید : جمهوری اسلامی ایران در بین ۹۰ کشور رتبه ی دوم فقر فلاکت است. خوب این آمار را تو از کجا آورده ای؟اگر هم فقر و فلاکتی هست نتیجه ی مدیریت های شما بوده است.چرا به برخی افراد فتنه انگیز و مسأله دار اجازه داده می شوداز تریبون دانشگاهها طلبکارانه استفاده کنند و سیاه نمایی کنند؟
کسی منکر مشکلات نیست امّا امروز جایگاه جمهوری اسلامی ایران این چنین است؟در مسایل اقتصادی و تورم هم اگر تورمی وجود دارد ، سه سال است که دوستان شما مسؤولیت دارند، چرا حل نمی کنید؟تا کی می خواهید کاسه کوزه ها را سر دولت قبل بشکنید؟برخی دنبال فتنه انگیزی هستند.وزارت علوم ، مزرات اطلاعات و دولت محترم نباید اجازه دهند در دانشگاهها عوامل فتنه انگیز جولان بدهند که بوی فتنه انگیزی برای آینده به مشام برسد.اینکه در حضور رئیس جمهور محترم شعار ساختار شکنانه داده شود ئ ایشان هم متأسفانه شفاف موضع گیری نکنند،جای سؤال دارد.
مطلب بعد درباره ی هفته وقف است.دو نکته در رابطه با وقف باید عرض کنم.یکه لزوم احیای موقوفات و عمل به نیت واقفین است. چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی که اموال وقف را در اختیار دارند.مغازه ، خانه ، اداره و یا مرکز نظامیشان که زمین آن جا موقوفه است.این تکلیف و وطیفه ی شرعی است که حق آن موقوفه ادا شود. تا ر=بر اساس نیت .قف عمل شود. اگر خلاف این باشد غصب می شود و حرام است. تعارف هم ندارد. چه دولت باشد چه بخش خصوصی.متأسفانه می بینیم که برخی مراکز دولتی یا حتی نظامی نسبت به پرداخت دیونشان به اوقاف و موقوفاتی که در اختیارشان است کوتاهی می کنند که شرعا اشکال دارد. دستگاه قضایی باید درابره ی احیای موقوفات همکاری بیشتری کند.خود اداره ی اوقاف هم باید توانمندی خودش را بالا ببرد و کارامدتر شود. این نکته مهم است که همه وظیفه دارند به عنوان یک وظیفه شرعی است که اگر موقوفه ای در ختیار شماست باید حق موقوفه ادا شود که مبلغ اندکی هم هست.نمی دانم چرا برخی پرداخت نمی کنند تا شبهه را از زندگی خود برطرف کنند. تا خیر و برکت در زندگی شان بیشتر شود.
نکته دوم تشویق و فرهنگ سازی جهت موقوفات جدید است.ببینید نام چه کسانی ماندگار می شود؟کسانی که مالشان را برای یک نیتی وقف می کنند و مؤسسه ای می سازند.بینارستانی ، دانشگاهی ، مدرسه ای، حوزه ی علمیه ای یا کاری که نامشان را صدها سال طنده نگه دارد.کسانی که متمکن هستند بیایند مقداری از اموالشان را در این مسیر وقف کنند، طبق نیتی که خودشان می کنند.اجباری در نیت ها نیست.یکی از امتیازات جامعه ی اسلامی توجه به موقوفات است.
آخرین بحث من انتقادی از سازمان وبرنامه و بودجه است.همه ساله در بودجه های عمرانی شهرستان ها ، چه بودجه ی ۲ درصد نفت و چه ماده ۱۸۰ ، یک مبلغی گرچه اندک برای امور فرهنگی و هم چنین کمک به حسینیه ها ، ساخت خانه ی عالم در روستاها و کمک به مصلاها در نظر گرفته می شد.خوب این کار امسال در شهرستان ما و در شهرستان های دیگر انجام شد اما متاسفانه از طریق سازمان برنامه و بودجه جلوی این کار گرفته شده است.این برای ما سؤال است که این ردیف بودجه هایی که برای این کار بوده کجا قرار است برده شود؟آیا آن ها اهمیتشان از مسایل فرهنگی و مذهبی بیشتر است؟این هم از مظلومیت کارهای فرهنگی و مذهبی در کشور ماست که حالا همان آب باریکه ای هم که اختصاص داده می شد ، سازمان برنامه و بودجه قطع کرد.امیدواریم این را اصلاح کند.استانداری محترم این را اصلاح کند.بلاخره مردم همت می کنند ، مسجد یا حسینیه ای می سازند ، مختصری بودجه ای بود و کمک می شد. همین مختصر را هم حذف کردند.