امروز:یکشنبه, ۴ آذر
تاریخ انتشار:2019-01-27

لزوم حمایت از استارت تاپ های شهری توسط شهرداری ها

حسین موحدیانی: شهرداری ها به صورت سیستماتیک نسبت به شناسایی اولویت ها و مسائل خود اقدام نمایند و حل این مشکلات را به دست استارتاپ ها بسپارند..


کازرون نگاه / حسین موحدیانی

گرچه در کشور ما مدیریت واحد شهری آن طوری که در بسیاری از کشورهای جهان هست وجود ندارد و لیکن با توجه به اینکه شورای شهر یگانه شورایی است که در زمینه مدیریت شهری توسط مردم انتخاب میشود و از نظر قانونی نیز متولی مدیریت شهر هست و از طرفی شهرداری نیز به طور مستقیم زیر نظر شورای شهر میباشد میتوان این توقع را از شهرداری ها داشت که به عنوان متولی اصلی مدیریت شهری در کشور ما باشند و البته این مهم باید با همکاری دقیق و ظریف فیمابین سایر ارگانهای ذینفوذ در بحث مدیریت شهری باشد.
بر هیچکس هم پوشیده نیست که شهرهای ما دست به گریبان بسیاری از مشکلات و معضلات ریز و درشت شهری هستند. آنچه در این وضعیت میتواند باعث حل بسیاری از مشکلات شهری باشد ایجاد گروههای خلاق برای حل مشکلات شهری به شیوه ای هوشمندانه است که البته یکی از بهترین ابزارهای آن نیز اینترنتی و فناوری اطلاعات و سایت ها و اپلیکیشن های موبایلی مناسب هستند.
چند سالی هست که تب استارتاپی در کشور ما و به خصوص کلان شهرهایی مانند تهران و مشهد و اصفهان و … بالا گرفته و به یکی از کلیدواژه های محبوب بین جوان های خلاق تبدیل شده است. به واقع هم کارآفرینی استارتاپی از شیوه هایی است که میتواند افق های روشنی برای اشتغال و نوآوری و بالندگی اقتصادی و علمی کشور ایجاد کند.
اما لازم است حمایت های ویژه از استارتاپ ها به صورت جدی تر و هدفمند تری انجام شود تا با یک معامله برد برد هم ایجاد اشتغال برای جوانان شود، هم رشد خلاقیت و دانش به همراه داشته باشد و هم گرهی از مشکلات دستگاه های اجرایی و مشکلات کشور گشوده شود.
پیشنهاد این است که شهرداری ها به صورت سیستماتیک نسبت به شناسایی اولویت ها و مسائل خود اقدام نمایند و حل این مشکلات را به دست استارتاپ ها بسپارند. ظرفیت بسیار عظیمی که در طیف جوان و پر انرژی و خلاق و با انگیزه وجود دارد به راحتی قابل هدایت و سازماندهی در جهت حل مشکلات شهری میتواند باشد.
البته در سالهای گذشته قدم هایی در این راه برداشته شده که برای شروع بد نبوده و لیکن باید شکل جدی تر و منظم تری به خود بگیرد. صرف اینکه به استارتاپ های برتر جایزه اهدا شود نمیتواند مفید فایده باشد بلکه باید اولا شناسایی مسائل و اولویت ها به درستی انجام گیرد، ثانیا داوری ها و منتورینگ استارتاپ ها با دقت و حرفه ای انجام شود و ثالثا هنگامی که استارتاپی امتیازهای لازم را به دست آورد و جزء برترین ها شناخته شد ساز و کار مشخص و مدونی برای حمایت از این استارتاپ ها جهت رشد و بلوغ و راه اندازی کامل پیش بینی شود. به بیان ساده و خلاصه همچنان که در بخش تجاری و خصوصی شتاب دهنده ها اقدام به شناسایی استارتاپ های برتر کرده و از آنها حمایتهای مختلف در قالب دفتر کار و سرمایه و بازاریابی و ارتباطات و … میکنند شهرداری ها هم میتوانند همین خدمات را در اختیار استارتاپ هایی که به دنبال حل مشکلات شهری هستند با رعایت فرایندهای ویژه خود قرار دهند. سخن آخر اینکه برخی دوستان در زمینه این پیشنهاد میگویند که این کار نباید توسط شهرداری انجام شود و باید به پارکهای علم و فناوری ارجاع شود، در جواب این دوستان باید عرض شود که اول نگاهی به کارنامه پارک های علم و فناوری و هزینه فایده آنها بیندازند، آنگاه حتما در پیشنهاد خود تجدید نظر خواهند نمود.
حسین موحدیانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *