امروز:پنج شنبه, ۱ آذر
تاریخ انتشار:2015-07-05

اهمیت روز قدس و مطالبی که پیرامون آن باید دانست

بسم الله الرحمن الرحیم اگر عمده دشمنی آمریکا و اروپا […]

بسم الله الرحمن الرحیم

اگر عمده دشمنی آمریکا و اروپا با نظام جمهوری اسلامی ایران به خاطر دفاع از فلسطین و لبنان است، چرا باید ایران به رغم مشکلات داخلی و فشارهای بین‌المللی هم چنان در دفاع از فلسطین لبنان پای فشاری کند؟!

شبهه ای که از همان ابتدای پیروزی انقلاب و موضع‌گیری حضرت امام (ره) نسبت به مسئله فلسطین و ضرورت دفاع از حقوق حقه‌ی ملل فلسطین، لبنان، سوریه و همه‌ی مسلمانان در مقابل سلطه‌طلبی آمریکا و مظالم رژیم اشغال‌گر صهیونیسم، توسط رسانه‌های خبری غرب ترویج می‌شد و پس از ماجراها و فتنه‌های انتخابات که به بهانه‌ی «تقلب در شمارش آرا»‌، عقده‌های سیاسی گشوده و آشکار شد، به صورت علنی‌تر مطرح گردید. تا آن جا که عده‌ای در روز قدس در جمع تظاهرات مردم حاضر شده و به بهانه‌ی ملی‌گرایی شعار «نه غزه، نه لبنان …» سر دادند؟ در تحقیق پیش رو بر آنیم که در حد توان به این شبهه قدیمی بپردازیم.

مقدمه

مبارزه با تروریست کلید کاخ سفید برای باز کردن درب های خاورمیانه به روی ارتش کشورش بود تا با حضور نظامی و دخالت مستقیم در منطقه تمامی معادلات را به نفع منافع ملی آمریکا بر هم زند .در راستای تغییر سیاست حفظ وضع موجود در خاورمیانه توسط آمریکا کالین پاور وزیر خارجه وقت این کشور خبر از رونمایی از طرحی می دهد که کلیات سیاست کاخ سفید را برای آینده خاورمیانه ترسیم می کرد. پروژه ای که تحت عنوان خاورمیانه بزرگ به جهانیان معرفی شد تنها بخشی از استراتژی امنیت ملی آمریکا و اسرائیل برای کنترل اوضاع در خاورمیانه و مقابله با اسلام گرایی است که توسط فردی یهودی به نام برنارد لوییز طراحی شده است.

برنارد لوییز خاور شناس انگلیسی یهودی الاصلی است که تابعیت آمریکایی دارد. لوییز را به خاطر نظریه هایش صاحب پیچیده ترین و خطرناک ترین تئوری های قرن برای تفکیک جهان اسلام و عرب از پاکستان تا غرب می شناسند. مجله وزارت دفاع آمریکا اولین نشریه ای بود که این نظریه را به چاپ رساند.

لوییز تاکنون کتاب ها  مقالات بسیاری را با موضوعاتی درباره اسلام و مسلمانان نوشته است. کتاب ها و مقالاتی که همگی در چارچوب تحقیر و تضعیف مسلمانان و تأمین منافع امنیت و گسترش مرزهای رژیم صهیونیستی تهیه شده اند.

پروژه آمریکایی صهیونیستی خاورمیانه بزرگ که در سال ۲۰۰۱ توسط کارشناسان سازمان های پژوهشی آمریکا تنظیم و مورد تأیید دولت این کشور قرار گرفت در برگیرنده ابعاد و اهداف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بسیاری در قبال کشور های خاورمیانه به ویژه مسلمانان است. این طرح با نگاه توسعه غربی و بر مبنای پذیرفتن عقب ماندگی کشورهای واقع در این منطقه تدوین شده، به ظاهر سعی دارد با اجرای اصلاحات اساسی در بنیان های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جوامع مسلمان این عقب افتادگی را جبران کنند.

اما اصلی ترین هدف پروژه خاورمیانه بزرگ، تجزیه و تفکیک کشورهای منطقه بر اساس مرزهای جغرافیایی است. بعد از اینکه برنارد لوییز کلیات تجزیه و تفکیک کشورهای خاورمیانه را طراحی و ارائه کرد، راف پیترز سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا مسئول آن شد تا نقشه جغرافیای تجزیه کشورهای این منطقه را ترسیم کند.

طبق نقشه ترسیم شده پیترز، کشورهای سوریه و عراق به ۳ کشور، لبنان به ۸ کشور، کشورهای شمال آفریقا به ۶ کشور، مصر و سودان به ۹ کشور مجزا، ایران و پاکستان و افغانستان در مجموع به ۱۰ کشور و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز به ۳ کشور تجزیه خواهند شد و کشور فلسطین طبق خواسته رژیم صهیونیستی برای همیشه از روی نقشه جغرافیایی محو می گردد و کشورهای اردن و یمن نیز به سرنوشت کشور فلسطین دچار خواند شد.

به عقیده بسیاری از کارشناسان طرح خاورمیانه بزرگ را باید یک طرح امپریالیستی با چهره و ظاهری دموکراتیک دانست که تنها یک هدف را دنبال می کند. تفکیک و تجزیه کشورهای بزرگ و تأثیر گذار منطقه به کشورهای کوچک و ضعیف در راستای گسترش مساحت اراضی رژیم اشغال گر قدس و براساس رویای حکومت صهیونیستی از نیل تا فرات.

 

با پیاده سازی این پروژه و تضعیف سیاسی کشورهای منطقه، رویای شیرین تسلط بر فلسطین و کل خاورمیانه توسط رژیم صهیونیستی تحقق می یابد و امنیت این رژیم که از بزرگترین دغدغه های غرب و آمریکا است نیز فراهم خواهد شد.

طرح خاورمیانه بزرگ که توسط دولت بوش تهیه و به جهان ارائه شد واکنش های مختلفی در سطح بین المللی به همراه داشت. اروپا نسبت به عملی بودن این طرح شک داشت و نگران بود که سیاست جدید کاخ سفید موجب تشدید بی ثباتی و فروپاشی کشورهای منطقه شده و نو محافظه کاران آمریایی با استفاده از این پروژه ابتکار عمل را در خاورمیانه به دست گیرند.

 بعد از اینکه پروژه خاورمیانه جدید دستخوش اصلاحات جزئی شد در سال ۲۰۰۴ کاندولیزا رایس وزیر امورخارجه وقت آمریکا در تلاویو از آن رونمایی کرد. نخست وزیر وقت اسرائیل و خانم رایس در حضوری مشترک و در حضور رسانه های بین المللی اعلام کردند که پروژه ی اجرا و پیاده سازی خاورمیانه جدید از لبنان آغاز خواهد شد بر اساس سناریوی از پیش طراحی شده نقطه شروع این پروژه آمریکایی صهیونیستی حمله رژیم صهیونیستی به لبنان بود که به عنوان جنگ ۳۳ روزه نامگذاری شد.

وزیر امورخارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری با بی اعتنایی نسبت به اتفاقاتی که در لبنان در حال وقوع بود ، در خصوص این جنگ به رسانه ها میگوید: اقدام اسرائیل برای تخریب لبنان درد زایمان تولد خاورمیانه جدید است که این درد ضروری و اجتناب ناپذیر است و با این جنگ اولین گام به سوی خاورمیانه جدید برداشته می شود.]۱[

بدیهی است که پدیده‌ای به نام «رژیم اشغال‌گر اسرائیل» در قلب خاورمیانه و در خاک متعلق به مردم فلسطین و سایر مسلمانان، به بهانه‌ی جبران لطمات جنگ جهانی دوم به یهودیان که در آلمان صورت پذیرفت (و معلوم نشد اساساً بدین شکل که مطرح می‌کنند واقعیتی داشته یا خیر و اگر واقعیت داشته، چرا باید خسارت آن را مسلمانان خاورمیانه جبران کنند؟!) مسئله‌ی ساده‌ای نیست و بررسی و بیان علل پیدایش، اهداف، وقایع، جنایات، نسل‌کشی و … توسط رژیم سفاک اسرائیل، مستلزم نوشتن کتاب‌های بسیاری است. اما می‌توان جهت تقریب ذهن به علل حمایت جمهوری اسلامی ایران و ملت مسلمان ایران و برخی دیگر از ملل جهان از تمامیت ارضی و مردم فلسطین و لبنان، به صورت خلاصه و تیتروار به چند نکته‌ی بسیار مهم اشاره نمود.

الف – دیدگاه اسلامی: به لحاظ بینش اسلامی، امّت اسلام، یک امّت واحد هستند و مرزهای جغرافیایی، زبانی، رنگ و …، محدوده‌های اعتباری هستند که سبب جدایی آنها از یک دیگر نمی‌گردد. و البته اسلام، همه‌ی انسان‌ها را در مقابل یک ‌دیگر مسئول و پاسخ‌گو می‌داند. لذا بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران که سعی دارد مبتنی بر ارزش‌ها و تکالیف الهی عمل نماید، نمی‌تواند و نباید در قبال کشتار مسلمانان بی‌گناه و اشغال سرزمین‌های آنان بی‌تفاوت باشد و سکوت نماید. مضاف بر این که از دیدگاه اسلامی، دفاع از مسلمانان و هر مظلومی، بر هر مسلمانی واجب است. پس، ملت مسلمان ایران اگر از حکومت و دولت اسلامی هم برخوردار نمی‌بود، بر این حمایت موظف و مکلف بود و اکنون که از قدرت و دولتی اسلامی برخوردار است، تکلیفش مضاعف می‌گردد.

  ب دیدگاه انسانی: اگر مسلمان هم نباشیم، لااقل انسان که هستیم و انسان آزاده، مدنی و برخوردار از عقل، شعور و عواطف انسانی نمی‌تواند در قبال کشتار بی‌رحمانه‌ی هم نوعان خود بی‌تفاوت باشد، که این بی‌تفاوتی، نوعی همراهی با جلادان ددمنش و گردنکشان استعمارگر است وامروزه شاهدیم که بسیاری از انسان‌ها که مسلمان هم نیستند، از حقوق آنان دفاع می‌کنند.

ج دیدگاه سیاسی صرف: امروزه مسئله‌ی فلسطین و اشغال سرزمین‌های اسلامی در قلب خاورمیانه توسط رژیم اشغال‌گر و صهیونیسم بین‌الملل و نسل‌کشی بیرحمانه و به خاک و خون کشیدن زنان و کودکان و فروش اعضای خردسالان به سرمایه‌داران آمریکایی و اروپایی، دیگر یک مسئله ملی که به یک کشور یا یک ملت مربوط باشد نیست، بلکه به یک مسئله‌ی بین‌المللی مبدل گردیده است. لذا تمامی کشورهای جهان از خاوردور مانند ژاپن، چین و کره گرفته تا همه کشورهای آسیایی،‌ اروپای غربی تا روسیه و آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی و …، در مقابل این مسئله‌ی مهم سیاسی، موضع‌گیری «له یا علیه» دارند. حال چه اتفاقی افتاده که انتظار دارند در میان تمامی کشورهای دنیا، فقط جمهوری اسلامی ایران نباید مواضع معینی داشته باشد و بر مواضع خود پافشاری نماید؟!

د روابط بین‌الملل: روابط بین‌الملل و حضور فعال و مؤثر در تعاملات سیاسی جهان از شاخص‌ترین و بدیهی‌ترین اصول و ضروریات یک رفتار سیاسی است. جهان امروز، جهان یک پارچه است و هیچ اتفاقی نیست که در گوشه‌ای از دنیا رخ دهد و بر سرنوشت دیگر ملل تأثیر نگذارد. لذا همه‌ی نظامات سیاسی، چه بخواهند و چه نخواهند، چه مواضع عادلانه‌ای داشته باشند و چه ظالمانه، در حوادث و رفتارهای سیاسی کشورهای مختلف دخیل و مؤثر و متقابلاً متأثر می‌باشند.

تشکیل سازمان‌های بین‌المللی، چون سازمان ملل، شورای امنیت، غیر متحدها، ۱+۵، اتحادیه عرب … و نیز استناد به چهارچوب‌هایی چون «حقوق بشر» و …، همه و همه به خاطر نقش و تأثیر سرنوشت کشورها، نظامات و ملت‌های جهان بر یک دیگر است.

امروزه هیچ نشست سیاسی‌ای در جهان وجود ندارد که رژیم اشغال‌گر، سرزمین‌ها و ملت فلسطین یا لبنان، یکی از موضوعات جدی آن نباشد و هر کشور، نظام و دولتی در این مباحث موضعی دارد. پس چرا جمهوری اسلامی ایران نباید موضع داشته باشد؟!

لذا نتیجه می‌گیریم که دغدغه‌ی تولید و شایع کنندگان این شبهه، موضع‌گیری جمهوری اسلامی ایران در یک مسئله‌ی سیاسی که جایگاهی بین‌المللی دارد نیست، بلکه نگرانی و مخالفت آنان با «جهت موضع‌گیری» ایران به نفع فلسطین، لبنان، عراق، افغانستان … و بر علیه آمال و سیاست‌های آمریکا، انگلیس و اسرائیل است!

منافع کشور:

صرف‌نظر از توضیحات فوق که مبین نقش و تأثیر همه حوادث و جریانات سیاسی در سرنوشت و منافع همه کشورها و ملت‌ها می‌باشد، آن عده‌ای که گمان می‌کنند عدم حمایت نظام جمهوری اسلامی ایران از فلسطین و لبنان و سایر ملل مسلمان به نفع کشور تمام می‌شود، باید در نظر داشته باشند که نظامی مستحکم و پا برجا می‌ماند که همه «تهدیدها»ی ثبات، بقا و رشد خود را بشناسد و همه‌ی حرکات دشمنان خود را به خوبی رصد کند و حرکت دشمن به سوی خود را در همان مبدأ مهار نماید و اجازه‌ی پیشروی ندهد.

بر کسی پوشیده نیست که پدیده‌ی شومی به نام «اسرائیل» نه یک کشور است و نه یک رژیم سیاسی! بلکه صرفاً یک پادگان نظامی برای آمریکا و صهیونیسم بین‌الملل در منطقه‌ی خاورمیانه است. منطقه‌ای که از مهم‌ترین جغرافیای استراتژیک، ارزشمند‌ترین منابع زیر زمینی (مانند: نفت، گاز، اورانیوم و …)، بزرگ‌ترین شاهراه‌های آبی و بیشترین بنادر اقتصادی برخوردار است. و هدف این پادگان نظامی نیز به سرزمین‌های فلسطین، لبنان یا سوریه محدود نمی‌گردد. بلکه با سر دادن شعار «نیل تا فرات» و با پیگیری اهداف آمریکا در تحقق «نقشه‌ی راه»، «خاورمیانه‌ی جدید» و …، نه تنها سرزمین‌هایی چون سوریه، عربستان، کویت، اردن، عراق و حتیٰ ترکیه، بلکه خاک ایران را نیز قصد نموده است. حال آیا مهار نمودن دشمن با حمایت از سرزمین‌ها و مسلمانان در سرزمین‌خودشان و هم مرز با سرزمین‌های اشغالی به نفع کشور است و یا حمایت از آمریکا، انگلیس و اسرائیل و همراهی و همکاری در گسترش نفوذ و کشورگشایی و نسل کشی؟!

امروزه در مقوله‌ی سیاست، آن چه کاربرد دارد، مؤثر واقع می‌شود و موجب قدرت و ثبات می‌گردد، برخورداری از حمایت افکار عمومی ملت‌هاست و موجبات محبوبیت در اذهان عمومی، قدرت سیاسی داخلی و نقش آفرینی در سیاست بین‌الملل و ثبات و دوام کشور گردیده است.] ۲[

پس با توجه به مطالب بالا مشخص می شود که روز قدس و یا آرمان فلسطین یک مسئله صرف سیاسی و یا حمایت از یک کشور خاص نیست بلکه ریشه در عمق دین و مسئله استکبار ستیزی و حمایت از مظلومان عالم و حفظ منافع ملی و اسلامی و انسانی دارد و لذا بر هر انسان مسلمان ، هر آزاده ، هر سیاست مدار با بصیرت ، هر ظلم ستیزی و هر کسی که منافع ملی کشور برای او اهمیت دارد لازم و آشکار است که باید از آزادی قدس و ملت مظلوم فلسطین حمایت نموده و با این غده چرکین بلا اسلامی و خاورمیانه که همان رژیم غاصب صهیونیستی است به مبارزه آشکار برخیزد. در ادامه بحث به گوشهای از سخنان امام(ره) و مقام معظم رهبری در مورد روز قدس و مسئله فلسطین خواهیم پرداخت.

 

روز قدس در کلام حضرت امام خمینی(ره)

من در طی سالیان دراز، خطر اسرائیل غاصب را گوشزد مسلمین نمودم، که اکنون این روزها به حملات وحشیانۀ خود به برادران و خواهران فلسطینی شدت بخشیده است، و بویژه در جنوب لبنان به قصد نابودی مبارزان فلسطینی، پیاپی خانه و کاشانۀ ایشان را بمباران می‏کند. من از عموم مسلمانان جهان و دولتهای اسلامی می‏خواهم که برای کوتاه کردن دست این غاصب و پشتیبانان آن به هم بپیوندند. و جمیع مسلمانان جهان را دعوت می‏کنم آخرین جمعۀ ماه مبارک رمضان را که از ایام قدر است، و می‏تواند تعیین کنندۀ سرنوشت مردم فلسطین نیز باشد، به عنوان «روز قدس» انتخاب، و طی مراسمی همبستگی بین‏المللی مسلمانان را در حمایت از حقوق قانونی مردم مسلمان اعلام نمایند. از خداوند متعال پیروزی مسلمانان را بر اهل کفر خواستارم. والسلام علیکم و رحمه‏اللّه‏ و برکاته. ۱۶/۰۵/۱۳۵۸

·     هدف های بنیانگذار جمهوری اسلامی از نام گذاری روز قدس چه بود؟

امام خمینی در اوج قدرت نظام ستم شاهی، افشاگر روابط پنهان رژیم شاه و اسرائیل بود و مقابله با خطر اسرائیل برای جهان اسلام را بسیار جدی و پیگیرانه دنبال می کرد.او اولین مرجع تقلید و پیشوای بزرگ مذهبی بود که مجوز حمایت از مبارزان فلسطینی از محل وجوهات شرعی و زکوات و صدقات را صادر نمود. امام از همان آغاز وجهه اسلامی و بعد اعتقادی مبارزه با اسرائیل را کارسازترین روش برای بسیج ملت مظلوم فلسطین و جلب حمایت امت اسلام از آنان معرفی نمود و اتخاذ مشی های دیگری همچون تکیه بر قومیت عربی و نگرشهای ناسیو نالیستی و دیگر ایدئولوژیهای وارداتی و غیر اسلامی را انحراف در مسیر مبارزه برای آزادی قدس می دانست.

امام خمینی به دلیل آگاهی از مشکلات و معضلات درونی جهان اسلام از جمله ضعف و ناتوانی یا وابستگی بعضی از سران کشورهای اسلامی همواره بر آگاهی و شعور عمومی جهان اسلام منبعث از اصول اعتقادی و مشترکات ایمانی و فرهنگی امت و پرهیز از اختلافات فرقه ای تاکید می نمودند. نگرش امام در باره فلسطین را در موارد زیر می توان برشمرد:

لزوم استفاده از حربه نفت علیه آمریکا و اسرائیل (صحیفه امام، جلد ۳، ص۲… )، بازیابی هویت اسلامی و بازگشت به اسلام (همان ، جلد ۱۳ ، ص ۸۹)، افشای مکرر نقشه اسرائیل بزرگ مبنی بر «اسرائیل مرزهای تو از نیل تا فرات است» و تاکید بر خطر توسعه طلبی اسرائیل، تفکیک یهود از صهیونیسم، اتحاد امت اسلام (همان، جلد۱۰، ص ۴۱۷ و ۴۱۸) و بهره گیری از فرصت ها و ظرفیت ها و قابلیت های جهان اسلام که اعلام آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به عنوان روز جهانی قدس نمونه ای از این رویکرد آگاهانه امام خمینی است که مترتب بر اهداف زیر از نگاه آن امام همام بود:

کوتاه کردن دست غاصب اسرائیل و پشتیبانان او از سرزمین فلسطین-نقش تعیین کننده سر نوشت فلسطین-روز مقابله مستضعفین با مستکبرین-هشدار به ابرقدرت ها-روز احیای اسلام-بسیج عمومی اسلامی-تشکیل حزب مستضعفین-بیداری و آزادی از قید اسارت و بردگی شیاطین بزرگ و ابرقدرت ها-استفاده از ایمان و قدرت اسلام.]۳[

  • شکست‏ناپذیری اسلام

دولتهای عالَم بدانند که اسلام شکست بردار نیست. اسلام و تعالیم قرآن بر همۀ ممالک باید غلبه کند. دین باید دین الهی باشد، اسلام دین خداست؛ و باید در همۀ اقطارْ اسلام پیشروی کند. روز قدس، اعلام یک چنین مطلبی است، اعلام به این است که مسلمین به پیش! برای پیشرفت در همۀ اقطار عالَم. روز قدس فقط روز فلسطین نیست، روز اسلام است؛روز حکومت اسلامی است. روزی است که باید جمهوری اسلامی در سراسر کشورها بیرق آن برافراشته شود. روزی است که باید به ابرقدرتها فهماند که دیگر آنها نمی‏توانند در ممالک اسلامی پیشروی کنند.

من روز قدس را روز اسلام و روز رسول اکرم می‏دانم، و روزی است که باید ما تمام قوای خودمان را مجهز کنیم؛ و مسلمین از آن انزوایی که آنها را کشانده بودند خارج شوند، و با تمام قدرت و قوّت در مقابل اجانب بایستند و ما در مقابل اجانب با تمام قوا ایستاده‏ایم، و نخواهیم اجازه داد کسان دیگر در مملکت ما دخالت کنند، و مسلمین نباید اجازه بدهند که کسان دیگر در ممالکشان دخالت کنند. در روز قدس، ملتها باید به حکومتهایی که خائن هستند هشدار دهند. روز قدس روزی است که ما خواهیم فهمید چه اشخاصی و چه رژیمهایی با توطئه‏گرهای بین‏المللی موافقت دارند و با اسلام مخالفت. آنهایی که شرکت ندارند مخالف با اسلام هستند، و موافق با اسرائیل. و آنهایی که شرکت کردند، متعهد هستند و موافق با اسلام و مخالف با دشمنان اسلام ـ که در رأس آنها امریکا و اسرائیل است. روز امتیاز حق از باطل است، روز جدایی حق و باطل است. ۱۳۵۸/۰۵/۲۵

روز قدس در کلام مقام معظم رهبری(مد ظله العالی)

  • روزی که مردم مظلوم فلسطین احساس میکنند که ملتها پشت سرشان هستند

روز قدس را گرامی بدارید و آن را بزرگ بشمارید. البته تبلیغات جهانی منعکس نمی‌کنند؛ نکنند. آن کسانی که در زندانهای فلسطینی هستند، به ما گفته‌اند که از شعار شما و حضور شما و مشت گره‌کرده‌ی شما – که حاکی از نیت و عزم صادقانه‌ی شماست – احساس قوت و قدرت می‌کنند و ایستادگی می‌نمایند. آن کسی که در پشت دیوارهای زندان فلسطینی است، باید احساس تنهایی نکند، تا بایستد. آن زن و مردی که در کوچه‌ها و خیابانهای بیت‌المقدس و نوار غزه و شهرهای دیگر فلسطین اشغالی مورد تهاجم اراذل و اوباش صهیونیست است، باید احساس کند که شما پشت سرش هستید، تا بتواند مقاومت کند۱۳۷۰/۰۱/۱۶

  • روز خنثی کردن توطئه فراموشی مسأله فلسطین

روز قدس، از روزهای بسیار مهم و تعیین کننده است. سالهای متمادی است که سعی میشود مسأله قدس فراموش شود. روز قدس، درست تیری است به قلب این توطئه؛ حرکتی است برای خنثی کردن این توطئه خباثت‌آمیزی که استکبار و صهیونیسم و طرفداران و همکارانشان دست به یکی کرده‌اند تا به‌کلّی مسأله فلسطین را به دست فراموشی بسپارند. روز قدس را بزرگ بدارید. این روز، مخصوص ملت ایران هم نیست؛ در خیلی از نقاط عالم، مردم مؤمن و پرشور، با محدودیتهایی که در کشورهای خود دارند روز قدس را گرامی میدارند – به هر حال جمعیتهایی که میتوانند این کار را میکنند – ان‌شاءاللَّه امیدواریم امسال هم در مقابل توطئه‌های ناجوانمردانه‌ای که علیه ملت فلسطین شده است، روز قدس بتواند مشت محکمی به دهان دشمنان ملت فلسطین و دشمنان دنیای اسلام بزند. ۱۳۷۷/۱۰/۱۸.

  • روز قدس نماد صف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی حق در مقابل باطل

چقدر سعی کرده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند در طول این سالها که روز قدس را که نماد صف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی حق در مقابل باطل است، تضعیف کنند. روز قدس نشان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهنده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی صف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی حق و باطل، صف‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی عدل در مقابل ظلم است. روز قدس فقط روز فلسطین نیست؛ روز امت اسلامی است. روز فریاد رسای مسلمانان علیه سرطان کشنده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی صهیونیزم است که به وسیله‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی دست متجاوز اشغالگران، مداخله کنندگان، قدرتهای استکباری به جان امت اسلامی افتاده است. روز قدس چیز کوچکی نیست. روز قدس یک روز جهانی است. یک پیام جهانی هم دارد. نشان‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهنده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی این است که امت اسلامی اولاً زیر بار ظلم نمیرود، ولو این ظلم از پشتیبانی بزرگترین و قدرتمندترین دولتهای عالم برخوردار باشد. چقدر سعی کردند روز قدس را تضعیف کنند و امسال بیش از همیشه تلاش کردند؛ اما روز قدس در ایران اسلامی، در تهرانِ باعظمت به همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی دنیا نشان داد که عقربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی انقلاب و ملت ایران به کدام سمت و کدام جهت است؛ نشان داد که اراده‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی ملت ایران چیست؛ نشان داد که ترفندها و حقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و پول خرج‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردنها و خباثتهای سیاسی آنها بر روحیه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی ملت ایران اثری ندارد. ۱۳۸۸/۰۶/۲۹

  • متوقف کننده حذف فلسطین از نقشه‌ی جغرافیای جهانی

روز قدس، یک روزِ به معنای حقیقی کلمه، بین‌المللىِ اسلامی است؛ روزی است که ملت ایران میتواند با کمک ملتهای مشتاق دیگر، که امروز خوشبختانه تعدادشان هم متعدد و زیاد شده، یک حرف حقی را فریاد کند که برای پنهان کردن آن حرف حق و خاموش کردن آن فریاد، شصت سال است که دستگاه استکبار دارد سرمایه‌گذاری میکند – البته حداقل شصت سال است، یعنی از زمان تشکیل دولت غاصب؛ والّا از مقدماتش شاید صد سال هم بیشتر است – شصت سال است که دارند سعی میکنند فلسطین را از نقشه‌ی جغرافیای جهانی حذف کنند. البته تا حدود زیادی هم موفق شده بودند. انقلاب اسلامی زد توی دهن اینها. ایجاد نظام جمهوری اسلامی و اعلان روز قدس و تبدیل سفارت رژیم غاصب به سفارت فلسطین در تهران، حرکت هشدار دهنده و متوقف کننده و مهاجمی بود که در مقابل این نقشه‌ی استکباری ایستاد. امروز خوشبختانه این حرکت، روزبه‌روز توسعه پیدا کرده. ۱۳۹۰/۰۶/۰۲

روز قدس مخصوص ایران نیست؛ روز دنیای اسلام است و لذا در همه دنیای اسلام، مسلمانان حضور خود را برای دفاع از برادران فلسطینی خود نشان دادند. مسلمانان در این روز اراده عمومی خود را برای مقابله با ترفندهای امریکا و اسرائیل در فلسطین مظلوم و خونین بروز دادند؛ اما ملت ما در این زمینه پیشتاز بوده است و امسال به شکل نمایانی این پیشتازی و عظمتِ اراده ملی را در ایران نشان داد. ۱۳۸۲/۰۹/۰۵

  • روز حفظ امنیت کشور، ملت و دستاوردهای انقلاب

روز قدس پشتوانه‌ی امنیت کشور ما هم هست. این را همه‌ی آحاد مردم عزیز ما بدانند؛ هر یک نفری که روز قدس توی خیابان میآید، به سهم خود دارد به امنیت کشور و امنیت ملت و حفظ دستاوردهای انقلابش کمک میکند. روز قدس روز بزرگی است، روز مهمی است. ان‌شاءاللَّه امسال، هم در کشور ما و هم در کشورهای اسلامی دیگر، این روز، باعظمت‌تر از همیشه برگزار خواهد شد. ۱۳۹۰/۰۶/۰۲]۴[

 

.شناخت عمق بصیرت ولی فقیه با روز جهانی قدس

با مطالعه دقیق مطالب بالا متوجه این نکته خواهیم شد که ولی فقیه از بصیرت و بینش لازم برخوردار بوده است به عنوان مثال شاید در سال ۵۷ و اوایل پیروزی انقلاب به دلیل مشکلات فراوان پیش روی انقلاب عده ای از به ظاهر مصلحت اندیشان انقلاب و یا کسانی که بصیرت لازم را نداشتند بعضا تمایلی به موضع گیری صریح در مقابل رژیم اشغالگر قدس نداشتند ولی با توجه به موضع صریح و قاطعانه حضرت امام (ره) در مقابل این رژیم خونخوار چاره ای جز سکوت نمی دیدند اما امروز با آگاهی از نقشه شوم استکبار برای کشورهای اسلامی و طرح خاورمیانه جدید، اهمیت روز قدس و لزوم حمایت بر همگان آشکار است. این مطلب حتی در زمان نه چندان دور( فتنه ۸۸) نیز برای عده ای به ظاهر میهن پرست و یا بی بصیرت قابل لمس نبود به طوری که هنوز هم شعار” نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران ” سر می دادند. اگر آن روز ما با هدایت ولی فقیه از ملت مظلوم فلسطین حمایت نمی کردیم و لب مرزهای این رژیم غاصب(با کمک به جبهه مقاومت) با آنها نمی جنگیدیم و یا از جبهه مقاومت حمایت نمی کردیم امروز می بایست در مرزهای خودمان با آنها می جنگیدیم و این امر امروز بر همگان روشن است و غیر قابل انکار؛ به طوری که در حوادث اخیر کشورهای سوریه و عراق همگان لب به تحسین سردار محبوب کشورمان (حاج قاسم سلیمانی) گشودند.

شاید در نگاه اول منطقی به نظر برسد که در ابتدای انقلاب و در حالی که نهال نوپای انقلاب تازه به خاک نشسته نباید زیاد به مسائل جانبی و مشکلات دیگر کشورها توجه نمود و از دشمن تراشی اجتناب نمود ولی امام با اعلام روز جهانی قدس نشان دادند که مساله فلسطین جزو اصول انقلاب ماست و عدم حمایت از آن موجب ضعف انقلاب شده و منافع ملی ما را به خطر خواهد انداخت و این مساله امروز به طور وضوح قابل رویت است. در این ایام که داعش این شجره خبیثه بنی امیه با حمایت ایادی استکبار و در راس آن دولت مستکبر آمریکا و ررژیم غاصب صهیونیستی در دل دنیای اسلام فتنه انگیزی و قتل و کشتار به راه انداخته است بیشتر به اهمیت روز قدس و مقابله با رژیم غاصب پی می بریم. بنابراین چیزی که شاید امروز بعد از گذشت حدود ۳۵ سال از انقلاب برای ما آشکار و عیان شده است در اوایل انقلاب برای ولی فقیه عیان و آشکار بود و به راحتی قابل دیدن و این امر لزوم اطاعت و حمایت بی چون و چرای ما از ولایت فقیه را نشان می دهد.

گردآوری و نگارش: یعقوب شفیعی

منابع

۱ فرهنگ نیوز

۲ پایگاه پاسخگویی به سوالات و شبهات

۳- http://www.imam-khomeini.ir

۴- http:// www.khamenei.ir

 

2 پاسخ به “اهمیت روز قدس و مطالبی که پیرامون آن باید دانست”

  1. محمد گفت:

    کامل بود و عالی

  2. علی گفت:

    روز قدس مظهر فریادخواهی جهان اسلام برای نجات فبله نخست مسلمانان و محل معراج پیامبر از چنگال اشغالگران صهیونیست به شمار می رود. امیدوارم مردم خداجو و متعهد و پرشور کازرون مثل همیشه در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان به خیابان آمده و این روز را گرامی داشته و زنده نگه دارند.
    در اینجا لازم است از طرف اتحادیه رادیو وتلویزیون های اسلامی که خود این روزها در حال تهیه یک برنامه و راهکار رسانه ای برای پوشش برنامه های روز قدس است از مهندس شفیعی عزیز به خاطر توجه به مسئله نخست جهان اسلام که همان موضوع قدس و فلسطین است تشکر کنیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *