مجتبی ذوالجودی معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست از تالاب پریشان در کازرون بازدید کرد.
معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست، با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرستان کازرون، احیای این تالاب را عملیاتی عنوان کرد و قول هرگونه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای تالاب را به مردم کازرون داد.
او افزود: این تالاب با وسعت حدود ۵ هزار و ۳۰۰ هکتار نیاز به برنامه دقیق وزارت نیرو در بحث جلوگیری از برداشتهای بی رویه دارد و تخصیص حقابه تالاب پریشان از سد نرگسی را یکی از راهکارها در احیای تالاب دانست.
ذوالجودی با بیان اینکه جهاد کشاورزی نیز طرح اصلاح الگوی کشت و مدیریت کشت پایدار را در برنامه خود قرار دهد، ادامه داد: بدون تردید با همدلی مردم محلی و مسئولان این تالاب احیا میشود.
کاظمینی، مدیرعامل تشکل سیزده فروردین نیز درباره علت خشکیدگی تالاب گفت: علت اصلی برداشت بی رویه آب از حوضه تالاب برای کشاورزی ناپایدار است.
حیدری مدیرعامل تشکل میراث پریشان نیز با توجه به مطالعه دانشگاه تهران در همین زمینه موضوع بحرانی بودن وضعیت تالاب پریشان و تبدیل شدن این تالاب به کانون ریزگرد در منطقه اظهار کرد: بستر تالاب حاوی مقادیر زیادی گوگرد است و اگر به فکر تالاب نباشیم بی شک مردم حاشیه تالاب قادر به ادامه زندگی در اطراف آن نخواهند بود.
خداپرست رئیس محیط زیست کازرون نیز علت اصلی خشک شدن تالاب پریشان را مدیریت ناکارآمد منابع آب و کشاورزی ناپایدار و بی ضابطه عنوان کرد.
او ادامه داد: تالاب پریشان جزو نخستین تالابهای کشور است که دارای برنامه مدیریت برای احیا است، ولی به علت تخصیص ندادن بودجه لازم روز به روز به تخریب آن اضافه میشود.
خداپرست بیان کرد: همچنین این تالاب نخستین تالابی است که سند تک برگ آن به نام دولت صادر شده است و اگر سازمان حفاظت محیط زیست انرژی خود را بر روی این تالاب بگذارد، بی شک شاهد رو به احیا رفتن آن خواهیم بود.