امروز:دوشنبه, ۱۱ فروردین
تاریخ انتشار:2018-03-27

چمدان گردشگران در خدمت اقتصاد کازرون نیست

شهرستان کازرون سفره‌ای گسترده از ظرفیت گردشردی دارد اما سهمی ناچیز از این صنعت از چمدان‌های گردشگران نصیب این شهرستان می‌شود.

به گزارش کازرون نگاه، این‌روزها که با معضل خشکسالی و بیکاری در شهرستان کازرون روبه‌رو هستیم، چه خوب است با فکر به‌روز به رونق اشتغال و اقتصاد از راه‌های جدید فکر کنیم که از جمله راه‌کار‌های راه‌گشا این مشکلات می‌تواند صنعت گردشگری باشد.

بسیاری از کشورهای دنیا سال‌هاست متوجه شده‌اند که دیگر استخدام پس از تحصیل در اداره‌های دولتی برای رونق اقتصادی جامعه و خود اثربخش نیست. سال‌هاست فهمیده‌اند کارگران شهر دیر یا زود کاری برای انجام ندارند و تا آخر عمر به مرخصی می‌روند. شاید بسیاری از ما این‌ها را می‌دانیم اما هیچ‌وقت لباس رنگین عمل را به دانسته‌های سنگین خود نپوشانده‌ایم.

در جامعه و شهرستان ما، امروز همان روز است که می‌دانستیم دیر یا زود خواهد ‌رسید. همان روزی که بیکاری به‌صورت دائم در میان خانواده‌ها و خانه‌ها مشغول به کار می‌شود و فساد را رونق می‌دهد و زندگی‌ها را از هم می‌پاشد، و در حقیقت تمام دردها را از سر می‌گیرد.

خیلی از  بخش‌ها و اداره‌های دولتی به‌وضوح می‌گویند استخدام تا زمان نامعلوم نداریم. مغازه‌ها به اندازه کافی شاگرد دارند، کارخانه‌ درست و حسابی هم که نداریم و اگر هم هست هرچند هرساله چند شغل ایجاد می‌کنند و کسی امروز نمی‌تواند پاسخگوی مشکل بیکاری که در هر کوچه و خیابان قدم می‌زند، باشد.

توریسم یا گردشگری؛ ظرفیتی است که الان داریم و که خود یکی از همان راه‌های سعادت اقتصادی است که فردی که از این راه رفته، دست خالی برنگشته است

خیلی از کلان‌شهرهای ایران با وجود اینکه پر از  دیدنی‌ها، زیبایی‌ها و در یک کلام، ظرفیت‌های گردشگری هستند، بیش‌ترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده‌اند و این یعنی نشناختن ظرفیت‌ها و توانایی‌ها و استفاده نادرست از این‌ پتانسیل‌ها است.

 شهرستان کازرون با داشتن مجموعه تاریخی بیشاپور که در آستانه ثبت جهانی است و خیلی از آثار و جاذبه‌های دیگر که دقیقاً یعنی فرصتی مناسب برای بسیاری از طرح‌ها در رابطه با گردشگری، بخصوص اشتغال‌زایی است.

به طور حتم اگر بیاییم و به‌صورت دقیق برنامه‌ریزی کنیم و مردم و مسوولان از اهمیت شهرستان کازرون و در حالت کلی از نقش گردشگری و توریسم بر اشتغال آگاه پیدا کنند، این رویداد می‌تواند تأثیر خیلی زیادی در تغییر جریان اقتصادی شهرستان و حتی استان داشته باشد.

به طور حتم اگر بتوانیم گردشگری و توریسم را آن‌طور که باید در شهرستان کازرون رونق دهیم و به صورت دائم همه‌ساله و در همه فصل‌ها میزبان گردشگران خارجی و داخلی باشیم، بخش بزرگی از مشکلات اشتغال و بیکاری شهرستان حل خواهد شد.

سرپرست میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان کازرون در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: دورنمای صنعت گردشگری توسعه پایدار است که با به وجود آمدن اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاها می‌تواند نقش به سزایی در بحث اشتغال و همچنین تغییر الگوی معیشت خانواده در شهرستان کازرون داشته باشد.

محمدرضا معینی با اشاره به کم کردن وابستگی معیشت خانواده به کشاورزی با توجه به کمبود منابع آبی در شهرستان اظهارداشت: اقامتگاه‌های بوم‌گردی می‌توانند نقش به سزایی در زمینه اشتغال و اقتصاد خانواده هم به معرفی فرهنگ غنی شهرستان ایفا کنند.

وی سیاست کلی در صنعت گردشگری شهرستان را اولویت دادن به  اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاهای هدف و روستاهای مناطق نمونه گردشگری شهرستان دانست و افزود: روند اداری کمی دارد و خیلی سریع استعلام گرفته و در بازه زمانی دو هفته مجوز صادر و تسهیلات خوبی هم پرداخت می‌شود.

پروانه امیریان که خود در منطقه تنگ‌چوگان شهرستان کازرون اقامتگاه بوم‌گردی دارد در زمینه رابطه توریست و اشتغال گفت: باید فضایی ایجاد کنیم که گردشگر جذب منطقه شود و چند روز در اینجا بتوانیم آن را نگه داریم  که خود زمینه اشتغال را فراهم می‌کند.

وی در ادامه اضافه کرد: وقتی گردشگر را بتوانیم چند روز نگه‌داریم پس باید به فکر خدمات باشیم و این خدمات  استفاده از امکانات و محصولات طبیعی منطقه است که باید از روستاهای اطراف تامین شود و خود در اشتغال مستقیم تاثیر دارند.

امیریان با بیان اینکه اشتغال چیزی سختی نیست و همین مجموعه‌های کوچک دست به دست می‌دهد و اشتغال پایدار را رقم می‌زند اظهارداشت: در مجموعه ما اشتغال ۲۵۰ نفر پیش‌بینی شده است که منطقه تاریخی تنگ‌چوگان دارای طبیعت بکر، آثارتاریخی، کوه‌، جنگل و باغ‌های مرکبات است که دائم سبز است و یکی از مناطق بی‌نظیر برای جذب گردشگر و ایجاد اشتغال پایدار است.

معین احمدی کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به اینکه در مرحله اول باید بتوانیم در اذهان عمومی گردشگری را به عنوان منبعی پول‌آور تثبیت کنیم و بعد از آن به رونق گردشگری بپردازیم گفت: توسعه توریست و گردشگری به مردم و شهروندان مربوط است و  سودی آن بیش از دولت به جیب مردم می‌رود.

وی افزود: چگونگی محقق شدن این کار دقیقاً رابطه‌ای است که میان گردشگر و اشتغال و اقتصاد وجود دارد.

احمدی با بیان اینکه تورست و گردشگران  به خدمات نیاز بیشتری دارند، اظهارداشت: بحث‌هایی مثل صنایع‌دستی و هنر نیز بیش‌تر از موارد دیگر مورد توجه توریست­ها است و اگر کمک و حمایت مسوولان باشد و بتوان مجموعه‌های صنایع‌دستی کم‌نظیری و منسجم بسازیم از این راه نیز می‌توان به رفع مشکل بیکاری خیلی از هنرمندان شهرستان کمک کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *