به گزارش کازرون نگاه مهندس مهرداد بازیار معاون فنی جهاد کشاورزی کازرون اعلام کرد:پیش بینی می شود امسال ۴۲هزار تن محصول از نخلستان ها در این شهرستان برداشت شود که ۷۰ در صد بصورت رطب تازه است.
بازیار گفت: به رغم خشکسالی در استان فارس و شهرستان کازرون، با توصیه های کارشناسان جهاد کشاورزی و استفاده از تجربیات آنها، در کمیت و کیفیت تولید این محصول نسبت به سال گذشته مشکلی وجود ندارد.
وی گفت:عمده ترین گونه رطب شهرستان کازرون که در بخش خشت وکنار تخته تولید می شود رقم کبکاب است که ۸۰ در صد رطب شهرستان را تشکیل می دهد و ۱۵ درصد زاهدی و۵ در صد هم سایر ارقام است.
بازیار افزود:به دلیل مرغوبیت محصول خرمای شهرستان کازرون ۳۰ درصد از خرما ورطب درداخل استان فارس مصرف می شود ۴۰ در صد به سایر استان ها و۳۰ درصد هم از طریق تجار به کشورهای خلیج فارس، آسیای میانه و بخشی هم به کشورهای اروپایی صادر می شود .
بازیار گفت: جهاد کشاورزی شهرستان کازرون دورقم جدید خرما به نام پیارم ومجول در منطقه کشت کرده است که اگر عملکرد مثبت داشته باشند در آینده جایگزین ارقام محلی خواهد شد و در چرخه تولید قرار خواهد گرفت.
کرم الله امیر احمدی کارشناس مسئول جهاد کشاورزی در بخش خشت وکنارتخته گفت: برداشت محصول خرما که از مرداد ماه در این مناطق شروع می شود در سه مرحله برداشت می شود مرحله اول برداشت خارک مرحله دوم رطب ومرحله سوم خرما است که خرما آخرین مرحله است و در آبان ماه برداشت می شود.
این کارشناس جهاد کشاورزی افزود:یکی از مشکلات نخلداران منطقه نبود کارخانه فرآوری وبسته بندی استاندارد است به همین دلیل محصول خرمای باغداران بصورت خام وبا قیمت پایین بفروش می رسد ونفعی برای باغدار ندارد.
چند تن از باغداران هم از وضعیت خوب محصول خرمای منطقه گفتند واظهار کردند: به دلیل عدم وجود آفات و ریزگرد در منطقه امسال محصول بهتری از نظر کیفیت و مرغوبیت دارند.
این باغداران اضافه کردند: بخشی از محصول رطب در سردخانه های بزرگ که در بخش توسط بخش خصوصی راه اندازی شده است نگه داری و در فصل زمستان به بازارعرضه می شود.
منبع:ایرنا