آیتالله حاج شیخ اسدالله ایمانی در سال ۱۳۲۶ شمسی در شهرستان کازرون و در خانوادهای متدین و ولایی چشم بر جهان گشود. جد بزرگوار ایشان مرحوم کربلایی اسدالله به حدی از ایمان و معرفت نائل شده بود که به کربلایی مقدس مشهور بود و پدر بزرگوار آیتالله ایمانی، مرحوم حجتالاسلام حاج شیخ محمد صادق ایمانی از چهرههای معروف مذهبی در شهرستان و شهرها و قراء مجاور بودند.
دوران تحصیل
آن مرحوم دوران دبستان را در کازرون گذرانده و سه سال اول دروس مقدمات حوزوی را در خدمت علمای شهر گذراند. در سال ۱۳۴۱ چند ماه بعد از رحلت آیتالله العظمی بروجردی راهی قم شد و تا سال ۱۳۴۴ به فراگیری دروس متداول آن زمان نظیر شرح لمعه، قوانین، رسایل، مکاسب، کفایه الاصول و منظومه را نزد اساتید بزرگوار خود حضرات آیات محمد تقی ستوده، صلواتی، شبزندهدار، محمد فاضل لنکرانی، مکارم شیرازی، سبحانی، اعتمادی و سید محمد باقر سلطانی طباطبایی فرا گرفت.
مرحوم آیتالله ایمانی دو دوره خارج اصول و همزمان فقه را نزد اساتید بزرگواری مانند حضرت آیتالله العظمی سید محمد محقق داماد، حضرت آیتاللهالعظمی میرزا هاشم آملی، حضرت آیتالله العظمی سیدمحمد رضا گلپایگانی و همچنین حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی سپری کردند و به درجه اجتهاد نائل آمدند.
آن عالم ربانی کنار دروس فقه و اصول از مباحث فلسفی آیتالله حاج شیخ یحیی انصاری و همچنین حضرت آیتالله جواد آملی بهره بردند. به مباحث اخلاقی حضرت آیتالله شبزندهدار اهتمام ویژهای داشتند و از مباحث علمی، اجتماعی، سیاسی حضرت آیتالله العظمی مکارم شیرازی و مرحوم آیتالله ربانی شیرازی استفاده وافری کردند.
فعالیتهای علمی و سیاسی
مرحوم آیتالله ایمانی در حوزههای علمیه قم و کازرون و همچنین بوشهر به تدریس مشغول بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در دانشگاههای شیراز کرسی تدریس را همزمان با مسئولیت نمایندگی ولی فقیه در دانشگاههای شیراز عهدهدار بودند.
مرحوم آیتالله ایمانی در اوایل حضور خود در قم به مبارزه علیه رژیم سفاک پرداخت و از سال ۱۳۴۲ برای تثبیت و گسترش مرجعیت امام خمینی(ره) تلاش و سخنرانیهای متعددی کرد بهطوری که ممنوعالمنبر شد. وی مجلس ختم شهید آیتالله حاج سید مصطفی خمینی(ره) را در شهرستان برگزار کرد که به همین دلیل در اصفهان دستگیر شد.
پیش از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی مجموعه فرهنگی و خدماتی حضرت قائم(عج) را تحت نام صندوقهای قرضالحسنه، خیریه و کتابخانه راهاندازی کرد و در ایام تبلیغی و تابستان ضمن شرکت در جلسات مختلف به تقویت حرکتهای فرهنگی و مذهبی اهتمام کرده که با اعزام طلاب و مبلغان در سطح روستاهای شهرستان کازرون و شهرهای اطراف زمینه همگامی روستاییان با حرکتهای انقلاب اسلامی را فراهم کرد.
در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی توجه ویژهای به خانوادههای شهدا و مجروحان داشت و همچنین کسانی که بهانحاء مختلف مورد ظلم و ستم و زندان رژیم سفاک پهلوی قرار گرفته بودند، در حالی که در اواخر عمر حکومت ستمشاهی در شهرستان کازرون حکومت نظامی اعلان شده بود لکن برای حفظ حقوق مردم و برقراری نظم تلاش زایدالوصفی کرد.
با توجه به اهتمام آیتالله ایمانی به حفظ بیتالمال و حقوق مردم در روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی زمینه تاراج سلاح پادگانها و حیفومیل بیتالمال را از بین بردند و تقریباً اولین شهری بود که نهادهای نظامی و انتظامی در آن مستقر و وظایف قانونی خود را در روزهای اولیه انقلاب اسلامی عهدهدار بودند.
مسئولیتها:
نماینده حضرت امام خمینی(ره) و امام جمعه کازرون با حکم مبارک امام خمینی(ره) (از مهرماه سال ۱۳۵۸ تا ۱۳۸۰)
اولین نماینده روحانی و نماینده ولی فقیه در دانشگاه علوم پزشکی و دانشگاه شیراز
نماینده مردم استان فارس در مجلس خبرگان رهبری در چهار دوره متوالی
نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر از سال ۱۳۸۰
نماینده ولی فقیه در بنیاد مسکن استانهای فارس و بوشهر
امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس از سال ۱۳۸۷
بیانیه معاونت فرهنگی ودانشجویی دانشگاه های آزاد اسلامی واحد شیراز وکازرون
بسم الله الرحمن الرحیم
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَهٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَه
بی تردید فقدان علمای خدوم و دلسوز که به عنوان چشمان بینای جامعه آسیب ها و چالش ها را به گوش آن ها می رسانند و بسان قلب تپنده ای حیات را در وجود آن ها تزریق می نمایند خسارتی بزرگ است که جبران آن به راحتی میسر نیست؛ و لذا فقدان آیت الله ایمانی با کارنامه ای پر از خدمات صادقانه و تلاش های دلسوزانه ضایعه ای اسفبار برای مردم استان فارس و به ویژه مردم عزیز کازرون است که تنها با حرکت پرتوان تر در مسیر آرمان های انقلاب اسلامی و تربیت نیروهای این چنینی قابل جبران است و این مساله بار مسئولیت فرهیختگان حوزوی و دانشگاهی را سنگین تر می نماید
مااستادان ودانشجویان وکارکنان دانشگاه های واحد شیراز وکازرون ضمن تسلیت به امام عصر ومقام معظم رهبری وبیت شریف ایشان ومردم شریف استانهای بوشهر وفارس از خداوند بزرگ برای این شخصیت اثر گذار وفرزانه علو درجات در اعلی علیین وبرای بازماندگان صبر واجر مسالت می نماییم
بسم الله الرحمن الرحیم
الَّذِینَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِیبَهٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَیْهِ رَاجِعونَ
رحلت تاثر انگیز و درگذشت استاد ارجمند و یار صدیقِّ امام و رهبری حضرت آیت اله ایمانی را به همه ی « ولایت مداران » ، مخصوصا نمازگزاران ، مومنین و هم شهری های عزیز شهرستان کازرون ، تسلیت عرض نموده ، توفیق شاگردان ، دوست داران و فرزندان ایشان در پیمایش راه و مسیر « ولایت مدارنه » ی آن عالم ربانی را از خداوند بزرگ مسالت می نمایم .
صداقت ، پیش گامی در حل مشکلات مردم و وجود سراسر برکتِ آن مرحوم موجب گردید تا طی چهار دهه از عمر نظام اسلامی همواره مورد اعتماد مردم ، امام راحل (ه) ، مقام معظم رهبری ، مراجع بزرگ تقلید و علمای و روحانیان حوزه های علمیه واقع گردیده و در پایان مامویت چهل ساله ی خود ، « امانت » بزرگ نمایندگیِ ولی فقیه و امامت جمعه را به صاحبان امین نظام [ مردم و رهبری ] واگذار نماید .
این جانب مجددا مصیبت درگذشت آن عالِم فرزانه را به پیشگاه مولایمان امام زمان عج ، مقام معظم رهبری ، علاقه مندان ایشان در اقصی نقاط کشور ، به ویژه ولایت مدارانِ جنوب و کازرونی های سراسر کشور ، تسلیت گفته و درخواست می شود تا طی روزهای آینده ضمن حضور گسترده در مراسم های مختلف ، قدردانی خود از خدمات چهل ساله ی ایشان را اعلام نمایند .
امان اله دهقان فرد
نوزدهم اردیبهشت ماه نود و هفت