امروز:چهارشنبه, ۳۰ آبان
تاریخ انتشار:2018-07-25

جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان کازرون برگزار شد

نظارت و مدیریت برنامه ها و مراسمات جشن، نامگذاری اماکن، تجلیل از اصحاب رسانه، ترمیم و ساماندهی تابلوهای تصاویر شهدا، ساماندهی قبرستان ها از جمله دستورات جلسه بود.

به گزارش کازرون نگاه به نقل از روابط عمومی دفتر امام جمعه کازرون، جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان کازرون صبح چهارشنبه (۳ مرداد ۹۷) در دفتر امام جمعه کازرون برگزار و به مواردی از جمله نامگذاری خیابان و اماکن به نام شخصیت‌های شهرستان، تجلیل از اصحاب رسانه، ترمیم و ساماندهی تابلوهای تصاویر شهدا، ساماندهی قبرستان ها و مراسم ترحیم و همچنین نظارت و مدیریت برنامه ها و مراسمات جشن پرداخته شد.

در ابتدای جلسه مرحمتی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان کازرون به بیان دستورات جلسه پرداخت و گفت: اولین دستور جلسه نامگذاری یکی از میادین و خیابان های اصلی شهر به نام آیت الله ایمانی نماینده سابق ولی فقیه و امام جمعه شیراز است که منشا خدمات و برکات فراوانی بوده اند. که علاوه بر این پیشنهاد می شود تا مکان های فرهنگی و مذهبی نیز به نام ایشان نامگذاری شود.

وی در موضوع بعدی به پیگیری تجلیل از خبرنگاران و اصحاب مطبوعات شهرستان اشاره کرد: شهرستان کازرون بعد از شیراز، بیشترین میزان نشریات و جراید محلی دارد. وظیفه ادارات است که سالیانه حداقل یکبار برنامه تجلیل از اصحاب رسانه شامل مدیران مسوول، سردبیران و خبرنگاران که پل ارتباطی مردم و مسوولین هستند را برگزار کنند.

مرحمتی ادامه داد: گلایه ای که از برخی مدیران ادارات هست، این بوده که حتی عضو نشریات شهرستان هم نیستند. که ضمن حمایت و عضویت، جوابگوی مطالبات مردمی در رسانه ها و مطبوعات باشند.

وی در ادامه دستور جلسه بعدی را نامگذاری خیابان ها به نام دو شهید خبرنگار در دوران دفاع مقدس عنوان کرد: شهید جلال نوبهار و شهید عبدالحمید مرحمتی از خبرنگاران روزنامه جمهوری اسلامی بودند که از شهرداری و شورای محترم پیشنهاد می شود که دو خیابان هم به نام این دو شهید عزیز نامگذاری شود.

مرحمتی گفت: بحث دیگر ترمیم و ساماندهی تابلوهای شهدای شهرستان است که نیاز به تعویض دارند. همچنین مبحث بعدی ساماندهی قبرستان و حذف تشریفات زائد در مراسم ختم اموات است که نیاز به مدیریت دارند.

 

سپس حجت الاسلام خرسند امام جمعه کازرون ضمن تبریک به مناسبت ولادت امام رضا (ع) بیان داشت: این جلسه مدتی بود که برگزار نمی شد که اداره ارشاد لازم است دبیرخانه را قوی کنند تا جلسه به صورت ماهانه و منظم برگزار شود. نکته بعد اینکه مسوولین و روسای ادارات سعی کنند که حتما حضور داشته باشند. چرا که اینجا سیاستگذاری کلان فرهنگی شهرستان و موضوعات مرتبط فرهنگی شهرستان است که خود مسوول باید حتی المقدور حضور داشته باشد و دبیرخانه هم از مسوولینی که حضور ندارند و یا کم می آیند توضیح بخواهد. جلسه هم وقتی باشد که خود آقای فرماندار هم بتوانند شرکت کنند.

امام جمعه کازرون در رابطه با نامگذاری اماکن به نام شخصیت ها بیان داشت: این نامگذاری ها نمادی از قدردانی از شخصیت ها و همچنین نوعی فرهنگسازی است. آیت الله ایمانی الحق خدمات بینظیری در شهرستان کازرون داشتند که شخصیتی در ردیف ایشان نداریم که اینچنین موثر بوده باشند. لذا ضرورت دارد اماکنی به نام ایشان نامگذاری شود و شهرداری این موضوع را بررسی کرده و در جلسه آینده پیشنهادی ارائه شود.

وی افزود: البته در نامگذاری ها سعی شود که نامی حذف نشود، چرا که ممکن است نام جدید به طور شایسته در افکار عمومی جایگزین نشود. برای مثال بیمارستان ۲۱۰ تختخوابی می تواند گزینه قابل توجه ای باشد. نامگذاری خیابان به نام دو شهدای بزرگوار هم بررسی شود که در صورت امکان می توان انجام داد. حتی نامگذاری مراکز فرهنگی به نام شخصیت های فرهنگی همچون مرحوم مرحمتی نیز می توان بررسی کرد که ایشان از شخصیت هایی بوده که سی سال محوریت فعالیتهای فرهنگی در کازرون بوده اند.

حجت الاسلام خرسند در ادامه با اشاره به موضوع  خبرنگار تصریح کرد: نشریاتی که در شهرستان هستند نیاز به حمایت دارند که حتی به زحمت در حال اداره این نشریات هستند. معمولا درآمد نشریات از راه جذب آگهی هاست که لازم است مسوولان ادارات اولویت انتشار آگهی های خود را به نشریات محلی اختصاص داده و به موضوع داشتن اشتراک نشریات توجه کنند که فرمانداری می تواند در این زمینه اقداماتی را انجام دهد.

وی اضافه کرد: نشریات، پیشنهادها و انتقدات را بنویسند و روابط عمومی ادارات هم از طریق نشریات به مردم پاسخگو باشند. مدیری که به نشریات بها نمی دهد، این یعنی اینکه هم از انتقاد سازنده و پیشنهاد فرار می کند و نیاز به آن ندارد. مسوولین باید مقداری سعه صدر خود را نسبت به شنیدن انتقادات بالا ببرند.

امام جمعه کازرون بیان نمود: نشریات هم باید حساسیت ها و خطوط قرمز رعایت کنند. گرچه فضای مجازی امروزه تا حدودی عرصه را از مطبوعات گرفته و برخورد آنچنانی هم نمی شود انجام داد. نشریات و سایتهای شهرستان را باید کمک کرد که کانال های رسمی برای بیان انتقادات وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر تعهد خبرنگار به رسالت خود گفت: خود خبرنگار باید متعهد باشد و هر مطلبی را ننویسد. مرحوم شفیعی خبرنگاری بسیار متدین بود. ایشان در موضوعی بین دو مجموعه حاضر نشد که با متن خود باعث ایجاد و افزایش اختلافات شود و از بنده خواست تا با ورود به قضیه، مسئله حل شود. خبرنگار باید در فضای کنونی کشور با توجه به اینکه دشمن با شایعه سازی قصد ایجاد ناامنی دارد، حساسیت داشته و هر مطلبی را منتشر نکند.

حجت الاسلام خرسند اضافه کرد: پیشنهاد ما این هست که  برای تجلیل از خبرنگاران، بجای اینکه هر اداره بطور جداگانه مراسمی را ترتیب دهد که ممکن است آنچنان که باید، نباشد، شاید مناسبتر باشد که اداره ارشاد شهرستان با همکاری دیگر ادارات مراسمی را جهت تجلیل از خبرنگاران برگزار کند که در این صورت باشکوه خواهد شد.

وی با اشاره به بحث ساماندهی قبور و مسوولیت شهرداری در این زمینه بیان کرد: قبرستان های کازرون در وضعیت مناسبی قرار ندارد. بعضا تشریفاتی وجود دارد که در شهرهای دیگر کمتر دیده شده و اگر رها شود، مشکلات و هزینه هایی را برای مردم به دنبال دارد که باید مدیریت شود

امام جمعه کازرون ادامه داد: ضمن ممانعت از این رها شدگی، یکسان سازی قبور و تصاویر همچون شهرهای مختلف از اقداماتی است که باید صورت بگیرد تا مانع از چشم و هم چشمی و هزینه های گزاف برای خانواده‌ی متوفی شود. در زمینه مدیریت قبرستان، سیاستگذاری و نظارت مربوط به شهرداری است که لازم است با ورود شهرداری مانع از مشکلات و تخلفات موجود شود.

وی پیرامون مجالس ترحیم و لزوم ورود سازمان تبلیغات، حوزه علمیه و دفتر امام جمعه برای فرهنگسازی و ساماندهی مناسب در این زمینه تصریح کرد: در گذشته در مراسمات ختم، قرآن‌خوانی، سخنرانی و منبرهایی وجود داشت که امروز برداشته شده و جای خود را به شعرخوانی و مدح متوفی داده است که منجر به شیون خانواده داغدار می شود و خود نیز کراهت دارد. بنابراین با محوریت سازمان تبلیغات اسلامی لازم است این کار نیز دنبال شود.

حجت الاسلام خرسند در ادامه ضمن تقدیر از خدمات عباسی مدیریت سابق اداره آموزش و پرورش شهرستان کازرون، حضور یزدانی سرپرست جدید این اداره و انتصاب جانشین جدید فرماندهی انتظامی شهرستان را تبریک گفته و برای ایشان آرزوی موفقیت کرد.

 

سپس مرحمتی سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان کازرون با ابراز تاسف از اقدام برخی هنرمندان برای کسب مجوز اجرا از اداره کل استان بجای درخواست از اداره شهرستان گفت: مدتی است که به طور مرتب درخواست برای اجرای برنامه جُنگ شادی وجود دارد. به طوری که در یک ماه گذشته حداقل ده مورد تقاضا وجود داشته‌ که اکثریت آن را رد کرده‌ایم.

وی افزود: لازم است برای اجرای هرگونه جُنگ شادی و یا کنسرت در کازرون، از اداره همین شهرستان درخواست مجوز صورت گیرد و با تایید شورای فرهنگی، در صورتی که با فرهنگ کازرون مغایرت نداشته باشد، از آن دفاع می کنیم و برگزار خواهد شد.

سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان کازرون با اشاره به جنگ شادی‌ که در هفته گذشته برگزار شد بیان کرد: بعضا درخواست کنندگان اجرای برنامه، مطالب و کارهایی که مجاز است را در قالب سی‌دی به ما و یا استان ارائه می دهند، اما پس از کسب مجوز و در اجرای جُنگ، ازقانون تخطی کرده و کارهایی را انجام می دهند که در مجوز آنها اصلا نیامده است.

مرحمتی اضافه کرد: ما به شدت پیگیر بحث جُنگ شادی هفته گذشته در سالن شهید عسکری هستم و با مسوول محترم بسیج دانشجویی نیز صحبت کرده‌ایم. در حال پیگیری تمامی مستندات هستیم که اگر تخطی صورت گرفته باشد، هم از طریق دادستانی و هم از طریق اداره کل ارشاد فارس اقداماتی صورت بگیرد.

 

امام جمعه کازرون نیز پیرامون وقوع تخلف در برخی مراسمات بیان کرد: چند نکته لازم است بیان شود. یکی اینکه ما با شادی مردم مخالف نیستیم اما باید شئونات عرفی و شرعی هر منطقه ای رعایت شود که ممکن است این عرف با مناطق دیگر مغایر باشد.

وی افزود: نکته دیگر اینکه برخی از این گروه‌ها بدنبال ترویج فرهنگ، هنر و شادی مردم نبوده، بلکه به دنبال سود مالی خود هستند. این درحالی است که می‌بینیم مثلا هنرمند خطاطی برای برپایی نمایشگاه خود حتی نیاز به تامین مبلغ کمی دارد. کازرون در زمینه های مختلف هنرمندان فراوانی دارد، خب از ظرفیت های خود شهرستان استفاده شود.

حجت الاسلام خرسند با تاکید بر لزوم هماهنگی برای برگزاری مراسمات اذعان داشت: این مراسمات باید هم مصوبه شورای فرهنگ عمومی و همچنین مراجع لازم را داشته باشد و همه تبعات کار را در نظر بگیرند. اداره کل استان نیز باید صدور مجوزات را  به اداره شهرستان ارجاع دهد و با هماهنگی اداره و در صورت وجود مصلحت انجام شود.

وی با ابراز تاسف از قبح شکنی و حرمت‌شکنی های صورت گرفته در برخی مراسمات گفت: چندماه گذشته نیز با نقش کم و بیش برخی دستگاه‌های فرهنگی، مراسمی برگزار شد که با حرکات سخیف و چندش‌آوری همراه بود. لذا حتما باید نظارت شده و با عرف کازرون توجه شود تا شاهد حرمت شکنی در کازرون نباشیم.

امام جمعه کازرون اضافه کرد: در صورت ارائه کار خوب و سالم، خود ما نیز شرکت خواهیم کرد. اما اگر بخواهند کار مبتذلی صورت بگیرد و ساختارشکنی کنند، هیچ دستگاهی نباید اجازه دهد. پسوند اداره فرهنگ و ارشاد نیز اسلامی است، به همین منظور باید رعایت مسائل اسلامی و شرعی بشود.

 

در ادامه جلسه باقری شهردار کازرون با تاکید بر تداوم تشکیل جلسات گفت: این جلسه در صورت تداوم، اثرات بیشتری به دنبال خواهد داشت. چنانچه تاخیر در تشکیل جلسات همانطور که بیان شد چالش ها و ضعف هایی را به همراه دارد.

وی راجع به نامگذاری امکان به نام چهره‌های کازرونی بیان داشت: همه ما وظیفه داریم که از چهره های ماندگار شهرستان در حد امکان و اختیار تقدیر و تشکر کنیم و یادشان را گرامی بداریم که خود به نوعی فرهنگسازی است. که در زمینه نامگذاری پس از ارسال پیشنهادات به شورای شهر، بررسی خواهد شد.

شهردار کازرون درباره موضوع تجلیل از خبرنگاران تصریح کرد: ما نیز عقیده داریم که اگر برخی کارهای صورت گرفته در شهر، به صورت متمرکز انجام پذیرد، هم شاهد بالا رفتن کیفیت و هم صرفه جویی در زمینه بیت المال خواهیم بود که این مراسم نیز به همین ترتیب است.

وی با اشاره به موضوع ترمیم و ساماندهی تابلوهای عکس شهدای شهرستان اذعان داشت: با محوریت بنیاد شهید جلسه ای با حضور ارگان های مرتبط تشکیل خواهد شد و در آن به طرح نماد جدید پرداخته بشود. که با توجه به میزان هزینه تخمینی، لازم است که دیگر نهادها نیز برای ارتقا کیفی این موارد به شهرداری کمک کرده و اعتباراتی در نظر گرفته شود.

باقری در بحث ساماندهی قبور و آرامستان ها گفت: دو هیت امنا داریم که در اسرع وقت با تشکیل جلسه، طرح پیشین بررسی می شود و با تصویب و یا تصحیح اجرا خواهد شد.

شهردار کازرون در خصوص اجرای مراسمات و لزوم مدیریت و نظارت بر آنها بیان داشت: شهرداری نیز بنا دارد که در هر نیمسال یک برنامه جشن با شکوه با رعایت معیارها برگزار کند. با توجه به کثرت کانون و گروه ها و مراجعه آنها برای برگزاری مراسم و همچنین تشکیل ماهیانه جلسه شورای فرهنگ عمومی، که منجر به تاخیر در ارائه مجوز خواهد شد، پیشنهاد بنده این است که در اینجا چارچوب ها تصویب شوند تا اداره ارشاد تصمیم نهایی برای ارایه مجوز بگیرد.

 

سپس اژدری مسوول فرهنگی شهرداری کازرون نیز با تاکید بر نظارت کامل در طول اجرای مراسمات گفت: نظارت باید بر روی مراسمات و جشن ها از ابتدا تا پایان کار انجام شود. همچنین کارگروه فرهنگی به نمایندگی از ادارات تشکیل شود و پیش از صدور مجوز، نوع برنامه ها و اجرای آنها در این کارگروه بررسی شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *