مدیریت ضعیف در حفر چاه های غیر مجاز در سالهای گذشته، فاجعه ساز بود/باید کشاورز قانونمند را حمایت و تشویق کنیم و در دادن تسهیلات در اولویت قرار دهیم.
فرماندار کازرون در جلسه حفاظت از آب شهرستان کازرون گفت: آب جزو نیازهای اولیه انسان است و حیات و ممات انسان به آن بستگی دارد.
به گزارش کازرون نگاه، جلسه حفاظت از آب باحضور فرماندار شهرستان کازرون ومسئولین شهرستان روز چهارشنبه مورخ ۲۸/۷/۹۵ در محل چشمه ساسان تشکیل گردید.در این جلسه فرماندار شهرستان کازرون با اشاره به منابع آب در جهان افزود: ۹۸ درصد آب موجود در روی کره زمین به علت شوری قابل استفاده نیست و کشور ما به دلیل قرار گرفتن در ناحیه گرم و خشک دارای منابع آب محدودی است و لزوم صرفه جویی در این ماده حیاتی به شدت احساس می شود.
وی ادامه داد: علاوه بر کم بارشی و دیگر عوامل خشکسالی ، استفاده بی رویه و بدون حساب و کتاب از منابع زیرزمینی در به وجود آمدن خشکسالی نقش عمده ای داشته است. علوی با اشاره به آمار تکان دهنده برداشت از آب های زیرزمینی گفت: از سال ۱۳۷۴ تا کنون حدود ۱۶ متر افت آب زیرزمینی را مشاهده کرده ایم.
علوی افزود: در بحث استفاده از آب فاجعه به وجود آورده ایم و تازه به این فکر افتاده ایم که باید چکار کنیم. وی ادامه داد: در حوزه منابع آب و کشاورزی باید قبول کرد ما بد مدیریت کردیم و اگر نگاهی به آمار ده سال گذشته بیندازیم مشاهده می کنیم که بیشترین آمار حفر چاه ها در این زمان بوده است و الان ما با این مشکل دست به گریبان هستیم که آنها را باید پر کنیم و توقعاتی که دولت قبلی بیجا ایجاد کرده بود را پاسخگو باشیم.
وی گفت: با توجه اینکه شغل عمده مردم روستا کشاورزی و دامپروری است ،باید بحث آب مدیریت شود و به نظر بنده پر کردن چاه های آب، آخرین راه حل نیست و باید تلاش کرد راه های بهتری برای این قضیه پیدا کرد چراکه وقتی بحث مهاجرت بی رویه به شهرها و مشکلات حاشیه نشینی را مرور می کنیم متوجه می شویم که اگر می خواهیم این مهاجرت صورت نگیرد باید فکری به حال اشتغال روستاییان کرد و مهم ترین مساله اینجا با توجه به شغل ایشان که اکثرا کشاورزی است، آب می باشد.
علوی ادامه داد: باید زیرساخت ها را درست کنیم. اگر از ده سال گذشته کارحفر چاهها را درست مدیریت کرده بودیم الان با این حجم مشکل مواجه نبودیم. برای مثال سرمایه گذاری که چند سال پیش سرمایه گذاری کرده و حالا درخت هایش به مرحله ثمردهی رسیده است، با پر کردن چاه وی، سرمایه اش نابود می شود لذا مقصر کسانی هستند که در چند سال قبل با صدور مجوز های بی حساب و کتاب چنین معضلی را ایجاد کردند.
فرماندار کازرون افزود: صرف پر کردن چاه مردم و دادن بیلان کار، مشکل را حل نمی کند باید کار درست مدیریت شود. علوی با اشاره به تجربه های موفق بعضی شهرستان ها در تجمیع جاه ها گفت: با ورود داوطلبانه صاحبان چاهها و کمک مسوولان ذی ربط می توان با تجمیع چاهها، مشکل چاه های غیر مجاز را تا حدودی حل کرد تا از مهاجرت به شهرها نیز جلوگیری شود.
وی همچنین گفت: امروز باید دنبال چاره بود و گذشته، گذشته است . جهاد کشاورزی هم باید کمک کند تا با سیستم آبیاری قطره ای مشکل کم آبی را کمتر کند.
علوی در ادامه با اشاره به وضعیت آب شرب پانزده روستای شهرستان که تحت پوشش آبفا نمی باشد گفت: با نصب کنتور برای افراد آنها از میزان مصرف خویش مطلع می شوند و خود افراد وضعیت مصرف خود را کنترل می کنند. وی افزود: عادت چهل پنجاه ساله را نمی توان با یک قوه قهریه و ناگهانی از بین برد بلکه باید با فرهنگ سازی و آرام آرام، مشکلات ناشی از مصرف بی رویه آب را حل کرد.
علوی با اشاره به قیمت بالای کنتور و رانت خواری حاصل از انحصاری بودن شرکت این محصول گفت: باید چند شرکت این کار را به عهده بگیرند. زیرا با توجه به قیمت بالای کنتور و توان مالی اندک کشاورزان ، عملا کاری صورت نخواهد گرفت و باید با دادن وام های کم بهره به روستاییان آنها در خرید و نصب کنتور یاری نمود.
وی در پایان گفت: باید کشاورز قانونمند را تشویق کرد و در دادن تسهیلات وی را در اولویت قرار داد و نباید بار فشار بی قانونی بر انسان های قانون مند وارد شود چراکه آنها که بی قانونی می کنند از طرق مختلف کار خود را پیش می برند.
منبع: روابط عمومی فرمانداری شهرستان کازرون