به گزارش کازرون نگاه ، کشاورزان و باغداران روستای تل گوهک کازرون روز گذشته با دعوت از خبرنگاران این پایگاه خبری به محل باغات این روستا از مشکلاتی که برخی مسئولان برای شان پیش آورده اند گلایه نمودند .
اهالی روستای تل گوهک با بیان اینکه اداره امور منابع آب کازرون با حمایت فرمانداری قصد دارند چاههای آب این روستا که آب شرب باغداری شان محسوب می شود را پلمپ نمایند از ما خواستند تا صدایشان را به گوش مسئولان بالادستی برسانیم .
در اصل ف ماجرا از این قرار است که کارشناشان امور منابع آب اعلام نموده اند ، چاههای موجود در باغات روستاهای تل گوهک ، گچ خرون ، شیخی ، حاجی آباد ، صدرآباد ، خداآباد، جدس ، احمد آباد و تعدادی از روستاهای دیگر به علت نداشتن پروانه بهره برداری بایستی پلمپ گردد .
در پی این دستورالعمل ، مردم روستای تل گوهک که اکثر قریب به اتفاق با درآمد حاصل از باغداری امرار معاش دارند ، نگران از آینده خود و باغاتشان مطالبی را در گفتگو با خبرنگاران کازرون نگاه که به این روستا عزیمت نمودند مطرح کردند .
امان الله .ز باغدار تل گوهکی اظهار داشت : از سال ۱۳۳۰ تا سال ۱۳۸۳ مردم این روستا بابت آب دریافتی برای آبیاری که از چشمه ساسان و رودخانه شاپور به روستا منتقل می شده است به دولت حق آبه پرداخت کرده اند و از سال ۱۳۸۳ تا کنون به دلیل کم آبی و خشک شدن قنات هایی که آب را انتقال می داده اند ، کشاورزان مجبور شده اند حلقات چاه در محوطه باغ خود حفر کنند تا باغات خشک نشود که به علت عدم صدور مجوز ،باغداران غیرقانونی اقدام به حفر نموده اند و اگر این کار را نمی کردند با درختان خشک مواجه می شدند .
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته یعنی سالهای قبل از ۸۳ ، کشاورزان روستا هرساله یک ماه قبل از شروع فصل آبیاری با حضور در رشته قنات ها ، اقدام به پاکسازی مسیر و تونلهای قنات می کردند گفت : این مسئله یعنی اینکه ما از قدیم الایام باغدار بوده ایم و قضیه ما باغداران قدیمی ، با کسانی که به تازگی زمین کشاورزی و دیم کار خود را به باغ تبدیل می کنند متفاوت است و دولت هم باید تعهداتش نسبت به ما ویژه تر باشد .
محب علی . ز نیز در ادامه می گوید : همه ی باغات ما قدمت بالای ۷۰سال دارد ، و این را هر کارشناس تازه کاری می تواند بفهمد . چطور می شود که یک خانوده را که از قدیم الایام کسب و کارشان باغداری بوده را مجبور کرد کار و پیشه اش را بعد از سالها رها کند و جلوی چشمانش ، ثمره ی یک عمر زحمت شبانه روزی اش خشک شود . آیا اداره امور منابع آب که می خواهد چاههای باغدار روستایی و زحمت کش را پر کند ، چاره و راه حلی دارد که این درختان سبز بمانند و باز هم محصول بدهند و نیازهای زندگی ما را تامین کنند ، دارد ؟
وی ادامه داد : امروز فرزند جوان ما با وجود داشتن مدارک دانشگاهی لیسانس و بالاتر ، بیکار هستند و با اینکه مساحت باغات ما کم است مجبورند در کنار ما امرار معاش کنند . آیا ظلم نیست که به جوانی که دولت نتوانسته است شغلی برایش تامین کند بگویند می خواهیم باغ و راه معاشت را از ریشه بخشکانیم .
اقای س. رنجکش نیز با ابراز نارضایتی و نگرانی از اینگونه اقدامات امور منابع آب می گوید : فکر می کنم دولت به جای تدبیر برای حل مشکلات مردم ، تنبیه به ارمغان آورده . تنبیه به ازای کار و تلاش ، تنبیه به ازای تولید میوه و محصول .
احسان . ج گفت : با فرض بر اینکه همه ی چاهها پر بشوند ، مسئول تامین معاش پیرمرد ۵۰ یا ۶۰ ساله که عمرش را در این پیشه صرف کرده است چه کسی است ؟ مگر می شود خانوده ای را که جز باغداری با کسب و کاری آشنا نیست از کار بیکار کرد ؟ این موضوع مثل این هست که یک کارمند اداره را در بیست و هشتمین سال کارو خدمتش بی دلیل و بدون ارائه تسهیلات ، بیمه و پاداش اخراج کنند . این یعنی مرگ نه فقط یک نفر ، بلکه مرگ یک خانواده .
حسین . ز بیان کرد : امروز ثروتمندان با ایجاد باغ شهری در حاشیه شهر ، احداث استخر های روباز ، کاشت گیاهان تزئینی و پرمصرف اقدام به هدر رفت آب می نمایند و بدون اینکه سودی به جامعه برسانند آبهای زیر زمینی را هدر می دهند و به خاطر داشتن پول و ثروت و داشتن پارتی هیچ کسی نمی تواند آنها را از این کار منع کند اما کشاورزی که دستانش پینه بسته و جز کار و تلاش و دعا برای بارش باران و دعا برای فروش محصولش کار دیگری ندارد را تحت فشار قرار می دهند .
وی ادامه داد : خنده دار است ، اما خنده تلخ . در محدوده روستاها به یک باغدار که فرزند بیکارش متاهل شده است و سرمایه ای برای خریدن یک تکه زمین ندارد ، اجازه نمی دهند حتی یک اصله درختش را از بین ببرد و در زمین و باغ خودش برای این زوج جوان خانه بنا کند و می گویند که تغییر کاربری ممنوع است و فلان است ، اما قصد دارند ظرف چند روز اقدام به نابودی و خشکاندن بیست هزار درخت ثمری کنند . این چه عدالت و تدبیری است . آیا رئیس جمهور می خواست اینگونه قفل های مشکلات مردم را با کلیدش باز کند ؟
جوان خوش بیان دیگر که خبرنگاران را دعوت کرده بود از راه می رسد و پس از احوالپرسی می گوید : اگر قبول کنیم که همه ی این باغداران محکوم به فنا هستند ، آیا مردم کازرون راضی هستند که بیست هزار درخت سبز تناور (تنها از این روستا )خشک بشود ؟ آیا به مردم گفته اند که با خشک شدن این درختان بارش نزولات آسمانی چقدر کاهش می یابد ؟ آیا مردم می دانند هوای کازرون پس از نابودی این حجم عظیم از درختان چقدر کاهش می یابد ؟ آیا مردم می دانند که با بیکار شدن جوانان متعددی که منبع درآمدشان از این باغات است ، ناهنجاری های اجتماعی افزایش می یابد ؟ مطمئنا هیچ کدام از این ها را به مردم نمی گویند . آنها می خواهند همه ی این کارها و پلمپ چاهها را در قالب امار و در پاسخ به مردم و دوستداران محیط زیست که شاکی ساخت باغ های شهری اند ارئه دهند و بگویند فلان تعداد چاه غیر مجاز پلمپ کرده ایم .
وی گفت : شهر سبز کازرون به خاطر این باغات قدیمی است که عنوان شهر سبز را یدک می کشد . فکرش را بکنید اگر در هر روستا از این تعداد روستاها ، ۴۰ هزار اصله درخت خشک شود ،چه فاجعه ای در زمینه پوشش گیاهی شمال شرق کازرون به وجود خواهد آمد !
ساسان . ر جوان دیگری است که در ادامه صحبت های دوستش به شوخی و کنایه گفت : ما که با کار دیگری جز باغداری آشنا نیستیم ، لابد قرار است بعد از خشک شد درختانمان به دزدی برویم و یا به فروش مواد مخدر دست بزنیم که البته با حضور ما ، این کارها هم کساد خواهد شد .
یونس . ج بیان کرد : هر درخت انار در این روستا حدود ۵۰ تا ۱۰۰ کیلو انار مرغوب ثمر می دهد و به عبارتی سالانه در هیمن یک روستا یعنی تل گوهک بین هزار تا هزار و پانصد تن انار تولید می شود و حال به جای اینکه دولت باغداران را در تامین هزینه های گزاف یاری کند ، دارد چوب لای چرخ های مردم می گزارد.
یونس می گوید : قنات هایی که آب را به این روستا منتقل می کرده اند امروز به عنوان آثار باستانی اند ، باغهای ما قدمتشان بیش از یکصد سال است ، اکثر قریب به اتفاق اهالی روستای ما پیشه باغداری دارند ، چطور و بر اساس کدام منطق می خواهند درختان روستا را با پلمپ چاهها خشک کنند در حالی که این ریشه تاریخی از باغداری ما زبانزد عام و خاص است .
پ.پریشانی که دست پدر پیرش را گرفته و به جمع ما پیوسته است می گوید : امور منابع آب بهتر است برود برای چاههایی که ابش صرف هزاران هکتار زمین که در آن هندوانه کاشته می شود و بعدا به دلیل قیمت پایین در همان زمین رها می شود فکری بکند . بهتر است مسئولین فکری به حال کاشت بی رویه هندوانه که هر بوته آن حدود یک هزار و دویست لیتر آب مصرف دارد کنند نه برای درخت اناری که هر اصله آن در سال بین ۲۷۰ تا ۳۰۰ لیتر آب مصرف طرح و نقشه بریزند که ان را بخشکانند .
نعمت اله . ز گفت : امروز حجم عظیمی از آبهای رودخانه شاپور و چشمه ساسان که در سالیان گذشته به این روستا منتقل می شده است را با لوله های به قطر قد یک انسان یعنی لوله های با قطر یک و نیم متر مهار کرده اند و به بوشهر می فرستند .
وی گفت : ما نمی گوییم که مردم بوشهر از این نعمت خدادی محروم باشند اما می شود به جای تامین آب از شهرستان کم آبی مثل کازرون ، آب استان بوشهر را از استان های پرآب مثل کهکیلویه و بویراحمد تامین نمود . در کنار روستای قلعه سید حدود ۴۰ حلقه چاه عمیق ایجاد شده است که آب شرب کازرون را به استان بوشهر منقل می کند در حالی که می توان آب رودخانه های بزرگ یاسوج را به بوشهر منتقل نمود .
نعمت اله می گوید : بهتر است ما را با چاههایمان دفن کنند تا روز سیاهی که درختمان خشکیده اند به چشم نبینیم .مطمئنا کارشناسان کشاورزی ، کشاورز را درک نمی کنند ، مطمئنا فرماندار ما از خانوده کشاورز نبوده است چون که ما رادرک نمی کنند و اگردرک می کردند چنین طرحی را که برای باغات ما ارائه شده نمی پذیرفتند .
باغداران در پایان از مسئولین شهرستان و استان خواستند تا به جای تصمیم غیرکارشناسی ، راهکاری ارائه شود تا هم محیط زیست و آبهای زیر زمینی اسیب نبیند و هم کشاورزان زحمت کش این خطه .
Los muslos un poco demasiado llenos. http://voayeurs.org/category/audiciones
خواهشا مسئولین زمین دیمی که تبدیل به کشت ذرت و…. بوسیله آب چاه غیر مجاز شده رو با باغ وبلاخص باغ قدیمی رو با یک چشم نگاه نکنند
با سلام از تمام برادران عزیز در این شبهای قدر التماس دعا داریم تا اوضاع کشاورزان رو خودشون درست کنه یا حق (مظلومین محتاج دعای شما هستند)
خدایا دست بندگان گناهکار بی پناهت را رها نمیکنی امید ما به توست که جز تو کسی نداریم
با تاسف فراوان با جلسه برگزار شده ی امروز با مسئولین به احتمال فراوان جناب آقای سعید به جد کمر به نابودی ما روستائیان بسته ان شا الله خدای مهربان در این ظلم عظیم دست ما مردم گناه کارش رابگیرد ودادمان را بستاند
میگم مگه مسئولین خواب رفتن
مسئولین عزیز خواهش ملتمسانه *****التماس تفکر******
شیراز برای خشکاندن هر درخت ۱۱ میلیون شهرداری جریمه میگیره کازرون برای خشک کردن هر ۲هزار درخت یک مامور حق ماموریت میده عجب قانونی به به!!!!!!!!!!!!
ایها الناس این بندگان خدا هم زن وبچه دارنا میدونید زندگیشون چه بلایی سرش میاد
با سلام از تمامی دوستان دلسوز ومسئولین دادرس و به تاکید امام جمعه محترم شهرستان وهمچنین برادران زحمتکش کازرون نگاه .خدا خیرتون بده، دستتون رو میبوسیم ،فدای انسان دوستیتون
خدایا مسئولین بی درد و نالایق رو بحق شون برسون
خانمان سوز بود آتش آهی گاهی نالهای می شکند پشت سپاهی گاهی
خدا به فریاد مسئولین برسه که دارن نان را از سفره مردم جمع میکنن(با تصمیمات کارشناسی نشده بدون تدبیر به آینده )
در تهران داد وبیداد برای عوض کردندرختان قدیمی خیابانیست ودر جنوب کشور دادو بیداد برای زنده وسرسبز بودن درختان است راستی در تمام ایران یک قانون حکم فرماست یا بهتر بگیم قانون هست???
با سلام واحترام خدمت همه مسولین
به استحضارتان می رساند که جوانان روستای ما اگر باغداری نکنند به نظر شما چه کاری انجام بدهند؟به نظر شما بیکاران افراد جامعه ما کم نیستند که الان با نظرات غیرکارشناسانه شماها به آمار آنها افزوده بشود؟در همین روستاها افراد تحصیلکرده بیکار هستند که به ناچار کشاورزی می کنند.الان که شرایط بیکاری در جامعه سربه فلک کشیده است خواهشمند است تجدیدنظر کارشناسانه انجام بدهید که اولا به آماران بیکاران افزوده نشود. دوماً با افزایش بیکاری مسلماً آسیب های اجتماعی از جمله خودکشی، طلاق و اعتیاد… بیشتر می شود.پس لطفا از لحاظ روانشناسی به این قضایا نگاه کنید.اگر ما معتاد بیشتر درجامعه داشته باشیم آسیب بیشتر میبینیم یا مشکل کم آبی داشته باشیم.درسته کم آبی خیلی خطرناک می باشد.اما من به عنوان یک روانشناس و مشاور مطمیناً خطر افزایش اعتیاد جوانان که نشات گرفته از بیکاری می باشد را آسیب خطرناک تری میبینم.لطفا بررسی کنید و سریع اقدام نسنجیده نکنید.با تشکر
به به گلی به جمال برادران ارزشی، از شما ها که خودتان اهل روستا هستید و سپس مسئولیت گرفته اید توقع نمی رود. شما که دردکشیده اید کاری برای ما کنید.
با سلام و احترام خدمت مسئولان
با توجه به اینکه پوشش گیاهی به منابع اب زیر زمینی کمک میکند با پر کردن چاه ها که این خود موجب نابودی اکثر پوشش گیاهی منطقه ی ما می شود
به مرور و با گذشت زمان منابع اب نیز به خطر می افتد و به جای اینکه مشکلی حل شود
مشکلات اب و هوایی و اللخصوص گرم شدن بیشتر منطقه را نیز در پی خواهد داشت
مسئولین اگر میخواهند مشکل اب را حل کنند باید حلقه های چاهی را که در زیر قلعه سید و ناصر اباد حفر کرده اند و اب را به جای دیگر میبرند
یا به سیکل ترکیبی که در مجاور روستای مشتان وجود دارد رسیدگی کنند
نه که بیایند چاه هایی را که درختانی زیر انها هستند و امرار و معاش خانواده ها را تامین می کنند پر کنند
همانهایی که تصمیم به انجام این چنین کاری را گرفته اند ایا با خود اندیشیده اند که
این روستاییان بیچاره باید چه کار کنند؟
مخارج زندگیه خود را از کجا تامین کنند؟
ایا در عوض مسئولین
می توانند مخارج انها را تامین کنند؟
ایا می توانند برای انها شغلی بیابند؟
با پر کردن کردن این چاه ها فاجعه بوجود نمی اید بلکه بطور غیر مستقیم و شایدم بطور مستقیم به مردم میگویند در قبرستان ها و بهشت زهرا ها برای شما مکان فراهم کرده ایم
در روستای تل کوهک افراد جوان زیادی وجود دارد که مدرک لیسانس و… دارند و فارغ التحصیل هستند و هیچ شغلی جز کشاورزی ندارند که قرار است انها را از بین ببرنند
تا وقتی اب هست باید استفاده کرد
در حال حاضر خدا اب داده است و مردم استفاده میکنند
درست است کم است
ولی بگذارید استفاده شود تا وقتی هست
خدا اب داده و میگذارد مردم استفاده کنند
حال بنده ی خدا باید دیگری از نوع خود را از بین ببرد؟
ای کاش همان سنگدلان بی رحمی که میخواهند این کار را کنند کمی خود را به جای انهایی که قرار است زندگیشان نابود شود قرار دهند
و در یک کلام
پر کردن چاه ها=کشتار مردم
اداره منابع ای کازرون عملکردش افتضاح هست
وقتی که سوار ماشین هاتون میشین و دوره میوفتین برای یه عده کاندیدای احمق و بی عرضه که یکیشون بشه نماینده مجلس که همش هم از سر لجبازی و تعصب بیجاست و میرن تو مجلس و شکم خودشونو اطرافیانشون رو پر مبکنند و نمیتونن دماغشون رو بالا بکشن چه برسه به دفاع از حق و حقوق مردم و خیلی از همین ادمها قدای ساز و نقاره هاشون گوش فلک رو پر میکنه باید فکر اینجاهاشم میکردین…
کلا کازرون شهر مسئولین .. …. است چه اونایی که اونجا هستن و چه اونایی که پا رو دوش مردم کازرون گذاشتن و به اون بالا رسیدن
ببخشین یه کم رک حرف زدم
رسول خدا(ص) در مورد درختکاری و اهمیت آن فرمودند: کسی که درختی بکارد خداوند نیز برای او در بهشت درختی میکارد. پیامبر اکرم (ص) در جای دیگر می فرمایند: کسی که درختی بکارد یا چاهی حفر کند یا زمین مرده ای را زنده کند، پس از جانب خدا و رسول (ص) پاداش نصیب او میشود.(من لا یحضرالفقیه، ج ۳، ص ۲۴۰) امام حسن (ع) نیز فرمودند: نخل و درخت برای خانواده درختکار، برکت است و برای بازماندگان پس از آنان نیز اگر شکرگزار خداوند باشند نیز برکت است.(کنزالعمال، ج ۱۲، ص ۳۳۹، حدیث ۳۵۳۰۶)
رسول اکرم (ص) فرمودند: هر کسی که درختی بکارد و درخت میوه دهد، خداوند به اندازه میوه های آن درخت به او ثواب میدهد. (مستدرک الوسائل،ج۱۳، ص ۴۶۰) رسول اکرم (ص) فرمود: هر کسی چیزی بکارد، هیچ انسان و یا مخلوقی از آن نمیخورد، مگر اینکه برای کسی که آن را کاشته صدقه میباشد. (گلهای جاویدان، هزار کلمه قصار، ص ۳۴۱)
حضرت علی (ع) در بیست و پنج سال عزلت و خانهنشینی، به حفاری قنات و درختکاری مشغول بودند و شصت هزار نخل کاشتند. (مقدمه نخج الفصاحه،چاپ دوم،ص ۸۴) امام صادق (ع) فرمود: شش چیز است که مومن پس از مرگ خود از آن سود میبرد، فرزند صالح که برایش آمرزش خواهد، قرآنی که خوانده شود، چاه آبی که بکند و درختی که بکارد و صدقه آبی که جاری سازد و روش نیکی که از آن پیروی شود. (امالی شیخ صدوقT ص ۱۶۹)
سلام.بابا این قدر به ضعیف ترین قشر مردم فشار نیارید بجای گرفتن دست این مردم کشاورز که هیچگونه حمایتی ازشون نکردیم بدون اینکه راه حلی براشون پیدا کنیم فقط بگیم برید چاه ها رو پر کنید و از گرسنگی بمیرید مسولیییین چیکار میکنید؟؟؟؟؟؟؟
دوستان این مردم مستضعف مهمترن یا ثروتمندان دارای قدرت ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟???
با سلام و احترام خدمت مسئولین محترم ،این راهی که شما در پیش گرفتین راه بیرون آمدن از رکود نیست راه نابودی ملت است چون کشاورز تمام امید و آرزویش به همین چند تا درختی هست که داره باهاش امرار معاش میکنه پس ما خواهشی که از مسئولین در این خصوص داریم به کشاورز کمک کنن میدونید سالانه چقدر نزولات الهی به هدر و به دریای بوشهر میریزد
میگم مسئولین از این جریان ککشون گزیده
با سلام .احتراما به اطلاع میرسد که کلیه باغات این روستا تحت آبیاری قطره ای و مکانیزه و مهندسی شده میباشد که احتیاج به آب خیلی کمی دارد.نه اینکه آبیاری جاری که مصرف زیادی دارد و ضرر جبران ناپذیری به مخازن آبهای زیر زمینی بزند.لذا به این نکته مهم توجه شود که کشاورزی این روستا مکانیزه و نوین میباشد.با تشکر
با سلام .احتراما به اطلاع میرسد که کلیه باغات این روستا تحت آبیاری قطره ای و مکانیزه و مهندسی شده میباشد که احتیاج به آب خیلی کمی دارد.نه اینکه آبیاری جاری که مصرف زیادی دارد و ضرر جبران ناپذیری به مخازن آبهای زیر زمینی بزند.لذا به این نکته مهم توجه شود که کشاورزی این روستا مکانیزه و نوین میباشد.با تشکر
با سلام با تشکر از امام جمعه شهرستان حاج آقا خرسند از بقیه مسئولین گرامی تقاضامندم نسبت به مساله باغات روستای تل گوهک، یکطرفه قضاوت نکنند. کمی هم به فکر مردم این روستا باشند. بیایید با هم بنشینیم و همفکری کنیم و راه حلی پیدا کنیم. نه خود به تنهایی قضاوت کنیم.
Ba khoshk shodane qanat va kam shodane sathe abe rodkhanye shahpoor in in baghdarane tolgohaki bodan ke ba hazineye shakhsi ba hafre chah jeloye khoshk shodane bagharo gereftan ke in kare ona jeloye tashdide khoshksali ke payamade oon bikari,tashkile gardoghobar,afzayeshe Dama,az bayn raftane goneye giahi va Janevari,va va va ast ro grefteand.shoma qezavat konid kareshon bad bode?
سلام علیکم.
کمک کنید به این بنده خداها.
برید دستای پینه بسته و چین و چروک این پدرا رو ببینید.خدا خوشش نمیاد که ایجور غم به دلشون نشسته
سلام.
من تل گوهکی نیستم بخدا.
ولی میدونید مرگ چهل هزار درخت یعنی چه؟
یعنی تبدیل شدن کازرون به کویر.
شما رو بخدا به فکر یه اقدام مناسب باشید،نه پر کردن چن حلقه چاه و رفتن.که در اصل خاک ریختن تو چاه نیست،دفن کردن امید و آمال پدر و مادراییه که قراره شرمنده بچه هاشون بشن با این کار.
یا حسین تشنه لب
Salam mikham bedonam chera toye shiraz jeloye khoshk kardane baghhaye qasrodashto tavasote khode baghdar be manzore taghire karbari migiran vali inja mikhan in bagharo ke az lahaze qedmat nesbat be baghaye qasrodasht yekist khoshk konan aman az in doganegi
Salam mikham bedonam chera toye shiraz jeloye khoshk kardane baghhaye qasrodashto tavasote khode baghdar be manzore taghire karbari migiran vali inja mikhan in bagharo ke az lahaze qedmat nesbat be baghaye qasrodasht yekist khoshk konan aman az in doganegi
خدایا داد مظلوم را تو بستان زظالم
با سلام و عرض خسته نباشید به عزیزان کازرون نگاه که زحمت کشیدند و به روستای ما آمدند:
از مسئولین شهرستان می خواهم که ای کاش قبل از اینکه به بکر پر کردن چاه های باغ ها باشند کمی هم به فکر باغچه شهری ها باشند.
ای کاش کمی هم به فکر چاه هایی باشند که در همین ۱۰سال گذشته با مجوز حفر شده باشند. البته شاید نتوانند مقابل قدرتان سیاست و ثروت بایستند.
با سلام اگر چاه ها را پر کنند. مردم از کجا برای زن و بچه خود هزینه زندگی را تامین کنند. ما که شغل دیگری بلد نیستیم. شما بجای اینکه موجب عدم کوچ روستاییان به شهر شوید خود علت کوچ آنان شده اید.
سلام. من یکی از اهالی روستای صدرآباد هستم که قرار است این طرح اینجا نیز اجرا شود. با اینکه من به شخصه از چاه های بدون مجوزی که در اطراف چاهم حفر کرده اند ضرر دیده ام اما آیا مسئولین به فکر امرار معاش مردم در این دوران تورم و کمبود شغل وازدیاد افراد تحصیل کرده و فارغ التحصیل نیز هستند و آیا مردم چاره دیگری جز حفر دوباره این گونه چاهها دارند? یا اینکه باید دست روی دست بگذارند و از گرسنگی و بیکاری بمیرند.
دم امام جمعه گرم وداد وصد بیداد از دست آقای سعید ریئس منابع آب ودادستان و فرماندار
با سلام ،میزان مصرف آب برای درخت انار خیلی از زمین کشاورزی کمتراست زیرا این درخت نهایتا سه ماه نیاز به آب دارد و این در حالیست که زمین کشاورزی دست کم هشت ماه . البته که از لحاظ پوشش گیاهی زمین کشاورزی فاقد پوشش محسوب می شود.التماس تفکر
چاه را پر نکنید چاه را پر نکنید چونکه در کلبه روستایی ما کودکان منتظرند چاه را پر نکنید اگر این چاه نباشد اهل این آبادی همگی می میرند همگی از زن ومرد کودک و پیر و جوان همگی می میرند ناله العطش کودک ده روز عاشورا را زنده می دارد باز یاد عباس بخیر یاد آن کودک لب تشنه بخیر یاد عاشورا هم لعنت حق به یزید چاه را پر نکنید “”(امان الله زارع ) در وصف روستائیان بی پناه که تمام زندگیشان در ورطه نابودیست””
شما فکرشو بکنید تو این روستاها مردم چیکار میخوان بکنند تا اموراتشون بگذره
با سلام با این اوصاف بزودی زود و به همت مسئولین شهرستان شهر سبز کازرون را شهر کویر کازرون خواهیم نامید خدا اجرشون رو ضایع نکنه
رشته قنات روستای تل کوهک بسیار قدیمی است زیرا این رشته قنات زیر نقوش وشهر باستانی بیشاپور گذر میکرده و هنوز هم وجود دارد واین در حالیست که اداره راه نمی تواند در مسیر کناراین آثار جاده اش را اصلاح کند حال به نظر شما قدمت باغهای ما به چه زمانی می رسد؟
این کار کارشناسی نشده است چون کشاورز تنها نهادی است که تا حالا از طرف دولت حمایت نشده حالا نیاز به حمایت دولت دارد نه فشار دولت
با سلام .ما مردم روستای تل گوهک نباید بزاریم که چاهای ما پربشود. و الا توانایی زندگی کردن را نداریم
تا بوده ظلم با مظلوم بوده و۰۰۰
با سلام.
به نظر من مسولین باید با تدبیر بهتری وارد عمل شوند مثلا با استفاده از پیشرفت علم کشاورزی اقدام به ترغیب کشاورزان برای متمایل شدن به سمت کشاورزی نوین کنند و این ترغیب میتواند با رائه تسهیلات برای افرادی که میخواهند با کشاورزی نوین و کار کنند حاصل گردد در هر صورت مسولین با این تصمیم اشتباه قطعا باعث نابودی بنیاد اکثر این خانواده ها خواهند شد و همچنین ناهنجاریها را به شدت افزایش خواهند داد.
با سلام. این دولت هرچه تونسته مردمو نابود کرده و کلیه شرکتهای خصوصی و مردمی را فدای بنگاههای خودش امثال ایرانخودرو کرده و ضمن نوکری برای غرب و امریکا مردم را به فلاکت کشیده . این مصیبتها اولین جنایتش نبوده و آخرین نیز نخواهد بود. مردم هم با همراهی این دولت که البته ماحصل شعارهای قشنگ ولی دروغ دولته خودشونو به نابودی میکشند.
عبدالحمید مرادی از نورآباد.
با سلام
به نظر من یکی از دلایل عمده و مهم بی آبی و خشک شدن چاه ها و چشمه های اطراف کازرون چاهای عمیقی است که در دامنه ی کوه قلعه سید و روستای دریس حفره شده اند.وجود نیروگاه سیکل ترکیبی علت اصلی نابود شدن آب دریاچه پریشان بود.متاسفانه مسولین ذیربط قصد دارند مدیریت ضعیف واشتباه سالیان گذشته را با بریدن سر عده ای کشاورز لاپوشونی کنند.
خدابه مردم تل کوهک رحم کند،واقعا فک کردن به این موضوع که بعداز این اقدام نابجای مسولین چه بلایی سرزندگی مردم میاد هم سخته،امیدواریم دوستان تصمیم گیر وتصمیم ساز کشوری باتامل بیشتری پای چنین برگه های سرنوشت سازی و امضاکنن
خدایا تو بفریاد این مردم برس هیچ مسئولی فریاد ایشان نیست
خدایا تو بفریاد این مردم برس
با سلام خدمت مسئولین شهرستان کازرون بنده یک دانشجو هستم که اهل این روستا هستم و از موقعی که فارغ التحصیل شده ام. تا الآن بیکار میباشم.
و در این روستا در باغ کار میکنم برای امرار معاش.
تقاضامندم کار برای ما مهیا نمیکنید حداقل کارشکنی نکنید
Salam mikham bedonam chera khoshk kardane baqhhaye qasrodashte shiraz baraye taqhire karbari jorme va namizaran baqh khoshk beshe vali mikhan baqhhaye qadimi Tolkohako ke qedmate baqhhaye qasrodashtro dare khoshk konan…
با سلام خدمت برادران سایت کازرون نگاه ! در ادامه مواردی که مردم مستضعف منطقه گفته اند ، یاد آور می شود که کازرون از ۲۰سال قبل به این طرف منطقه ی ممنوعه برای حفر چاه بوده ولی تنها برای اطلاع هم شهریان عزیز عرض می شود که طی همین مدت ، سالانه بین ۵ تا ۱۰ مجوز رسمی به افراد متصل به باندهای قدرت و ثروت ارایه شده ، لطفا برای این منظور به اداره آب شهرستان مراجعه و بررسی کنید که این مجوز ها به چه دلیل ؟ و با توصیه چه باندهایی ؟! و به چه کسانی ؟ داده شده است !؟ . کسانی که اتصال به ستادهای انتخاباتی بعضی از نمایندگاه مجلس داشته اند و برای آن ها در ایام انتخابات هزینه های آنچنانی کرده اند ؟!؟ و یا به فلان وزیر و یا فرد ثروتمند و قدرت طلب در تهران و شیراز وصل بوده اند ؟!. لطفا قبل از این که سراغ مردم محروم و بی چاره ای که دستشان به جایی وصل نیست بروید ، به آدرس هایی که بر خلاف ایکشوری و قانونی اقدام به حفر چاه های عمیق و احداث باغ ها و زمین های تفریحی چند ده هکتاری نموده اند بروید .
هرکس در روستای ما پروانه ماه دارد قبلا آب جوی نداشته است۹۰درصد پروانه داران