امروز:یکشنبه, ۱۰ فروردین
تاریخ انتشار:2019-09-18

هاشمی: جهادگران دانشگاه آزاد کازرون بیش از ۱۸۰ راس دام را در مناطق محروم درمان کردند

مسئول جهادی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون گفت: گروه جهادی شهید نعمت الله ابوالحسنی در مناطق محروم کازرون بیش از ۱۵۰ راس دام را به صورت رایگان درمان کردند.

فرید هاشمی، مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون: گروه جهادی این دانشکده در قالب گروه جهادی شهید نعمت الله ابوالحسنی به مناطق محروم شهرستان کازرون خدمت رسانی کردند.
هاشمی مطرح کرد: خدمات دامپزشکی با استفاده از تجهیزات کلینیکی سیّار و ارائه خدمات درمانی به دام‌های بزرگ، کوچک و طیور در مناطق محروم روستا‌های ملااره و فامور عرب از توابع بخش جره و بالاده شهرستان کازرون، در جهت کمک رسانی به مناطق محروم عشایر و دامداران صورت گرفت.

مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون تصریح کرد: از جمله اقدامات صورت گرفته توسط این گروه جهادی می‌توان به معاینه، درمان، جراحی، واکسن، توزیع دارو و سم پاشی برای دام‌های بزرگ، کوچک و طیور اشاره کرد.
وی گفت: یکی از اقدامات صورت گرفته آموزش مردم به جهت آگاهی ترک عادت‌های اشتباه، درمان‌های خودسرانه و بدون نسخه دکتر و پیشگیری از بیماری‌ها برای جلوگیری از خسارت‌های جبران نشدنی بوده است.
هاشمی یادآور شد: اغلب مشکلات دام ها، مربوط به بیماری‌های انگلی پوستی به خصوص کنه‌ها بود که خود ناقلین اصلی انگل‌های درونی دیگر همچون تک یاخته‌ها است.
مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون در ادامه تاکید کرد: اغلب دام‌ها به علت چرای مرتعی با کیفیت کم در این مناطق و فصل سال، مثل کاه، عدم استفاده از یونجه و کنسانتره و مواد مکمل غذایی و همراه شدن با زمان شیوع این نوع انگل ها، عدم پیشگیری از شیوع انگل‌ها وسم پاشی مناسب موجب سوء تغذیه و کمبود شد. این خود عاملی است که موجب ضعیف شدن تخمدان و ضعف سیستم ایمنی و باروری دام‌ها می‌گردد.
وی افزود: دانشجویان و اساتید جهادی دامپزشکی در روستا‌ها سعی کردند که با ارائه آگاهی و آموزش‌های لازم به مردم در جهت رفع مشکلات موجود قدم نهاده و درمان مشکلات انگلی کنه‌ای و تنفسی که به دلیل عدم پیشگیری و سم پاشی مناسب و نامناسب بودن جایگاه از لحاظ تهویه و گرد و غبار، بسیاری از دام‌های منطقه را درگیر کرده بود و توزیع رایگان دارو از دیگر اقدامات جهاد گرانه در این مناطق بود.

مسئول جهادی بسیج دانشجویی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد کازرون خاطرنشان کرد: در این مدت تلاش شد تا مشکلات پوستی و ناباروری که به علت عدم پیشگیری، درمان و تغذیه مناسب دام ها، سیکل فحلی که به سمت آنستروس رفته بود، درمان گردد.
وی گفت: عمده‌ترین بیماری بین دام‌های این منطقه تیلریوز بود؛ این بیماری توسط کنه HYALOMMA انتقال می‌یابد. با استفاده از سم کمری FLUMETRINE تمام دام‌های منطقه سم پاشی شدند و برای موارد حاد درمان و نسخه نویسی انجام شد.
هاشمی بیان کرد: در طی این اردو‌ها بیش از ۱۵۰ راس دام گوسفند و بز، بیش از ۳۰ راس گاو و تلیسه و ۱۰۰۰ قطعه انواع ماکیان به صورت رایگان مورد ویزیت، درمان و تزریق واکسن قرار گرفتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *