پروژه شرکت نفت خشت و کنارتخته شهرستان کازرون، در سال ۱۳۸۶ با ۱۶ میدان نفتی کلنگ زنی شد.
این پروژه با وجود مشکلاتی چون ایجاد آلایندگی در منطقه اما می تواند در حوزه اشتغال زایی، تولید و اقتصاد در منطقه، استان و کشور بسیار مفید و تاثیر گذار باشد.
این پروژه مهم در حالی است که بعد از ۱۵ سال، هنوز به بهره برداری کامل نرسیده است.
میدان نفتی خشت و کنارتخته که تحت نظارت شرکت نفت مناطق مرکزی ایران است و بهره برداری آن با شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی می باشد، پس از سالها سکوت و فراموشی، با تلاش مسیولین شهرستانی، در دی ماه سال ۱۴۰۰ شروع به کار شد اما بعد از ۶ ماه تولید متوقف گردید و اکنون در تعطیلی کامل به سر می برد.
محمدعلی بخرد، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان کازرون در ارتباط با دلیل تعطیلی شرکت نفت خشت و کنارتخته با اشاره به پیگیری های مکرر عباسی دوانی نماینده شهرستان های کازرون و کوهچنار، مدیر عامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران و معاونت شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: راهاندازی طرح اضطراری این پروژه که در سال ۱۳۸۵ کلنگ زنی و چندین سال متوقف شده بود و به حالت طلسم درامده بود، کمک قابل قبولی جهت راه اندازی کل پروژه و تولید دائم و مستمر بوده است.
بخرد گفت: در طرح اضطراری که در دی ماه سال ۱۴۰۰ عملیاتی شد، سه حلقه چاه شامل چاه های ۱، ۲ و ۳ ،با تولید حدود ۹ هزار بشکه نفت در روز راه اندازی شد که شاهد تولید حدود ۱ میلیون بشکه نفت سبک در بازده زمانی ۶ ماه بودیم و این نتیجه قابل قبولی برای آزمونی با ریسک بالا بود.
وی هدف اصلی راه اندازی طرح اضطراری و نفتی شدن میدان خشت و کنارتخته را جهت تسریع در تکمیل کل پروزه دانست و عنوان کرد: در کنار تولید، ایمنی سایت های نفت و گاز از اهداف بسیار مهم و مورد توجه خاص میباشد.
فرماندار ویژه شهرستان کازرون، استمرار تولید را نتیجه شرایط ایجاد شده از لحاظ ایمنی در سایت عنوان کرد و تصریح نمود: در بازده زمانی عملیاتی نمودن طرح اضطراری، موضوعات ایمنی از موارد مهم و قابل تامل بود که البته مسیولین مربوطه با رعایت کامل همه موارد خطر ریسک پذیری را هم به جان خریدند و الحمدالله از این آزمایش سربلند بیرون آمدند و توانستند اعتماد مسؤولین بالا و مرکز را جلب کنند تا در ادامه، راه هموارتر باشد و مشکلات مرتفع گردد.
او در ادامه با اشاره به تلاش و پیگیریهای مسؤولین شرکت نفت تصریحکرد: این پروژه اکنون در مرحله انتخاب پیمانکار اصلی جهت تکمیل پروژه و راه اندازی کل پروژه است و به طور جد در حال پیگیری است که انشاالله تا حدود یکسال آینده به بهره برداری کامل خواهد رسید.