امروز:یکشنبه, ۱۰ فروردین
تاریخ انتشار:2019-10-27

با حضور مسئولین بسیج دانشجویی؛ نشست توجیهی طرح تحول و اعتلاء بسیج دانشجویی در کازرون برگزار شد/ طرح اعتلاء، گفتمان غالب بسیج دانشجویی دانشگاه‌های کازرون

مسئول بسیج دانشجویی شهرستان کازرون در نشست توجیهی طرح تحول و اعتلاء بسیج دانشجویی و آشنایی با هسته‌های مطالبه‌گر تخصصی مسئله‌محور اظهار داشت: در رویکردِ جدید بسیج دانشجویی ماهیت اجتماعی این تشکل‌ دانشجویی مدنظر قرار گرفته شده است.

محسن رحمانی مسئول بسیج دانشجویی شهرستان کازرون در نشست توجیهی طرح تحول و اعتلاء بسیج دانشجویی و آشنایی با هسته‌های مطالبه‌گر تخصصی مسئله‌محور که با حضور مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی این شهرستان در دفتر بسیج دانشجویی برگزار شد با اشاره به تدوین طرح اعلاء در بسیج دانشجویی، اظهار داشت: در رویکردِ جدید بسیج دانشجویی ماهیت اجتماعی این تشکل‌ دانشجویی مدنظر قرار گرفته شده است.

وی مطالبه‌گری و پیگیری مشکلات مردم را یکی از وظایف مهم بسیج دانشجویی که مدنظر رهبر انقلاب است عنوان و بیان داشت: در رویکرد جدید از بستر هسته‌های مطالبه‌گر تخصصی در دانشگاه، این وظیفه مهم بسیج دانشجویی، ساختارمندتر و با مدل ماموریت‌محور انجام می‌گیرد.

مسئول بسیج دانشجویی شهرستان کازرون اضافه کرد: هسته‌های تخصصی مطالبه‌گر در پی آن است که با توجه به مسائل بومی و با نگاهی مسئله‌محور و اجتماعی به حل مسائل مردم بپردازد.

رحمانی، توجه بیش از پیش به مسائل مردم، تقویت رویکرد مسئله‌محوری و مطالبه‌گری علمی و تخصصی در بسیج دانشجویی را از جمله اهداف این طرح بیان و اظهار داشت: همه مسئولان بسیج دانشجویی می‌بایست نقش خود را در اجرای این طرح پیدا کنند و این طرح باید به گفتمان غالب در بسیج دانشجویی دانشگاه‌ها بدل گردد و طبعاً درصد بالایی از شاخصه‌های نظارت‌ها از عملکرد بسیج دانشجویی دانشگاه‌ها ناطر به تحقق این طرح است.

رضا شفیعی، مسئول کانون گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری دفتر بسیج دانشجویی شهرستان کازرون نیز در این نشست در تشریح گام‌های اجرایی هسته‌های مطالبه‌گر تخصصی مسئله‌محور با تاکید بر اینکه تشکیل این هسته‌ها یک فرآیند است، گفت: این فرآیند از شناسایی مسائل و پیدا کردن راهکار حل آن شروع می‌شود و با مطالبه‌گری و گفتمان‌سازی ادامه و در نهایت با رسیدن به نتیجه مطلبوب به پایان می‌رسد.

وی “تشکیل هیئت اندیشه‌ورز در دانشگاه‌ها” را گام نخست تشکیل هسته‌های مطالبه‌گری تخصصی عنوان و بیان داشت: در این گام می‌بایست هیئت اندیشه‌ورز که متشکل از اعضای فعال و صاحبفکر شورای مرکز بسبج دانشجویی دانشگاه، اساتید انقلابی و توانمند، مسئول کنونی و سابق در مسئولیت‌های مختلف اجرایی، معتمدین و متنفذین محلی است، مسائل اصلی بومی در شش حوزه‌ “صنایع، معادن و انرژی”، “کشاورزی، آب و محیط زیست”، “سلامت و درمان”، “گردشگری و صنایع دستی” و “آسیبهای اجتماعی و شهری ” و “سایر حوزه ها” هر حوزه ۵ مسئله بومی در مجموع سی مسئله احصا می‌شود.

مسئول گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری دفتر بسیج دانشجویی شهرستان کازرون، “جمع‌بندی مسائل و مشخص نمودن اولویت‌ها جهت رسیدن به مسئله واحد” را گام بعدی تشکیل هسته‌های مطالبری تخصصی برشمرد و گفت: در این مرحله هر هسته، مسائل احصا شده را سازماندهی و اولویت بندی می‌کند و سرانجام به یک مسئله می رسد.
شفیعی، گام سوم را “تشکیل هسته‌ تخصصی حول مسئل مشخص” عنوان کرد و گفت: در این گام هر هسته که از افراد دغدغه‌مند، مطلع و با روحیه جهادی تشکیل می‌شود به بررسی علمی و دقیق مسئله و راهکارهای حلّ آن می‌پردازد.

وی “بررسی و تعمیق نظری در مسئله مورد نظر” را گام چهارم اقدامات هسته‌های مطالبه‌گر تخصصی دانست و خاطرنشان کرد: در این گام با استفاده از اساتید انقلابی دانشگاه و سایر اقشار انقلابی، به تعریف دقیق و علت بروز مسئله و قوانین ناظر بر حوزه مرتبط با آن، عملکرد مسئولین و تطابق با قوانین و اسناد بالادستی، شناسایی نهادهای توانمند جهت حل مسئله، راهکارهای اجرایی در حل مسئله و … مورد بررسی دقیق صورت می‌گیرد.

“ورود میدانی در عرصه حلّ مسئله” گام پنجم و پایانی بود که مسئول گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری بسیج دانشجویی شهرستان کازرون به آن اشاره کرد و در این باره گفت: اقدام میدانی و عملیاتی نظیر نامه به مسئولین، بیانیه، جلسات مطالبه‌گری، مصاحبه، نشریه، سخنرانی، اقدامات رسانه‌ای و … در این مرحله صورت می‌گیرد که در این گام باید به تنوع در قالب و خلاقیت توجه ویژه‌ای داشت.

برچسب ها :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *