به گزارش کازرون نگاه، محمدرضا معینی در گفتوگو با خبرنگار پانا افزود: با توجه به ارگانیک بودن نرگسزار و عطر و بوی منحصر به فرد گلها، نرگس زار جره در سال گذشته به عنوان خانه ی نرگس ایران به ثبت رسیده است و بخش جرهی بالاده به عنوان یک اثر طبیعی در فهرست آثار طبیعی ایران محسوب می شود.
نرگسزار یکی از قطب های پررنگ گردشگری کازرون است و همه ساله مردم از استان های دور و نزدیک برای دیدن این جاذبه ی طبیعی به این منطقه می آیند.
وی در خصوص تمهیدات لازم برای جذب حداکثری توریست ادامه داد: از آنجا که شهرستان کازرون در ترمینال ورود و خروج استان به سمت استان های همجوار قرار گرفته است و همچنین مقصد گردشگری جنوب غرب استان فارس هم محسوب می شود، ما با در نظر گرفتن مسیرهای توری که دارای مجوزهای گردشگری هستند تمهیداتی را مهیا کرده ایم.
وی تصریح کرد: نسبت به فصول مختلف و مسیر ورود و خروج تورها به سمت شهرستان کازرون و همچنین مدت زمان بازدید و توقف آنها در شهرستان، تمهیدات ذکر شده در سایت های اطلاع رسانی و سایت اطلاع رسانی شهر تاریخی بیشاپور و سایت اطلاع رسانی اداره کل میراث فرهنگی فارس اطلاع رسانی می شود.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار پانا مبنی بر اینکه آیا به جز برداشت گل نرگس و عرضه آن به صورت خام به بازار و همچنین برگزاری جشنواره،پتانسیل های دیگری برای جذب گردشگر از جمله تهیه عطر یا سنگ فرش کردن قسمت هایی از نرگس زار برای عبور گردشگران از بین گل های نرگس در نظر گرفته شده است یا خیر ؟ افزود: عرصه ای که در آن بحث گردشگری وجود دارد متعلق به منابع طبیعی است و با توجه به اینکه ما در راستای بحث گردشگری باید فشارهای توسعه را به حداقل برسانیم و از لحاظ آسیب شناسی باید به گونه ای پیش برویم که همخوان با محیط شویم تقریبا فاز اول مسیر گردشگری در نرگس زار جره کار شده است.
وی از اجرای سنگ فرش فاز اول با حدود ۱۱۰۰ متر طول خبر داد و ادامه داد: دو فاز دیگر این طرح همچنان باقی مانده است که امیدواریم در سال های آتی بتوانیم مسیر را به اتمام برسانیم.
وی اظهار داشت: مهمترین بخش در حوزه گردشگری، توجه به فرهنگ سازی است و این فرهنگ سازی طی ۶ دوره ای که جشنواره گل نرگس برگزار شده،اتفاق افتاده است و اکنون شرایط نسبت به سال های گذشته بهتر شده است و مطمئنا بهتر هم خواهد شد.
وی ادامه داد: در مورد معرفی بخش به عنوان یکی از شاخص ترین بحث های شهرستان به لحاظ آثار تاریخی ؛اتفاقات خوبی افتاده است و تقریبا برندسازی انجام شده است.
وی در خصوص بکارگیری نیروهای شایسته در زمان برپایی جشنواره اظهار داشت: امسال با دهیاری و شورای روستا وارد بحث شناسایی برخی افراد از اهالی شده ایم که بتوانیم از سال آینده قبل از شروع جشنواره حداقل یک دوره آموزشی شامل نحوه برخورد با گردشگران و اصول حفاظتی را به آنها داشته باشیم.
اطراف کازرون مملو است از گل های نرگس و نرگس زارهای متعدد. گل های نرگس کازرون از طراوت و مرغوبیت خاصی برخوردار است که گونه های متعددی همچون نرگس شش پر، شهلا و معمولی را شامل می شود که از میان آنها نرگس شهلا به دلیل داشتن زیبایی و بوی ویژه مشهور است.
بخش اعظم نرگسزارهای کازرون در منطقه « جره » ، « بلبک » ، « سرمشهد» ، « فامور» که همگی در بخش جره و بالاده و همچنین نرگس خشت در بخش خشت و کنارتخته قرار دارد.
خبرنگار پانا: محمد سهرابپور