امروز:دوشنبه, ۵ آذر
تاریخ انتشار:2018-04-11

امام جمعه کازرون در جلسه تقسیمات کشوری پیرامون شهرستان کازرون:

ضمن توجه به خواست عموم مردم شهرستان، کارشناسی همه‌جانبه انجام شود/به فرمانداری ویژه کازرون توجه شود

جلسه تقسیمات کشوری پیرامون شهرستان کازرون با حضور جلالی مسوول تقسیمات کشوری وزارت کشور، جمعی از کارشناسان، مسوولان و معتمدین در فرمانداری کازرون برگزار شد.

ضمن توجه به خواست عموم مردم شهرستان، کارشناسی همه‌جانبه انجام شود/به فرمانداری ویژه کازرون توجه شود

تماشای فیلم سخنان مدیرکل تقسیمات کشوری با مردم در پایان خبر

به گزارش کازرون نگاه به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه کازرون،جلسه تقسیمات کشوری پیرامون شهرستان کازرون با حضور جلالی مسوول تقسیمات کشوری وزارت کشور، جمعی از کارشناسان، مسوولان و معتمدین در فرمانداری کازرون برگزار شد.
دراین جلسه حجت الاسلام خرسند امام جمعه کازرون ضمن تشکر از فرماندار کازرون بخاطر پیش بینی چنین جلسه‌ای گفت: دغدغه های جناب فرماندار به حق است و خود ما نیز این دغدغه‌ها را داریم. بنده دوست داشتم که این جلسه برای موضوع مهمتری همچون عمران و آبادی شهرستان تشکیل می شد. این سوال را می‌خواهم مطرح کنم که واقعا با این مباحث ما به کجا می رسیم و چه بدست می‌آوریم.آیا چیزهایی را که بدست می آوریم بیشتر است یا آن چیزهایی را که از دست می دهیم؟!
وی با انتقاد از شرایط کنونی شهرستان آرامی با سابقه چندهزار سال تمدن ادامه داد:یکی از اقدامات خوب دولت آقای روحانی این بود که ۵ سال این بحث تقسیمات کشوری را بست. چرا که پیش از آن مقداری مباحث بی حساب و کتاب باز شده بود.اما الان که این بحث باز شده، ضمن عرض پوزش باید بگویم که مقداری بی حساب و کتاب است که انتظار می‌رود با کارشناسی همه جانبه و میدانی دنبال شود،که البته این تقاضا صرف کازرون نیست.
امام جمعه کازرون با اشاره به شباهت این تقسیمات به جراحی و تاکید بر کارشناسی دقیق گفت: این بحث همچون عمل جراحی است.برای جراحی ابتدا درد و درمان باید تشخیص داده شود، مکان متناسب و پزشک متخصص برای جراحی باشد. نه اینکه به یکباره دست و پای فرد قطع شود.اگر ما بدون معیار این بحث را در کشور باز کنیم،هر روستایی در کشور تمایل به مرکز دهستان شدن داشته و به همین ترتیب تا استان شدن شهرستان ها پیش می رود.
وی با تاکید بر توجه همه جانبه به خواست عموم مردم و شرایط تقسیمات کشوری بیان داشت:هدف از تقسیمات کشور، سهولت اداره منطقه، تامین امنیت و بهبود اوضاع اجتماعی و اقتصادی است. باید ببینم که آیا این مسائل با توجه به مباحث مطرح شده در شهرستان ما لحاظ شده است،وگرنه بنده به صورت کلی اعلام کرده ام که ما مخالف توسعه و پیشرفت هیچ منطقه ای نیستیم.


حجت الاسلام خرسند افزود:اگر بناست جایی آباد شده و رونق پیدا کند، نباید به قیمت خراب شدن جای دیگر باشد. اکنون مردم معترضند و بجز مردم خود قائمیه، سایر مناطق یا کاملا مخالفند، یا تمایل چندانی نداشته و یا بی طرفند. نظرم این بود که مسوولان بیایند و ببینند، البته نمی دانم جناب جلالی به چه مناطقی رفته و چه شنیده‌اند، اما اگر شنیده‌ها و دیده‌های ایشان و ما منطق باشد، باید حداقل بپذیرند که دقت بیشتری روی مسئله باید داشته باشند.
وی با اشاره به دیگر مشکلات مهم شهرستان و نیاز به رفع آنها گفت: الان شهرستان های هم ردیف کازرون در همین استان، در حال پیگیری بحث الحاق به دریا، راه آهن و پرواز بین المللی در فرودگاه خود هستند. اما ما درگیر این هستیم که فلان روستا جزو کدام منطقه باشد. در جلسه دوستانه اخیر با نماینده شهرستان نیز عرض کردم که آیا واقعا الان مشکل شهرستان کازرون همین مشکل است؟ بیایید به مسائل دیگر مردم از جمله تونل و بیمارستان توجه کنید.
امام جمعه کازرون اضافه کرد: همین امسال استان فارس بیشترین تلفات جاده ای داشته که در فارس بیشترین تلفات را کازرون داشته است. آیا بخشی از آن مربوط به جاده‌های مواصلاتی این شهرستان نیست که کشش نداشته و عمدتا هم کوهستانی هستند. خب این وقت را صرف این مسائل بکنیم.
حجت الاسلام خرسند با اشاره به کم لطفی‌های صورت گرفته از گذشته در حق شهرستان کازرون خاطر نشان کرد: آقای فرماندار ما با شما نیز همدردیم، اما نباید فقط به معلول ها بپردازیم، بلکه به دلایل نیز بپردازیم. اگر مردم برای یک تونل تجمع می‌کنند علتش چیست، اگر مدیریت شهرستان در زمان مقتضی این بحث را حل می‌کرد، وضعیت به این شکل پیش نمی‌رفت.
وی با اشاره به سابقه و تمدن مردم کازرون اذعان داشت: سابقه شهرستان کازرون و کازرونی ها در برابر استعمار که باعث شد انگلیسی‌ها در اینجا شکست بخورند گویای هویت این مردم است. افتخار میکنیم که در بحث ملی شدن صنعت نفت یکی از شهرستانهای فعال کشور، کازرون بوده است. مفتخریم که در راه انقلاب اسلامی یکی از ۱۱ شهرهایی که حکومت نظامی و بیشترین تظاهرات داشته شهرستان کازرون بوده و در جنگ تحمیلی نیز ۱۳۰۰ شهید داده است. که اینها نشان می دهد سابقه این شهرغیر از تاریخ ایران و تاریخ اسلام، درخشان و افتخارآمیز است.

امام جمعه کازرون با تاکید بر اینکه تنها نباید مردم را مقصر بدانیم، بلکه ببینیم علت این اتفاقات چیست بیان کرد: شاید بنده مسوول، گاهی مقصر بوده ام و باید بپذیرم. تنها نباید مردم را مقصر دانست، مردمی که امروز در آفتاب ایستاده‌اند بیکار نیستند، همه کار و زندگی دارند، پس چه مسئله‌ای باعث شده که به اینجا آمده‌اند. علی‌رغم اینکه دیروز حجم زیادی مراجعه به من بود و تاکیدم نیز بر این بود که لازم نیست مردم بیایند و درجلسه ای تعدادی خواص حرفشان را می زنند،اما می‌بینیم باز آمدند.بجای مقصر دانستن مردم باید به کسانی که مسبب این مسایل هستند تذکر بدهیم. که البته تغییری هم در روش ایشان احساس نمی‌کنیم وهمچنان کار صورت گرفته راصحیح دانسته وبعضا معترضین را جزو مردم به حساب نمی آورند.

حجت الاسلام خرسند با اشاره به محدوده جدایی درطرح درخواستی گفت:بهرحال بناست شهرستانی اینجا بوجود بیایدکه عرض کردیم مخالف نیستیم،اما این قرار نیست که شهرستانی از هویتش کم شود. شهرستانی که در حال بوجود آمدن است چیزی نزدیک به نصف مساحت کازرون رامیخواهد بگیرد که از شرق تا غرب کازرون همچون شکل نعل اسبی از روی نقشه راجدا می کند. تمام جاده‌های اصلی ورودی و خروجی کازرون بجز جاده فراشبند در حوزه آن شهرستان قرار می‌گیرد.آیا مردم این شهر حق اعتراض ندارند.
وی افزود:می‌گویند چه فرقی میکند که جاده‌ای‌ جزء شهر دیگری باشد. می‌گوییم ما که همیشه مسوُول نیستیم؛ زمانی بوشهر و هرمزگان جزو فارس بوده است که البته اداره بعضی از شهرهای همان استانها جزو همین فرمانداری شهرستان کازرون بوده است.اما اکنون با توجه به بحث الحاق استان فارس به دریا که در دولت قبل تصویب شده، دولت کنونی نیز نظرش مثبت است و در شورای عالی امنیت ملی نیز تصویب شده است،حال به دو استانی که زمانی همه اش جزو فارس بوده است می گویند اجازه بدهید قسمت کوچکی از فارس بواسطه این استانها به دریا ملحق شود،اجازه نمی دهند خُب این چه فرقی می‌کند.آینده نیز شاید همچون این مسئله برای کازرون اتفاق بیفتد.
امام جمعه کازرون ادامه داد:حال بحث یکپارچگی محیط زیست دریاچه پریشان و دشت برم و زیستگاه حفاظت شده کوهمره نودان وهمچنین مجموعه تاریخی بیشاپور، غار شاپور و تنگ چوگان که در مرحله ثبت جهانی است جزء هویتهای تاریخی هستند، می‌فرمایند برخی رعایت شده که تشکر می کنیم.قطعا نظر دوستان هم در تقسیمات کشوری،نظر خیری است اما میخواهیم بگوییم که خود را بجای مردم بگذارید. حساسیت‌های مردم را باید در نظر بگیریم.
وی با اشاره به اینکه این کار چه میزان در حل مشکلات اقتصادی تاثیر دارد گفت:حال دولت دوست دارد قائمیه را شهرستان بکند، ما مخالف نیستیم. گرچه همین الان نیز بخشهایی داریم که شرایطشان بیشتر از قایمیه است. بنده خبر دارم که قولهایی نیز افراد به بخش های دیگر داده اند، که اگر این اتفاق رخ بدهد، بعدا هم شهرستان شدن جاهای دیگر دنبال می‌شود.آیا دولت توانایی این را دارد که شهرستانی را به چند شهرستان تقسیم کند و آیا به مصلحت کشور آنهم در شرایط کنونی است. آیا با این کار مشکلات اقتصاد خانواده ها و اشتغال جوانان ما حل می شود؟


حجت الاسلام خرسند با توصیه به کارشناسان و تاکید بر در نظر گرفتن همه مسائل اظهار کرد:یکی از وظایف وزارت کشور تقسیمات کشوری است،اما وظیفه مهمترش اداره و امنیت کشور است. این بحث را به جایی برسانیم اما آیا شرایط برای این کار مهیا هست.
وی با انتقاد از برخی اتفاقات در فضای مجازی که بعضا منجر به بی تقوایی می‌شود بیان داشت:بنده از این وضعیت رنج می‌برم که در فضاهای مجازی مطالبی نوشته می شود و برخی بی‌تقوایی و توهین می‌کنند که بعضا نه تنها به فرد،بلکه به مجموعه و مردمی صورت می‌گیرد که اینها بوی فتنه انگیزی می‌دهد.مسایلی که در سوریه و عراق اتفاق افتاد کار یک روز و دو روز نبود، بلکه ریشه آن در بدبینی‌هایی بود که سالیان دراز بین مناطق مختلف بوجود اوردند و به اندازه‌ای دامن زده شد که برادر کشی راه افتاد.البته ما به برکت اسلام، نظام،مراجع و مقام معظم رهبری به آن مسایل نخواهیم رسید اما از بابت هشدار باید بیان کرد.ارامش کشور امروز از همه چیز برای ما مهمتر است.
امام جمعه کازرون در ادامه به بحث فرمانداری ویژه کازرون اشاره کرد و گفت: اگر میخواهید با ارفاق منطقه‌ای را شهرستان بکنید، در بحث فرمانداری ویژه نیز همان ارفاق شامل شهرستان کازرون بشود و یا حتی فراتر اگر بناست استانی بوجود بیاید،کازرون با آن قدمت طولانی که خیلی از مراکز استان‌های اطراف نیز قبلا جزء کازرون بوده‌اند، شرایط ویژه‌ای دارد.
وی افزود:وگرنه بنده به شخصه به این تقسیمات کشوری به دید الهی نگاه می‌کنم که هویت ما ایران، دینمان اسلام و مذهبمان اهل بیت است و مربوط به مرزهای جغرافیایی هم نیستند. وقتی هم، انسان را در قبر می‌گذارند از دین و اعتقاداتش سوال میکنند نه اینکه کجا زندگی کرده است. اما در سبک زندگی کنونی، تقسیمات کشوری، توسعه کشور و برخورداری از امکانات در این موضوع نقش دارد. کما اینکه می‌بینیم استانهای کشور از بودجه و امکانات کشور به طور یکسان برخوردار نیستند.
حجت الاسلام خرسند با تاکید بر انتقال مسایل به طور منطقی و فارغ از احساسات بیان کرد: اینکه دکتر جلالی شخصا به شهرستان تشریف آوردند نشانه حسن نیت ایشان است. که امیدوارم ضمن مشورت با طیف‌های مختلف و جمع بندی جامعی که می‌کنند، انشاله بتوانند تصمیمی که رضایت خدا و مردم را در پی داشته باشد بگیرند. از عزیزان و نخبگان می‌خواهم که مسایل حساب شده و منطقی و فارغ از احساسات منتقل شود.
وی اضافه کرد: بنده نیز به سهم خودم انچه وظیفه‌ام بود به مسوُولین گفته و در خطبه‌ها بیان کردم. به همه مسوولین نیز می گویم که اعتراض حق مردم است. چگونگی اعتراضات دست ما نیست و ممکن است شعاری که نباید هم داده شود. اما اصل اعتراضات را بجا و بحق می‌دانم چون مردم احساس می‌کنند تاریخ، جغرافیا و هویتشان مورد کم لطفی قرار می‌گیرد. اگر این حد و حدودها رعایت شود، ما با توسعه هیچ منطقه ای مخالف نیستیم.

یک پاسخ به “ضمن توجه به خواست عموم مردم شهرستان، کارشناسی همه‌جانبه انجام شود/به فرمانداری ویژه کازرون توجه شود”

  1. حسین دوستدار کازرون گفت:

    دشت برم هویت طبیعی و تاریخی کازرون است . دهستان انارستان هم همین طور . از خونمان می گذریم ولی از هویت مان ، شناسنامه مان و پاره تنمان نمی گذریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *