امروز:چهارشنبه, ۳۰ آبان
تاریخ انتشار:2023-06-19

کازرون یکی از کانون‌های فعال بیماری سالک در فارس!

ازجمله کانون های فعال بیماری سالک در شهرستان های استان فارس: بختگان، ارسنجان، استهبان، سروستان، «کازرون»، بیضا، شیراز، مرودشت، فراشبند، زرقان، خرامه و زرین دشت است.

افزایش زندگی حاشیه‌نشینی شهرها، ساماندهی سگ‌های بلاصاحب و ولگرد و عدم دفع صحیح فاضلاب و نخاله های ساختمانی، از جمله مهمترین دلایل شیوع بیماری سالک است.

رضائیان زاده معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز:
۳۹۲ کانون فعال سالک در فارس شناسایی شده است. در سال های اخیر به علت شرایط زندگی حاشیه نشینی در اطراف شهرها و توسعه پراکندگی جغرافیایی کانون های جدید بیماری سالک، شاهد روند رو به رشد موارد گزارش این بیماری در سرتاسر استان بوده ایم.

ارائه خدمات تشخیص و درمان بیماری سالک رایگان است. هر بیمار سالک در صورتی که بستری بیمارستانی نیاز نداشته باشد، حدود ۲۱ میلیون تومان هزینه ارائه خدمات درمانی دارد که با تلاش و پیگیری های دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ارائه خدمات برای تمام افراد مبتلا به بیماری سالک رایگان شده است.

بازدیدهای محیطی گسترده از تمام کانون های سالک صورت گرفته است. اساس پیشگیری از بیماری سالک پوستی، دفع صحیح فاضلاب و نخاله های ساختمانی، ساماندهی سگ های بلاصاحب و ولگرد، مبارزه با جوندگان، بهسازی کانال های روباز و تخریب و تسطیح اماکن مخروبه و متروکه است.

درمان سالک طولانی‌ مدت بوده و ممکن است از یک تا چند ماه زمان نیاز داشته باشد. شهروندان در صورت مواجهه با هرگونه زخم یا ضایعه پوستی که بیش از ۱۰ روز طول بکشد، می بایست برای تشخیص و در صورت تایید بیماری، به مرکز تشخیص و درمان سالک در شهرستان محل زندگی، مراجعه کنند.

۱۲ شهر از شهرستانهای استان فارس از جمله بختگان، ارسنجان، استهبان، سروستان، «کازرون»، بیضا، شیراز، مرودشت، فراشبند ، زرقان، خرامه و زرین دشت، از جمله کانون های فعال بیماری سالک در فارس است.

بر همین اساس، طرح جونده کشی در کانون‌های سالک در روستای “زرین کویه” و حاشه شهر “بالاده” با استفاده از طعمه مسموم و با مشارکت کارشناسان مبارزه با بیماری‌های واگیر، بهداشت محیط و بهورزان اجرا شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *