پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) درروزهای پایانی عمر مبارک خود و در حالی که در بستر بیماری افتاده بود ، توصیه های مهم و ارزشمندی به امت خود می کرد. نقل شده است که روزی کعب احبار از خلیفه دوم سوال کرد که پیامبراسلام در لحظات پایانی عمرش چه سفارشی برای مردم داشت. خلیفه دوم به علی (ع) که در آن مجلس حاضر بود اشاره کرد و گفت از او بپرس . امیرالمومنین علی (ع) در پاسخ کعب گفتند: پیامبر در حالی که سرش روی شانه های من بود می فرمودند الصلاة ، الصلاة.
پیامبر اعظم (ص) در طول 23 سال نبوت ، مداوم مردم را به پیروی از کلام الهی دعوت می کرد و سعی می نمود تا انسان ها را به مقام قرب الهی سوق دهد و جامعه ای نمونه بسازد، اما چرا و به دلیل یکی از سفارش های او در پایان عمر شریفش نماز است ؟
با نگاهی به آیات نورانی و انسان ساز قرآن می توانیم دلیل و تاکید او در باره نماز، دراین لحظات پایانی حیات پی ببریم .
بر اساس آیات قرآن ، هدف از آفرینش جن و انس عبادت خداست. ( ذاریات-56) و هدف از رسالت همه ی پیامبران الهی دعوت مردم به پرستش خدای یگانه و دوری از طاغوت هاست .( نحل – 36) و رمز سعادت انسان گام نهادن در صراط الهی و راه مستقیمی است که فقط از طریق عبادت خدا به دست می آید. ( یس- 61) چرا که آنچه نزد انسان هاست از بین می رود، اما هر کاری که برای خدا و به نیت او انجام شود، باقی می مانند و ذخیره ای برای آخرت است. (نحل -96)
بر اساس آیات قرآن، نماز یقیناً انسان را از کارهای زشت و ناپسند باز می دارد.( عنکبوت-45 ) نماز دوای نسیان و داروی فراموشی برای انسان هایی است که کارها و گرفتاری های روزمره آنان را از یاد خدا دور نگه دارد. (طه-14) نماز سفارش انبیا و اولیای الهی است. ( لقمان -17) نماز عامل پیروزی بر مشکلات و غلبه بر گرفتاری ها و پاک ماندن از آلودگی ها و رسیدن به رحمت حق است .(بقره -45) نماز وسیله تشکر از خدا و شکر نعمت هایی است که خداوند به بندگان خود ارزانی داشته است. ( کوثر-2) نماز درخواست و تقاضای خدا از پیامبران در حیات و زندگی است. ( مریم – 31) نماز از بین برنده ی بدی ها و پلیدی هاست. (هود -114) و ذکر و یاد خداست که سبب آرامش دل ها و قلب ها می شود ( رعد -28) و ….
به همین علت است که معصومین (ع) توجه ویژه ای به نماز و برگزاری آن داشته اند. در گفتار معصومین (ع) نماز پیمان خداوند است.( اَلصَّلوةُ عَهدُالله ) نماز نور چشم پیامبر عزیز است. ( قُرَّةُ عَینی فِی الصَّلوة ) نماز داروی تکبر است. (وَالصَّلوة تَنزیهاً عَنِ الکِبر)
نماز سیمای مکتب است. ( الصَّلوة وَجهُ دینِکُم) نماز پرچم اسلام است . ( عَلَمُ الاِسلامِ الصَّلاة ) نماز ستون دین است . ( وَ هِیَ عَمُودُ دینِکم )
نماز کلید بهشت است. (الصَّلاةُ مِفتاحُ الجَنَّة ) نماز وسیله ی سنجش است. ( الصَّلاة میزانٌ ) نماز اساس دین است. ( بُنَِیَ الاِسلامَ عَلَی … الصَّلاة ) نماز وسیله نزدیک شدن به خداست. ( الصَّلوة قُربانُ کُلِّ تَقیّ ) نماز کوبنده شیطان است. ( مُدحِرةً لِلشَّیطانِ ) نماز معراج مومن است.
(الصَّلوة مِعراج المُومن ) مرز ایمان و کفر است. (مَن تَرَکَ الصَّلاةَ مُتِعَمَّداً فَقَد کَفَرَ) و نماز اولین سوال روز حساب است. (اَوَّلُ مَا یُحاسَبُ بِهِ العَبدُ الصَّلاة) و …
پس بر همه ماست تا پیروی از دستورات کلام الهی و بجا آوردن سفارش پیامبر خوبی ها (ص) و توجه به تاکیدات ائمه معصومین(ع) در برپایی این فریضه ی دینی بکوشیم تا بتوانیم در اولین ایستگاه روز قیامت پاسخگویی پرورگار عالمیان باشیم، چون اگر آن روز نمازمان مورد قبول حضرت دوست قرارگیرد بقیه اعمال مورد قبول واقع خواهد شد و گرنه اعمال دیگر ارزش چندانی نخواهد داشت. (اَوَّلُ مَا یُحاسَبُ بِهِ العَبدُ الصَّلاة ، فَاِن قُبِلَت ، قُبِل مَا َسَواها ، وَ اِن رُدَّت، رُدُّ مَا سَواها).
یک پاسخ
درگیری در خیابان فلصطین کازرون چهره زشتی را بار دیگر برای شهروندان بجای گذاشت
با توجه به گفتار و کلام غیر اخلاقی مسول اموزشگاه رانند گی …. روز پنج شنبه مورخ 25/09/1305 شاهد درگیری در این اموزشگاه بودیم که به خیابان کشیده شد می توان گفت شایسته است که مسولین قبل از اینکه قبل از صدور مجوز نگاهی به فرد درخواست کننده داشته باشند و یا اینکه هر چند مدت برای این افراد که هنوز از قوانین شهروندی اگاهی ندارند دوره هایی گذاشته شود با توجه با اطلاع رسانیهایی که تا کنون نسبت به این اموزشگاه شده اما هنوز کسی با این مرکز خدماتی نظارتی نداشته