امروز:جمعه, ۲ آذر
تاریخ انتشار:2016-07-11

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس اظهار داشتند:

۸۵ هکتار از جنگل های بلوط فارس خشکید

بیش از ۲۰ هکتار از جنگل های بلوط استان فارس در منطقه دشت برم شهرستان کازرون که یکی از مناطق متراکم جنگل های بلوط زاگرس است به علت آفت سوسک چوب خوار دچار آسیب دیدگی و نابودی شده است.وی بیان داشت: مساحت جنگل های بلوط فارس ۸۴۰ هزار هکتار است که تا کنون ۷۵ درصد آن خشک شده است.

به گزارش کازرون نگاه ؛۸۵ هکتار از جنگل های بلوط فارس به دلیل افت سفره های زیرزمینی، کشت دیم، بیماری زغالی و تغییر کاربری اراضی خشک شده است.

مدیر کل منابع طبیعی استان فارس در کارگاه آموزشی ارزیابی دستاندرکاران و فرآیندهای مشارکتی در بحران خشک شدن جنگل های بلوط استان فارس گفت: ۸۵ هکتار از جنگل های بلوط استان فارس از سال ۸۸ به علت خشکسالی های متوالی، افت سفره های آب زیرزمینی، کشت دیم در جنگل ها، بیماری زغالی، تغییر کاربری اراضی در محدوده جنگل ها و دیرزیستی درختان بلوط خشک شده اند.
مهرزاد بوستانی افزود: بیش از ۲۰ هکتار از جنگل های بلوط استان فارس در منطقه دشت برم شهرستان کازرون که یکی از مناطق متراکم جنگل های بلوط زاگرس است به علت آفت سوسک چوب خوار دچار آسیب دیدگی و نابودی شده است.
وی بیان داشت: مساحت جنگل های بلوط فارس ۸۴۰ هزار هکتار است که تا کنون ۷۵ درصد آن خشک شده است.
بوستانی تصریح کرد: در سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار از جنگل های بلوط استان فارس در مقابل خشکسالی، ارزیابی و پایش شده اند.
مهرزاد بوستانی افزود: استان فارس به دلیل اطلاعات و تجربیات فراوان در بحث خشکیدگی درختان بلوط از بین یازده استان به عنوان پایلوت مبارزه با خشکیدگی درختان بلوط انتخاب شده است.
وی پایه اصلی پدیده خشکیدگی درختان بلوط را خشکسالی دانست و بیان داشت: استفاده از آب های زیر زمینی استان، سوسک ریشه خوار، خشکسالی و دیگر آفات از جمله عوامل ظهور پدیده خشکی در بین درختان بلوط است.
مدیر کل منابع طبیعی استان فارس در خصوص اهمیت برگزاری این کارگاه تصریح کرد: این کارگاه با هدف ارزیابی اقدامات انجام شده در بحث مبارزه با خشکی درختان برگزار شده است که به مدت ۵ روز با حضور نمایندگان ۳ استان فارس، ایلام و نوشهر مازندران در حال برگزاری است.
بوستانی در حاشیه این کارگاه با اشاره به ناکام ماندن نقشه عده ای سودجو در قطع درختان بلوط تصریح کرد: عده ای سودجو سعی داشتند درختان بلوط منطقه ماسرم در کوهمره سرخی را قطع کنند که با هوشیاری یگان حفاظت منابع طبیعی از این اتفاق جلوگیری شد.
وی با بیان این که نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی ساعت ۲۱ دیشب از بروز تخلف در این منطقه مطلع شدند عنوان کرد: حدود ساعت ۲۱ شب متخلفان برای بار زدن چوب هایی که از شب گذشته پنهان کرده بودند و قطع درختان جدید وارد منطقه ماسرم کوهمره سرخی شدند.
بوستانی خاطرنشان کرد: نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در یک عملیات تعقیب و گریز طولانی ۴ ساعته موفق به دستگیری ۳ متخلف و توقیف خودرو متخلفان شدند.
مدیر کل منابع طبیعی ادامه داد: این افراد با هدف تولید زغال در کارگاه های خانگی اقدام به قطع درختان می کنند ، از مردم مناطق روستایی و عشایری که در محدوده مناطق جنگلی استان حضور دارند درخواست می کنم تا با مشاهده افراد و خودروهای مشکوک در مناطق جنگلی با شماره ۱۵۰۴ جهت گزارش موضوع تماس بگیرند.
مدیر ملی پروژه خشکیدگی جنگل های بلوط نیز گفت: ۳۶۰ هزار دلار اعتبار از سوی سازمان فائو به پروژه تقویت جنگل های بلوط ایران اختصاص داده شده است.
حسین بدری پور افزود: مدت زمان اجرای این پروژه ۱۸ ماه است که در مرحله شناخت، کارشناسان سازمان فائو با حضور در عرصه های جنگلی بلوط حوزه زاگرس ضمن بررسی وضعیت درختان منطقه به ارایه بهترین راهکار برای مقابله با خشکیدگی درختان می پردازند.
وی تصریح کرد: این دومین کارگاه آموزشی بعد از تهران بوده که در آن استان فارس، مازندران و ایلام با تکنیک های اجرایی برای جلوگیری از خشکیدگی درختان بلوط آشنا می شوند.
وی ادامه داد: در این استان ها دفتر پایش ایجاد می شود و این دفاتر مسئولیت رصد کردن جنگل ها و سنجش میزان خشکیدگی درختان و امکان احیای آن ها را بر عهده خواهند داشت.
مسئول اجرایی پروژه مشترک ایران و فائو با عنوان تقویت سازگاری جنگل های زاگرس در مقابل بیماری خشکیدگی بلوط و جنگل های خزری در مقابل بیماری آتشک شمشاد و ایجاد سیستم ملی پایش جنگل گفت: در این پروژه کارشناسان بین المللی و متخصصان فائو ظرفیت های خود را در اختیار ایران قرار میدهند.
صائمیان بیان داشت: بودجه های جهانی در مقابل بودجه های دولتی مبلغی ناچیز است و صرفاً هدف آن ایجاد یک جرقه برای حرکت و فعالیت دولت ها در جهت حفظ جنگل های و جلوگیری از این گونه پدیده هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *