به گزارش کازرون نگاه، به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه کازرون، جلسه هماهنگی برگزاری مراسم بزرگداشت حضرت سلمان فارسی در دفتر امام جمعه کازرون برگزار شد.
در ابتدای این جلسه حجت الاسلام خرسند امام جمعه کازرون، با اشاره به روز سلمان فارسی گفت: روز هفتم صفر (در سال جاری مصادف با روز چهارشنبه ۲۵ مهرماه ۹۷) به روایتی روز رحلت ایشان بوده و به نام روز بزرگداشت حضرت سلمان فارسی صحابی بزرگ پیامبر نامگذاری شده که لازم است در شهرستان کازرون با توجه به اسناد و شواهد انتساب حضرت سلمان به کازرون، جهت تکریم و شناخت هرچه بهتر ایشان برنامه هایی برگزار شود. که بر اساس شواهد و قراین، پیامبر هم نامه هایی به خانواده سلمان در کازرون ارسال می کردند، که یکی از دلایلی است که گفته می شود ایشان اهل کازرون بوده اند.
وی در ادامه به بیان عظمت سلمان فارسی پرداخته و تصریح کرد: در باب عظمت ایشان همین بس که در بین اصحاب پیامبر، تعدادی ازین اصحاب مورد عنایت ویژه و خواص بودند که پیامبر علاقه و توجه خاصی به آنان داشت و در راس اینها حضرت سلمان فارسی است. چنانچه پیامبر اسلام (ص) در روایاتی می فرمایند که سلمان از ما اهل بیت است. کسی که به سلمان جفا کند، به من جفا کرده است.
امام جمعه کازرون با شاره به روح حقیقت جوی حضرت سلمان بیان داشت: به جهت سن با برکتی که ایشان داشتند، به شرق و غرب عالم در ان زمان سفر داشتند. در بین علمای یهود، زرتشتیت و مسیحیت حضور یافتند اما هیچکدام نتوانست حس حقیقت جوی ایشان را ارضا کنند. سپس با توجه به نقل هایی که در ادیان دیگر شنیدند که پیامبر اخرالزمان می اید، به حجاز سفر کردند و پس از ظهور اسلام در مدینه به دین اسلام و یاران پیامبراکرم گرویدند.
وی با تاکید بر اینکه ابعاد شخصیتی این بزرگوار ناشناخته مانده است اظهار داشت: در سالهای اخیر نیز که در فضاهای مجازی بر تقابل ملی گرایی و اسلام تکیه می کنند، در حق ایشان جفا شده است. وظیفه ما در قبال ایشان به عنوان صحابی پیامبر، فردی تاثیر گذار در ایران و اسلام و به عنوان تجلیل از یک همشهری است.
حجت الاسلام خرسند ضمن بیان بخشی از اقدامات صورت گرفته جهت تجلیل از ایشان افزود: پیش از این شاید اولین شهر در کشور بودیم که بزرگداشت ایشان در سالهای پیش برگزار شد و همچنین نامگذاری دانشگاه سلمان به نام ایشان، نامگذاری پارک، خیابان و ساخت و نصب تندیسی از ایشان صورت گرفته است. که البته متاسفانه جسارتی نیز به مجسمه ایشان صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه به طور سالانه باید چند جلسه داشته باشیم که بتوانیم شخصیت ایشان را بهتر به مردم معرفی کنیم تصریح کرد: هفتم صفر نیز بنا به قولی روز وفات ایشان است.قبر حضرت سلمان در مدائن است که زمانی جزو ایران بوده و ایشان نیز استاندار مدائن بودند. لذا مناسب هست علاوه بر برگزاری مراسم بزرگداشت ایشان، توجهاتی ازجمله فضاسازی، همایشی با حضور اساتید همه دانشگاهها به میزبانی دانشگاه سلمان و برنامه های فرهنگی از جمله شعرخوانی برگزار شود.
امام جمعه کازرون ضمن اشاره به برگزاری کنگره دوم بزرگداشت حضرت سلمان فارسی اظهار کرد: می توان کنگره دوم را نیز در چند سال آینده برگزار کرد. که البته این کنگره ها بهانه ای برای تحقیق و مطالعات و تالیف کتب است. همچنین باید از اینگونه کارها هم به جهت بعد ملکوتی ایشان و هم معرفی چهره تاثیر گذارشان در تاریخ ایران و اسلام حمایت شود.
در ادامه حجت الاسلام صحرایی مدیر حوزه علمیه صالحیه کازرون با اشاره به اینکه حضرت سلمان نماد ما پارسیان در صدر اسلام است بیان داشت: همانطور که مستحضرید، در کازرون نقاطی منتسب به ایشان است که از آن جمله می توان به مسجد ملابرات (مسجد عتیق)، محله و قبرستان سلمانی ها که پیرامون مسجد ملابرات بوده است، نام برد.
وی افزود: اگر برروی این نمادها کار شود و محققین بررسی کنند، خیلی بهتر می شود ایشان را معرفی کرد. یا در بحث دشت ارژن که قدمگاه حضرت سلمان است و قبلا جزو کازرون بوده و به تاریخ کازرون ملحق می شود نیز می توان پرداخت. همچنین اینکه کنگره به طور چندسال یکبار مناسب است، اما برای بزرگداشت سالانه می توان به صورت همایش برگزار کرد.
سپس صحرابان مسوول فرهنگی ناحیه مقاومت سپاه کازرون با اشاره به انتساب مسجد ملابرات به حضرت سلمان بیان داشت: با توجه به این انتساب، مناسب است که مراسم در مسجد ملابرات برگزار شود. همچنین در کنار همایش علمی دانشگاهیان، حوزویان نیز قرار بگیرد تا محتوا مطلوب شود. برای سخنرانی نیز میتوان از سخنرانان برجسته کشوری که تخصص لازم در این بحث را نیز دارند همچون دکتر رجبی دوانی استفاده کرد.