به گزارش کازرون نگاه ؛ تولد “ملاقطب” منجم ودانشمند (۶۳۴ ق) مصادف با هشتم بهمن بوده است .
قطب الدین محمود بن ضیاءالدین مسعود کازرونی معروف به ملاقطب در کازرون به دنیا آمد.
قطب الدین محمود، در طول حیات خود سفرهای بسیاری کرد. وی به هنگام تاسیس رصدخانهٔ مراغه به جمع دانشمندان مراغه پیوست و مدتی باخواجه نصیرالدین طوسی در این رصدخانه همکاری نمود.
ملاقطب پس از سفرهایی به قونیه، مصر و شام در سال ۶۹۶ ق به تبریز بازگشت. قطب الدین محمود آثار متعددی از خود به جای گذاشته که از میان آنها میتوان به نهایهُ الادراک، شرح قانون ابن سینا و شرح حکمهُ الاشراق سهروردی اشاره کرد.
(وبلاگ کازرون در راه پیشرفت )
شخصیت بزرگ دانشمند و علامه بزرگ قرون ۶ و ۷، کاشف رنگین کمان و تنها کسی که قبل از گالیله به گرد بودن زمین پی برده بود، کس نیست جز علامه قطب الدین کازرونی .ضیاءالدین مسعود بن مصلح فارسی کازرونی اشعری شافعی ملقب به قطب الدین کازرونی شیرازی در شهر کازرون در استان فارس پا به عرصه حیات گذاشت.وی از نوابغ ریاضیات، فیزیک، پزشکی، فلسفه، موسیقی، قضاوت، شطرنج، شعبده بازی، حکمت، نجوم، علوم طبیعی و هنر تاریخ به شمار می رود.مقبره ی وی در شهر تبریز است.بنا به روایات معتبر بسیار وی دایی شیخ اجل سعدی است و نام سعدی (شیخ مصلح الدین) از نام نیای مادریش، پدر قطب الدین، مولانا مصلح الدین کازرونی، پزشک مشهور آن زمان گرفته شده است.قطب الدین محمد کازرونی شیرازی (۱۲۳۶-۱۳۱۱) (تولد در کازرون-وفات در تبریز) در یک خانواده معروف که بسیاری از اعضای آن پزشک و صوفی بودند در شهر کازرون، متولد شد. پدر او ضیاء الدین مسعود مصلح کازرونی، هم شیخ صوفی منسوب به طریقه شهاب الدین سهروردی و هم طبیبی معروف بود. قطب الدین تحت هدایت و راهنمایی او تحصیلات ابتدایی خود را در طب و تصوف فرا گرفت. قطب الدین در زمان فوت پدرش فقط چهارده سال داشت. با این حال، وظایف پدرش به عنوان طبیب و چشم پزشک در بیمارستان مظفری شیراز به او محول شد؛ جایی که وی ده سال در آنجا ماند.