همایشی تحت عنوان پیشگیری آسیب های اجتماعی با حضور اولیاء دانش آموزان و مسئولین اداره در سالن اجتماعات شهید رحمن میرزایی برگزار شد.
در این همایش دکتر دالکی رئیس دادگستری بخش چنارشاهیجان به عنوان سخنران ویژه مراسم، حضور داشته و آسیب های اجتماعی را برای خانواده ها تشریح نمود.
دکتر دالکی در این همایش ضمن توجه به اهمیت فرزندان در خانواده گفت: فرزندان نور چشم ما و میوه زندگی ما هستند و جایگاه آنها در قران یاد شده است و به تبع آن در قانون مدنی هم منعکس شده است .
رئیس دادگستری بخش چنارشاهیجان با توجه به سن جرم در جامعه گفت: فرزندان ما مادرزاد مجرم بدنیا نیامده اند. جرم یا انحراف در تمام جوامع بشری وجود دارد و با توجه به منطقه، نوع و شدت آن متفاوت است. جرم رفتارهایی است که یک فرد انجام می دهد و حکومت برای آن قانون تعیین کرده است. آسیب هایی که اطفال مرتکب می شوند با افراد بزرگسال متفاوت است.
دالکی افزود: جرم از ابتدای خلقت وجود داشته است. اولین مجرم شیطان بود. شیطان دشمن قسم خورده تمامی ما انسانها است و از زمانی که نطفه در نهاد انسان بسته می شود تا لحظه مرگ در کنار ماست.
دکتر دالکی در این همایش با توجه به سن جرم در فرزندان گفت: امروز متاسفانه در بحث بچه ها غافل شده ایم و درست عمل نمی کنیم. سن انسانها به سه دوره تقسیم می شود که هفت سال اول سن فرمانروایی بچه ها است. در هفت سال اول فرزندان فرمانروایی می کنند و خطای آنها به خاطر بچگی نادیده گرفته می شود. هفت تا 14 سالگی بچه ها دوران انحراف می گویند دورانی است که بعد از آن ما به سن جرم می رسیم. این دوران خطرناکترین دوران بجه هاست. دورانی است که بچه ها سرقت می کنند، پرخاشگری می کنند، چاقو در جیب می گذارند و دروغگویی را یاد می گیرند.
وی ادامه داد: بچه ها یاد می گیرند پدر در خانه است می گوید بگو بابا خونه نیست. گاهی نمی دانیم که بعضی رفتارهایمان غلط است و آن را به فرزندان خود یاد میدهیم آسیب ها را بچه ها بیشتر در خانه یاد میگیرند. بچه ها بیشتر آداب و رسوم و رفتارها را در خانه و در کنار پدر و مادر یاد میگیرند. خانواده مقدسترین نهاد اجتماعی است.
رئیس دادگستری بخش چنارشاهیجان اظهار داشت: امروز در خانواده ها باورهای دینی ضعیف شده و علت بیشتر انحرافات ضعف باور های دینی است. باید دست فرزندش را بگیریم و به مسجد ببریم تا در مسجد، نماز بخوانند و دو آیه قران بخوانند. او.قات فراغت فرزندان را پر کنیم برای تربیت فرزندان خود وقت بگذاریم و ارزش قائل شویم.
دالکی بیان کرد: اگر علائم انحرافی را در بچه ها دیدیم باید معادلات انحرافی انها را به هم بزنیم و اگر دیدیم، این بحران است و باید با کمک مشاوران مدرسه به حل آن اقدام کنیم. بچه ها را تحقیر نکنیم. برچسب نزنیم. سعی کنیم مسائل بچه ها را با ریش سفیدی حل کنیم نگذاریم پای بچه ها به دادگاه باز شود چون بچه ها پررو و روی آنها باز می شود و با قانون آشنا می شوند و بیشتر، بهتر و راحتتر مرتکب جرم می شوند .
منبع: راه علی طاهری
روابط عمومی اداره آموزش و پرورش قائمیه