امروز:جمعه, ۲ آذر
تاریخ انتشار:2016-07-20

مدیر دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب فارس؛

مدیریت نامطلوب منابع آب موجب خشکیدن دریاچه‌ی پریشان

میزان مصرف سالانه آب در استان ۹ میلیارد متر مکعب است که ۸۰ درصد آن از آبخوان‌های زیرزمینی برداشت می‌شود.

وضعیت بحرانی آبخوان‌های زیرزمینی فارس

به گزارش کازرون نگاه، مدیر دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب فارس گفت: میزان مصرف سالانه آب در استان ۹ میلیارد متر مکعب است که ۸۰ درصد آن از آبخوان‌های زیرزمینی برداشت می‌شود.
محمدمهدی شریفی افزود: خشکسالی، مدیریت نامطلوب منابع آب، برداشت‌های بی‌رویه و حفاری‌های غیرمجاز موجب لوله‌زایی و فرو نشست زمین در تعدادی از دشت‌ها استان و خشکیدن دریاچه‌های پریشان کازرون، بختگان نی‌ریز و کافتر اقلید شده‌ و این تالاب ها را به جاده هایی برای تردد خودرو تبدیل کرده است.
وی گفت: از ۱۳۴ محدوده مطالعاتی آب فارس، ۱۰۰ محدوده استانی و ۳۴ محدود با استان های همجوار مشترک است.
احیا و تعادل بخشی منابع موجود، افزایش تغذیه و کاهش تخلیه از آبخوان‌های آب زیرزمینی بهترین راهکار برای برون رفت از این وضعیت بحرانی است.

شریفی با اشاره به بحرانی شدن وضعیت شش دشت قره بلاغ فسا، نی ریز، خرامه، داراب، دراکویه در استان افزود: ۸۰ درصد دشت های استان ممنوعه است.

دشت های ممنوعه به دشت هایی اطلاق می شود که به دلیل برداشت های بی رویه، سطح آب زیرزمینی به شدت پایین رفته به گونه ای که برداشت آب در آنها با مشکل روبه رو می شود.
مدیر دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب فارس گفت: خشکیدن و کسری ۴۶۱ میلیون مترمکعبی مخزن آبخوان های زیرزمینی استان باعث شده، تمام دریاچه ها و تالاب های استان خشک شود.
شریفی افزود: بخشیده شدن حق النظاره چاه های آب کشاورزی و بهره برداری غیرمجاز از چاه های مجاز از دیگر عوامل

امسال ۳۷ میلیارد ریال اعتبار برای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی در استان فارس اعلام شده که تاکنون محقق نشده است.

برداشت های بی رویه آب های زیرزمینی است.

وی، افزایش قیمت حق النظاره ها و نصب کنتور حجمی و هوشمند برای کنترل حجم تحویل آب به کشاورز را از راهکارهای جلوگیری از اضافه برداشت چاه های مجاز اعلام کرد.
مدیر دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب فارس گفت: احیا و تعادل بخشی منابع موجود، افزایش تغذیه و کاهش تخلیه از آبخوان‌های آب زیرزمینی بهترین راهکار برای برون رفت از این وضعیت بحرانی است.
شریفی گفت: امسال ۳۷ میلیارد ریال اعتبار برای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی در استان فارس اعلام شده که تاکنون محقق نشده است.
مدیر دفتر حفاظت و بهره‌برداری منابع آب فارس ادامه داد: سازمان آب منطقه ای فارس در سال ۹۳ و ۹۴ مبادرت به پُر کردن دو هزار و ۶۷۸ چاه غیرمجاز کرد.
شریفی گفت: براساس مصوبه وزارت نیرو باید سه هزار حلقه چاه غیرمجاز دیگر پر شود که از این تعداد امسال ۲۷۰ حلقه چاه پُر و غیر قابل بهره برداری شد.
منبع:خبرگزاری صداوسیما

یک پاسخ به “مدیریت نامطلوب منابع آب موجب خشکیدن دریاچه‌ی پریشان”

  1. تال گفت:

    آب هست ولی کم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *